نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم:

مساجد می توانند کانون حرکت‌های اقتصادی باشند

آیت الله کعبی گفت:مساجد می‌توانند به عنوان کانون کار آفرینی و تکاپوی حرکات اقتصادی نقش آفرین باشند.

آیت الله عباس کعبی ،نایب رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در پنجاهمین همایش ائمه جماعات مساجد استان قم از طرف معاونت جامعه و مردم جامعه مدرسین صبح امروز در محل سالن اجتماعات این جامعه برگزار شد؛ با بیان اینکه ارتباط میان ائمه جماعات و جامعه مدرسین به همت مرحوم آیت الله آشتیانی بود که بانی این جلسات بودند و این اولین جلسه‌ای است که بعد از ارتحال ایشان برگزار می‌شود گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی آیت الله آشتیانی ایجاد ارتباط گسترده میان مردم و روحانیت بود و در این راستا اهمیت ویژه‌ای برای مسجد و ارزش‌های انقلاب، دین، عفاف و حجاب قائل بود و شبانه روزی در میدان حاضر بود و تلاش می‌کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، شناخت معارف اهل بیت (علیهم السلام) و تبیین آن برای مردم را اولین رسالت روحانیت عنوان کرد و ابراز داشت: وظیفه روحانیت؛ هدایت مردم، اصلاح اوضاع فرهنگی و اجتماعی جامعه، حفظ انسجام و وحدت میان مردم، مدیریت امور دینی و دنیایی جامعه اسلامی، اقامه حکم‌الله، مرزبانی و دیده بانی دین، مبارزه با استبداد و به طور کلی مجاهده در راه خداست.

وی ادامه داد: این وظایف در دوران انقلاب اسلامی برجسته شد و امروز بحمدالله نقش تأثیر گذار روحانیت در سراسر جهان برای گسترش معارف اهل بیت بسیار بی‌نظیر است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امام خمینی (قدس سره) باعث شد که شیعه از انزوا در بیاید و دین در گستره جهانی بر پایه تمهید ظهور حضرت بقیه الله (عجل الله تعالی فرجه) مطرح شود گفت: انقلاب اسلامی نه تنها به تشیع بلکه به دین و معنویت خدمت کرد و حتی دیگر ادیان الهی نیز ظهور و بروز پیدا کردند و اساسا دین به عنوان یک نسخه شفا بخش برای ایجاد یک دگرگونی در جهان مطرح شد.

وی گفت: در زمان پیروزی انقلاب اسلامی جهان به دو بلوک شرق و غرب تقسیم می‌شد؛ اما اکنون بلوک دیگری به نام بلوک مقاومت اسلامی به وجود آمده است که خاستگاه آن انقلاب اسلامی است و خاستگاه اصلی انقلاب اسلامی نیز ولایت محمد و آل محمد است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به حوادث غزه بیان داشت: تحولات جهان با شتاب به نفع دین و آموزه‌های اهل بیت (علیهم السلام) در حال شکل گیری است و غزه خط اول مقاومت تمدنی برای رشد ولایت اهل بیت (علیهم السلام) در سراسر جهان است و این هم از برکات جهاد ۴۵ ساله ملت ایران است.

صهیونیست‌ها دست نازی‌ها را از پشت بسته‌اند

آیت الله کعبی با بیان اینکه بعد از گذشت حدود سه ماه از جنگ غزه، صهیونیست‌ها در جنایت کردن و کشتار زنان و کودکان دست نازی‌ها را از پشت بسته‌اند و بزرگ‌ترین جنایات قرن توسط صهیونیست‌ها در حال شکل گیری است گفت: البته این جنایت‌ها نتوانسته است شکست تاریخی آن‌ها در عملیات طوفان الاقصی را ترمیم کند؛ چرا که علی رغم همه جنایت‌ها ساختار نظامی حماس همچنان حفظ شده است.

وی افزود: مقاومت اسطوره‌ای مردم غزه از عاشورای امام حسین (علیه السلام) و مکتب اسلام ناب محمدی سر چشمه گرفته و این وضعیت اسرائیل را به ستوه آورده است؛ چرا که هر چه می‌کند باز مردم در صحنه ایستاده‌اند و فهمیده‌اند که مقاومت نتیجه می‌دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری مکتب اهل بیت را مکتب عدالت، محبت، مقاومت، ظلم ستیزی، خدمت به مردم و به دور از هر گونه افراط و تفریط توصیف کرد و ابراز داشت: مکتب اهل بیت (علیهم السلام) مبشر پیشرفت، عدالت و تمدن برای انسان معاصر است و در پس مقاومت مردم فلسطین، نشر این فضائل نیز در جریان است.

وی با اشاره به پیشرفت‌های علمی و فناوری و توانایی‌های نظامی کشور به عنوان دو عنصر مهم در مقابله با دشمنان گفت: عنصر سوم، حضور مردم در صحنه است. دشمنان در تلاش‌اند تا با ایجاد یأس و ناامیدی و تزریق بی‌ایمانی و بی‌دینی در جامعه، مردم را از فرهنگ و مکتب اسلام و انقلاب جدا کنند.

دشمنان یک نقطه ضعف در یک روحانی را به تمام روحانیت تعمیم می‌دهند

آیت الله کعبی با اشاره به اینکه تخریب روحانیت در دستور کار دشمن است و یک نقطه ضعف در یک روحانی را به همه روحانیت تعمیم می‌دهند گفت: مشکلات اقتصادی که نتیجه ناکارآمدی برخی از مدیران نالایق است را به انقلاب اسلامی نسبت می‌دهند؛ در حالی که این مشکلات به کسانی باز می‌گردد که به آموزه‌های اسلامی باور ندارند.

وی افزود: اگر سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های اصل ۴۴ توسط دولت‌ها پیاده شده بود، این مشکلات اقتصادی وجود نداشت؛ البته سیاست‌های اصل ۴۴ به این معنا نیست که بنگاه‌های اقتصادی به ثمن بخس فروخته شوند، بلکه به معنای مشارکت تمامی مردم در اقتصاد است.

عضو هیئت رئیسه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه مشکلات اقتصادی قابل حل است؛ چرا که منابع رشد اقتصادی در کشور فراهم است و صرفا نیاز به ساماندهی و مردمی کردن اقتصاد وجود دارد گفت: مساجد می‌توانند به عنوان کانون کار آفرینی و تکاپوی حرکات اقتصادی نقش آفرین باشند.

وی افزود: ارتقای شاخص‌های کارآمدی نظام اسلامی را سبب تولید امید و حضور بیشتر مردم در صحنه است و دولت سیزدهم شبانه روزی در حال بهبود زیرساخت‌های اقتصادی و خدمت به مردم است و ما باید این خدمات را برای مردم بیان کنیم.

شرکت در انتخابات مصداق جهاد فی سبیل الله و ضامن اقتدار و پیشرفت ملی است

آیت الله کعبی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به دو انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری گفت: در آستانه دو انتخابات بزرگ هستیم و دشمن به خاطر مخالفت با اسلام و جمهوری اسلامی در تلاش است تا حضور مردم در انتخابات کمرنگ باشد.

وی افزود: امروز شرکت در انتخابات مصداق جهاد فی سبیل الله و ضامن اقتدار و پیشرفت ملی است و ما باید مردم را برای شرکت در انتخابات ترغیب کنیم؛ در برخی از کشور‌ها شرکت در انتخابات اجباری است. در کشور ما شرکت در انتخابات آزاد است، اما یک تکلیف شرعی، انقلابی و شهروندی است.

برچسب ها: حوزه علمیه ، مساجد قم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۲ دی ۱۴۰۲
اسلام با مراسم عبادی جمعی و اطاعت اعتقادی از رهبران دینی که امتیاز فراتر از دیگران ندارند اما موقعیت اجتماعی به انها ارزش کاذب میدهد، قدرت تجمیع و انسجام و تحریک جامعه را در جهت تحقق اهداف اجتماعی رهبران قدرتگرا دارد که استعداد ان عمدتا در تخریب است نه سازندگی. جوامع علم گرا، متفرق و بر اکتشاف و اختراع و تولید دانش بنیان تمرکز دارند اما جوامع دینی بی هدف و تجمع گرا و مستعد استثمار و اشوب و تخریب اند.
آخرین اخبار