صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: نخستین واحد تولید و بسته بندی میوه، سبزی و صیفی خشک این شهرستان با ظرفیت تولید سالیانه ۱۵۰ تن تکمیل شده و در دهه مبارک فجر به بهره برداری میرسد.
او با اشاره به اینکه کبری شعبانی، بانوی کارآفرین عضو صندوق خرد زنان روستایی این کسب و کار را در روستای علی آباد سرتل ایجاد کرده است، افزود: این طرح با اعتباری بالغ بر ۱۱.۵ میلیارد ریال در جهت ترویج فعالیت اقتصادی بانوان احداث شد.
مویدی گفت: از این مقدار اعتبار ۱۰ میلیارد ریال آورده شخصی و ۱.۵ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از محل تبصره ۱۶ تامین شد.
مدیر جهاد کشاورزی بیضا بیان کرد: زمین مورد نیاز برای توسعه این واحد صنعتی به مساحت ۵ هزار مترمربع از محل واگذاری اراضی ملی شهرستان به این طرح اختصاص یافت.
او تصریح کرد: با راه اندازی این طرح صنایع تبدیلی کشاورزی زمینه اشتغال برای ۶ نفر بطور مستقیم در منطقه فراهم شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف دولت ایجاد فرصتهای شغلی پایدار در مناطق روستایی و عشایری است، اضافه کرد: آموزش رایگان، تسهیلات و حمایتهای ویژهای در اختیار بانوان توانمند متقاضی ایجاد اشتغال در بخشهای مختلف کشاورزی قرار میگیرد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان از توزیع ۱۲ تن اقلام تنظیم بازار و کالاهای اساسی در این شهرستان خبر داد.
غلامعباس زارعی فر مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ارسنجان با اشاره به توزیع ۱۲ تن اقلام تنظیم بازار و کالاهای اساسی در این شهرستان، اظهار کرد: توزیع این اقلام با هدف تنظیم بازار و حمایت از مصرف کننده در سطح شهرستان و دهستانهای تابعه صورت گرفته است.
این مقام مسئول تصریح کرد: اقلام توزیع شده شامل ۴ تن شکر، ۴ تن برنج هندی و ۴ تن مرغ منجمد به قیمت مصوب تنظیم بازار بوده است.
او افزود: به منظور مقابله با گرانفروشی، احتکار و توزیع صحیح اقلام و کالاهای اساسی، بازرسی توسط بازرسان مدیریت جهاد کشاورزی، اداره صمت، اتاق اصناف و بسیج اصناف در سطح شهر به طور منظم و روزانه از فروشگاههای توزیع اقلام تنظیم بازار، صورت میگیرد و با متخلفان برخورد قانونی صورت میگیرد. این مقام مسئول بیان کرد: تامین و توزیع اقلام تنظیم بازار تا پایان سال بویژه در ایام پایانی و در تقارن با شروع ماه مبارک رمضان تداوم خواهد داشت.
افزایش تولید محصولات سالم و گواهی شده کشاورزی در داراب
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۷ گواهی محصول سالم و ارگانیک در این شهرستان صادر شده است.
حبیب اله فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۲۷ گواهی محصول سالم و ارگانیک در این شهرستان صادر شده است، اظهار کرد: این موارد شامل ۲۱ گواهی استاندارد تشویقی محصول سالم در سطحی حدود ۱۴۸ هکتار، ۵ گواهی محصول ارگانیک در سطح ۸۶۰ هکتار و یک گواهی GAP در سطح نیم هکتار در شهرستان داراب است.
او گفت: گواهی محصولات ارگانیک شامل گل محمدی، انگور، بادام و انجیر است و گواهی محصول سالم نیز برای صیفی جاتی مانند خیار و گوجهفرنگی گلخانهای، فلفل دلمهای رنگی گلخانهای صادر میشود.
این مقام مسئول تصریح کرد: میوه جاتی مانند پرتقال، نارنگی، انگور، انار و گل و گیاهان و سبزیجاتی از جمله گل محمدی، نعناع، ترخون، آویشن، مرزنجوش و زعفران نیز شامل دریافت گواهی محصول سالم میشوند.
فتحی بیان کرد: در کشتهای زراعی، باغی و گلخانهای امسال در شهرستان داراب میزان ۳ هزار و ۶۵۲ تن محصول سالم و هزار و ۷۵۰ تن محصول ارگانیک تولید شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب، کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی را بهعنوان برآیندی از کیفیت خاک، آب، نهادهها، عملیات زراعی مناسب و با مدیریت صحیح و علمی، قابل دستیابی دانست که میتواند منجر به تولید محصولات گواهی شده شود.
شهرستان داراب با توجه به وسعت اراضی حاصلخیز و شرایط مطلوب و متنوع از جایگاه ویژهای در استان فارس و کشور برخوردار است، به نحوی که در حال حاضر بهعنوان یکی از قطبهای مهم کشاورزی کشور مطرح است.