دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در شرایطی که ما سیستم مالی شفاف نداریم، قضاوت‌کردن در زمینه ورود پول‌های کثیف به انتخابات کار دشواری است.

به قول معروف صحبت از یک قران و دوزار نیست. صحبت از میلیارد‌ها پول بی زبانی است که هزینه می‌شود تا بلکه توفیق خدمت نصیب عده‌ای شود. صحبت از هزینه‌کرد‌های میلیاردی در آستانه انتخابات است که گاه در قالب ضیافت‌های عظیم نمایان می‌شود و گاهی هم در قالب خرید و فروش رای؛ هر چند وقت یکبار دم انتخابات هم بحثش داغ می‌شود و فروکش می‌کند تا جایی که صدای اعتراض رحمانی فضلی وزیر کشور قبلی را نیز بلند کرده بود.

این یعنی یک جای کار می‌لنگد!
کاظم پالیزدار، دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در این باره گفته بود: نمایندگان مجلس در یک دوره چهارساله حداکثر یک میلیارد تومان حقوق می‌گیرند. برخی‌ها هم سه تا چهار میلیارد در انتخابات هزینه می‌کنند. این یعنی فردی چند میلیارد هزینه می‌کند که حداکثر یک میلیارد گیر بیاورد؟ او چقدر شیفته خدمت است. این یعنی یک جای کار می‌لنگد و نقصی در کارش وجود دارد. باید حوزه فعالیت نماینده را در نظر بگیرید. نوع تبلیغاتی که می‌کنند، نوع پذیرایی که می‌کنند و نوع اتفاقاتی که در زمان تبلیغات انتخاباتی رخ می‌دهد همگی بیانگر این موضوع است.

به گفته پالیزدار، در شرایطی که ما سیستم مالی شفاف نداریم، قضاوت‌کردن در زمینه ورود پول‌های کثیف به انتخابات کار دشواری است. حالا اما در قانون انتخابات جدید با طراحی یک شیوه‌نامه جدید تلاش شده تا جلوی ورود پول‌های کثیف به انتخابات گرفته شود.

تکلیف پول های کثیف انتخاباتی چه می‌شود؟

حکایت یک قانون و چندین انتقاد
محمدحسن آصفری، نماینده مجلس در این باره گفته بود: «در قانون جدید انتخابات، نامزد‌های انتخاباتی باید حسابی را به وزارت کشور معرفی کرده و تمام هزینه‌ها و تبلیغات انتخاباتی را از همین حساب انجام دهند. مصوبات مجلس در قانون جدید، «از ورود پول‌های ناسالم و کثیف به چرخه انتخابات جلوگیری کرده و نظارت را دقیق‌تر و از ریخت و پاش‌های اضافه جلوگیری می‌کند.»

موضوعی که علی حدادی، عضو کمیسیون شورا‌ها و امور داخلی کشور نیز به آن تاکید کرده و گفته بود: همزمان با آغاز فرآیند ثبت‌نام قطعی داوطلبان دوازدهمین دوره نمایندگی مجلس، نظارت بر هزینه‌های انتخاباتی با قانون جدید نیز آغاز شده و قطعا با قانونی که در مجلس یازدهم مصوب شد، شفافیت نحوه هزینه‌کرد انتخاباتی چندین برابر شده و به سلامت انتخابات می‌انجامد.

وی ادامه داد: در قانون جدید، هر یک از داوطلبان باید حسابی مشخص به وزارت کشور معرفی کنند تا همه هزینه‌های انتخاباتی از این حساب باشد. این قانون با هدف سلامت انتخابات و جلوگیری از هرگونه ریخت و پاشی است که در سنوات گذشته شاهد بودیم. سعی شده در قانون جدید در بخش هزینه‌های انتخاباتی شفافیت ویژه‌‌ای وجود داشته باشد و تمام هزینه‌کرد‌ها ثبت و مشخص باشد، همچنین حساب معرفی شده به وزارت کشور، موجب سلامت خود داوطلب نیز خواهد شد، چنانچه نامزد انتخابات خارج از این چارچوب عمل کند، قانونگذار نسبت به آن پیش‌بینی‌های لازم را انجام داده است. بر اساس قانون جدید، اگر داوطلبی خرید و فروش رای انجام دهد، ضمن اینکه رای نامزد انتخاباتی ابطال می‌شود، نسبت به او محدودیت‌هایی برای دوره‌های بعد در نظر گرفته می‌‎شود.

پول‌های کثیفی که از جایی به جایی دیگر نقل مکان می‌کنند!
موضوعی که البته مورد نقد بسیاری نیز هست؛ برای مثال الیاس حضرتی، دبیرکل حزب اعتماد ملی اعلام حساب بانکی برای جلوگیری از پول‌های کثیف در جریان انتخابات را شوخی می‌خواند و می‌گوید: حساب و گردش مالی ۲۴ هزار کاندیدا را چه کسی می‌تواند کنترل کند؟ زیرا باید با افراد درگیر شوند که امکان پذیر نیست.

تکلیف پول های کثیف انتخاباتی چه می‌شود؟

حسن رسولی فعال اصلاح طلب نیز در این باره گفته است: تا زمانی که سازوکار انتخاباتی ما بر این مبنا ادامه داشته باشد استفاده از روش‌هایی از قبیل تقاضا برای اعلام یک شماره حساب ویژه از سوی نامزد‌های انتخاباتی به تنهایی برای کنترل هزینه‌ها و اقتصاد انتخاباتی نامزدها، برای رسیدن به این مقصود کافی نیست؛ زیرا در حال حاضر نامزد‌ها انواع و اقسام حساب‌های بانکی را در اختیار دارند و طبعا به سهولت می‌توانند با اعلام یکی از این حساب‌ها به سامانه‌های انتخاباتی به ظاهر و صورت این الزام انتخاباتی اقدام کنند.

محمد علی وکیلی نماینده ادوار مجلس نیز در این باره گفته است: معتقدم که این قانون ناقص است. البته این به یک مورد دیگر تابع است و تا نظام مالی کشورمان تن به شفافیت مالی ندهد یعنی مقصد و چرخش پول معلوم نشود تا این زمان در رفتار مالی نامزد‌ها نمی‌توان خیلی امید داشت اگر در نظام مالی ما شفافیت وجود داشته باشد نظام مالی انتخاباتی نیز شفافیت خواهد داشت وگرنه نمی‌توان به عنوان یک عنصر مستقل صرفا به شفافیت نظام مالی نامزد‌ها توجه کرد.

وکیلی افزود: زمانی که پول‌های بسیاری وارد انتخابات شود تا جایی که انتخابات به عنوان محملی برای پولشویی محسوب شود این یک معضل عظیم است؛ همانطور که حوزه هنر به محملی برای پولشویی تبدیل شده است معنایش این است که پولشویی در کشور به یک معضل بدل شده است و فقط نیاز به یک محمل دارد. زمانی این پول‌های مبهم سر از سکه و طلا در میاورد، زمانی سر از عرصه هنر در می‌آورد و زمانی هم سر از انتخابات در می‌آورد که الان بدترین اتفاق این است که انتخابات تبدیل به فرصتی برای پول‌های کثیف شود.

وی درباره وظیفه نهاد‌های مختلف در این زمینه نیز خاطر نشان کرد: کلیت دولت باید به دولت الکترونیک تن دهد؛ الکترونیکی شدن همه فعالیت‌های مالی و هوشمندسازی همه فعالیت‌های مالی می‌تواند جلوی این معضل را بگیرد و این امر هم محقق نمی‌شود مگر اینکه به شفافیت مالی داخلی ملتزم باشیم.

خدمت به مردم به چه قیمتی؟
 در پایان باید گفت در این میان اما شاید مهمترین نقش، مربوط به افرادی است که قرار است سرنوشت چهار ساله خانه ملت را مشخص کنند؛ یعنی مردم.

مردمی که باید ببینند، محک بزنند و انتخاب کنند قطعا بیشتر از حتی متولیان قانون می‌توانند تشخیص دهند چه کسی با چه اهدافی و چرا این هزینه‌ها را انجام می‌دهد. هزینه‌های میلیاردی فقط برای خدمت به مردم؟!

گزارش: فاطمه تورانلو 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۲ ۰۹ بهمن ۱۴۰۲
پس حق بود عده‌ای می‌گفتند با پول کثیف میان مجلس آری خرید فروش
United States of America
ناشناس
۱۷:۵۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
آنکه تقلا برای نمایندگی میزند بخاطر حق مردم نیست بلکه بخاطر حق خودش است که باید از مردم بگیرد که بعد از نمایندگی حقوق کلان مادالعمر بگیرد ویک شغل در رده بالا داشته باشد اگر شد در خارج زندگی کند ویا اینکه تعداد همسران خود را اضافه کند ویا همسر خود را دق کش کند تا همسر جدید بگیرد
به گرگ گفتند بیا بجای چوپان برو امروز چوپانی کن شروع به گریه کرد
گفتند چرا گریه میکنی گفت ترسم از این است نکند دروغ باشد شاید انسانهای هم هستند که خدا وکیلی برایرمردم کار میکنند وبیشتر بخاطر خودشان نمایند میشوند واگر خلاف این باشد باید تعجب کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
عطش خدمت به طایفه و دوستان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
حسن روحانی بخاطر رد صلاحیت شدن ، سکته را زد . خخخخخخ
United States of America
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
الله مغفر للمومنین والمومنئات
روح وشاد و روانش شاد باد
تاابد یادش به فقر در یاد باد
Iran (Islamic Republic of)
مهندس‌
۲۳:۰۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
مجلس محترم واردات کالای ارز بر به کشور را ممنوع کند تا قیمت ارز کنترل شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
اگه به این نمایندگان که وانمود می کنند شیفته ی خدمت کردن هستند بگویند حقوق تون بعد از رفتن به مجلس بیشتر از ۲۰ میلیون نخواهد شد ، مطمئن باشید که ۹۹ درصد آنها از کاندید شدن انصراف می دهند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
اگه خواستید ببینید که این کاندیداهایی که برای رفتن تو مجلس سر و دست می شکنند ، تا چه حدی شیفته ی خدمت هستند و نه تشنه ی قدرت بهشون بگویند اول کار باید ۴۵ روز بروی غزه بجنگید و اونجا نیت خودتان را که خدمت به مردم هست را نشان دهید و بعد بیایید وارد مجلس شوید ، به نظرتان چند درصد از آنها حاضر می شوند بروند به غزه؟!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۰۹ بهمن ۱۴۰۲
صفر درصد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۱ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
اینهمه هزینه و ثروتمندانی که اطراف بعضی از کاندیداها جمع شدن در آینده کل انرژی نمایندگان را برای سیر کردن حامیان ثروتمندشان را میگیرد و در اصل نماینده اسپانسرها و صاحبان ثروت می شوند تا ملت نیازمند. کاندیداهایی که زیادی ریخت و پاش میکنند نباد ملت به آنها رای دهند . به دنبال افراد صادق و درستکار و با سواد باید گشت.
Iran (Islamic Republic of)
کشوری که دزد گیر ندارد
۱۳:۳۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
چون شاسی بلند و یا لندکروز هدیه می گیرند.
تمام وابستگانشان پست هایی مهمی پیدا می کنند.
خانه های آنچنانی میگیرند همشان کارخانه دار و سهامدار می شوند.
فرزندانشان از خارج سر می اورند خلاصه هر ریالی که سرمایه گذاری در انتخابات می کنند میلیاردها دلار بازده می گیرند.
چون نظام نظارتی و انضباطی درستی وجود ندارد.
کشوری که نظام نظارتی و انضباطی درستی نداشته باشد مانند ماشینی که دزد گیر ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
اینهایی رو که از این کارهای کثیف می کنند به صورت رسمی و شفاف اعلام کنید تا حالشون برای همیشه گرفته بشه
Iran (Islamic Republic of)
بیکار
۱۲:۵۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
دوره قبل انتخابات کاندیدای نفری صدهزار میداد به اونا رای بدهی دم درب ایستاده بودند داخل از برگ رای که اسم کاندید مورد نظر مینوشتی عکس باگوشی میگرفتی نماینده آن کاندید عکسها را کنترل میکرد یه حواله مامثلا چهار نفر بودیم چهارصد زیتون می‌دادیم آدرس میداد می‌رفتی آن خانه در کوچه پشتی پولتو نقدا ویا کاربکارت میدادند ولی آخرش نفهمیدم چیشد حساب کتابش درست بود ما که از نماینده‌ها خیری ندیدیم لااقل با آن چهار صد تومن یه کفش گرفتیم خوب اینم هزینه‌های کاندید باید برگردد اینم یک نو سرمایه گذاری شرطی هست هر چقدر بیشتر هزینه کنی موفقیت است و برداشت ثمره .....کسی بخاطر خدمت به خلق وخدا اینهمه هزینه نمیکند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
یه صاحب سنگبری می گفت ۲ ملیارددادم کاندید تبلیغ رفت مجلس ۱۲ سال مجلسه دوباره اسمش نوشته عاشق خدمت به مردم هست ول کن نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۹ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
حالا همون نماینده با دارایی شهرستان شون تبانی کردند که از صاحب این کارخانه مالیات یا نگیرند یا خیلی ناچیز بگیرند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
ما مردم رای نمیدهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
شرکت در انتخابات یعنی گرانی بیشتر
Iran (Islamic Republic of)
یا هو
۱۱:۴۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
من جوان واسی ۱۰۰ ملیون وام موندم رفتم بانک میگه ۲۳ درصد اسم بانکداری اسلامی هم گذاشتین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
از مافیا خودرو میگیرن ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
تو شهر ما هر نوبت کاندادیای شورای شهر میلیاردها پول علنا خرج می کنند و به مردم پول نقد میدن تا انتخاب بشن بعد انتخاب شدن هم کسی به کارشون کاری نداره نه ناظری نه بوقی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
در شهر کوچک ما بعضی از نامزدها تا ۶و۷میلیارد هزینه تبلیغات میکنند. یعنی در مجلس انقلابی چقدر درآمد در چهار سال خواهند داشت؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
از مجلس درامد نخواهند داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
قطعا همه برای خدمت به ملت شریف ایران اینجورری کار میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
تشنگان قدرت نه شیفتگان خدمت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
دیگه میلیون با این اوضاع در کشور پولی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
تو این ۳ سال گذشته که بورس سقوط کرده و سرمایه های مردم بیچاره را پودر کردند و زندکی حداقل ۳۰ میلیون سهامدار متلاشی شد ، آیا حتی یکی از این نمایندگان برای یک بار ، تاکید می کنم حتی یک بار دلش برای سهامداران سوخت و پیگیر علت و چرایی سقوط بورس باشه و خواستار بر خورد با متخلفین و رانت خواران بورس گردد ؟!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۱ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
برای چی به مجلس میروند ؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
با رای مردم برای پر کردن جیب خودشون
Iran (Islamic Republic of)
اسماعیل
۰۸:۵۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
ما توی این پول کثیف شرکت نمی‌کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
نماینده ها چند برابر حقوقی که قراره در کله دوران نمایندگیشون بگیرند اولش خرج میکنند تا وارد مجلس بشوند تا به امضافروشی و سوء استفاده بپردارند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
انوقت برای هر ریال هزینه اش تومان تومان میخواهد در بیاره ...انوقت. منتخب برای خودش میدود یا مردم .....احزاب لحظه آخری بدون جلب اعتماد عموم منسجم و معتمد نیستند ..در جهت مشارکت شیوه های قدیمی و ناکارآمد را کنار بگذاریم.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۹ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
کسی که اسپانسر هزینه های تبلیغاتی یک کاندیدا میشه هزینه نمیکنه درواقع داره سرمایه گذاری طلایی میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
شما واقعا تصور میکنید چند هزار نفر حاضرن میلیاردها تومن خرج کنن وارد مجلس بشن به شوق خدمت به ملت؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
اگر کسی دنبال شفافیت مالی هست دارایی های نمایندگان و اعضای خانواده اونها رو قبل از ورود به مجلس و بعد از اتمام دوران نمایندگی مقایسه کنید؛ این واقعا خیلی سخت و ناممکنه؟!!!
France
ناشناس
۰۸:۱۵ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
ما ملت ایران رای نمیدهیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
تو ک تو کشو دیگه ی
چرا داری بجای مردم حرف میزنی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
پول های کثیف از جایی نمیاد این خادمین ملت با تصاحب منابع طبیعی ،امتیاز احداث شرکت و کارخانه به نام دیگری و با کلی وام قرض الحسنه و.. جبران میکنن شما نگران این خادمییییییییییییییییییییییییین ملت نباشید .کافیه یه اماری از اموال قبل و بعد از این افراد داشته باشید مردم خودشون دارند می بینند
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۰۸:۰۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
هر چقدر هزینه کنند با یک زد و بند چندین بابرش را در میارند مثل همین زد وبند احیرشون که با دلار دارهای درشت انجام دادن و دیروز تازه مشخص شد که گران شدن دلار علتش چیه بله حذف 40 درصدی دلار28500تومانی کالاهای اساسی برای سال آینده .با این فرمون جلو بره بعید نیست دلار تا روز انتخابات بالای هفتاد هزار تومان را هم ببیند اگر این مصوبه حذف نشه .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۸ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
تو رو خدا ول کنید مردم رو .با اعصاب مردم با روح و روان مردم بازی نکنید نمک رو زخم مردم نریزید یک عمر با تخلف دارن میرن مجلس به ریش مردم می‌خندن بعد شما میای تیتر میزنی با پول کثیف میرن مجلس .آره میرن هیچکسی هم هیچ کاری نمیتونه بکنه چون انتخابات باید شلوغ باشه شده با پول کثیف
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
ی نخبه رو تو تمام کشور و جهان میشناسن اما ی نماینده رو قبل از رآی آوردن هیچ کس نمیشناسه بعد از رآی آوردن هم فقط فامیلاشون میشناسنش. بعد اون هم ی نماینده هیچ کس رو نمیشناسه
بگردین دنبال مشکل این کشور،با رای دادن و انتخابات مجلس درست نمیشه گرانی و تورم مردم رو بیداد کرده .یا علی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
شک نکنید که نماینده دلش بحال مردم نسوخته . حتمن تو مجلس چیزی هست که اینقدر بر صندلی مجلس دعوا و رقابت میکنند نمونه اش ماشیهای شاسی بلند و دوران قبل هم مگان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۶ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
بحث خدمت هست ؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حسن
۰۷:۴۰ ۰۸ بهمن ۱۴۰۲
هزینه میلیاردی برای خانه خدا
آخرین اخبار