صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی بیضا با اشاره به کشت خاکشیر در سطح ۴۶۰ هکتار از اراضی این شهرستان، اظهار کرد: این سطح نسبت به پارسال رشد ۴۶ درصدی داشته است.
او با اشاره به توسعه کشت گیاهان دارویی دیم در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها، افزود: کشت خاکشیر در شهرستان بیضا تا پایان دی ماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی بیضا اضافه کرد: این گیاه داروئی به ۲ روش مکانیزه و سنتی کشت میشود.
مویدی تصریح کرد: در جهت کشاورزی حفاظتی، ۱۰ درصد این مزارع به روش بدون خاکورزی کشت شده است.
او بیان کرد: تامین کود شیمیایی و تخفیف ۴۵ درصدی بیمه محصول بهعنوان مشوقهای کشت گیاه داروئی در طرح جهش تولید نیز در دستور کار این مدیریت قرار دارد.
این مقام مسئول گفت: نیاز آبی پایین، سازگاری با اقلیم منطقه، قیمت مناسب فروش، پایین بودن هزینههای کشت، مقاومت به آفات و بیماریها، دوره رشدی کوتاه، عدم استفاده از سموم شیمیایی و تناوب زراعی از مزایای کشت خاکشیر در بیضا است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اضافه کرد: از جمله خواص خاکشیر به مواردی مانند رفع یبوست، درمان اسهال سخت، از بین بردن جوشهای صورت، سلامت پوست، کنترل فشار خون، رفع عطش، ضدعفونی کننده، دفع سنگ کلیه و مجاری ادرار، تقویت معده، درمان لاغری و از بین برنده چربی کبد میتوان اشاره کرد.
توقف ۱۰ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی ارسنجان
مدیر جهادکشاورزی ارسنجان از شناسایی و توقف ۱۰ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی شهرستان در ۳ ماهه اخیر خبر داد.
غلامعباس زارعی فر مدیر جهادکشاورزی ارسنجان اظهار کرد: با هدف صیانت از اراضی کشاورزی، حکم تخریب ۳ مورد از ۱۰ پرونده ارسالی به مقامات قضایی صادر شد.
او افزود: این تغییر کاربریها در حومه شهرستان و در قالب دیوار کشی، اتاقک نگهبانی و فنس کشی بوده است.
این مقام مسئول بیان کرد: از مردم درخواست میشود هرگونه تغییر کاربری غیرمجاز در اراضی کشاورزی و باغی را از طریق سامانه ۱۳۱ گزارش کنند.
او بیان کرد: مردم و بهره برداران بخش کشاورزی برای انجام هر گونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و باغی باید جهت دریافت مجوز لازم از جهاد کشاورزی شهرستان اقدام کنند.
برآورد تولید بیش از ۶ هزار تن سیر سبز در بیضا
مدیر جهاد کشاورزی بیضا گفت: پیش بینی میشود بالغ بر ۶ هزار و ۶۶۰ تن سیر تازه تولید و به بازار عرضه شود.
صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی بیضا با اشاره به آغاز برداشت سیر سبز در این شهرستان، اظهار کرد: پیش بینی میشود بالغ بر ۶ هزار و ۶۶۰ تن سیر تازه تولید و به بازارهای استانهای همجوار، فارس و تهران ارسال شود.
او بیان کرد: برداشت سیر سبز از سطح ۲۲۲ هکتار از مزارع شهرستان بیضا از اواسط آذر ماه آغاز شده و تا پایان اسفند ماه ادامه دارد.
مویدی تصریح کرد: با توجه به برداشت دستی این محصول پرخاصیت و داروئی برای تعداد ۸۱۰ نفر از روستائیان منطقه اشتغالزایی فصلی ایجاد شده است.
او اضافه کرد: سیرسبز کشت شده در بیضا رقم محلی است و علاوه بر تهیه غذا به عنوان طعم دهنده استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: با توجه به بحران خشکسالی و نیاز آبی کم این سبزی پیازی با توصیه کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی و الگوی کشت ارائه شده، توصیه میشود کشاورزان کشت سیر را در تناوب با سایر محصولات آبی لحاظ کنند.
او ادامه داد: در صورتی که این محصول به شیوه مناسب و بازار پسند بستهبندی شود، میتوان از آن به عنوان یک محصول صادراتی و ارزآور نام برد.
این مقام مسئول بیان کرد: فواید سیر شامل کاهش علائم سرماخوردگی، کاهش فشار خون و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و همچنین ضد میکروب، قارچ، ویروس و ضد سرطان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان گفت: امسال حدود ۴۸۰ تن کلم بروکلی از اراضی کشاورزی این شهرستان برداشت شد.
هومان جلالی دوقزلو مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروستان با بیان اینکه امسال حدود ۴۸۰ تن کلم بروکلی در بیش از ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان تولید شد، اظهار کرد: کلم بروکلی تولید شده مربوط به بخش مرکزی و کوهنجان شهرستان سروستان است و رقم تولیدی این محصول آراکسوس است.
این مقام مسئول تصریح کرد: تولید این محصول با داشتن اهمیت غذایی فوقالعاده، طرفداران خاص خود را داشته و سودآوری بسیار خوبی برای تولیدکنندگان منطقه به همراه دارد.
اجرای طرح شناسنامه دار کردن باغها در آباده
مدیر جهاد کشاورزی آباده از آغاز طرح شناسنامه دار کردن باغها در این شهرستان خبر داد.
امینی مدیر جهاد کشاورزی آباده با اشاره به آغاز طرح شناسنامه دار کردن باغها در این شهرستان، اظهار کرد: مساحت باغهای آباده بیش از ۵ هزار و ۳۲۳ هزار هکتار است که تاکنون ۳۰ فقره شناسنامه باغ در این شهرستان صادر شده است.
او افزود: هدف از اجرای این طرح، مدیریت بهتر باغها از کاشت تا برداشت محصول، تولید محصول سالم و در نهایت قابلیت رصد محصول صادر شده به بازار است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان آباده، ارائه هرگونه خدمات به عرصههای تولیدی از جمله دریافت کودهای یارانهای، ورود محصول به میادین میوه و تره بار و صادرات محصولات را نیازمند صدور شناسنامه باغ دانست.
امینی تأکید کرد: ایجاد واحدهای درجه بندی، سردخانه و صنایع تبدیلی در عرصههای باغی، پرداخت تسهیلات باغی و دیگر موارد حمایتی در حوزه باغبانی فقط با ارائه شناسنامه باغ امکان پذیر است.
بهرهبرداری از بزرگترین واحد پرورش مرغ تخمگذار در کوار
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار گفت: فاز اول بزرگترین واحد پرورش مرغ تخمگذار در این شهرستان به بهرهبرداری رسید.
عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوار با بیان اینکه فاز اول بزرگترین واحد پرورش مرغ تخمگذار در این شهرستان به بهرهبرداری رسید، اظهار کرد: این واحد تولیدی با ظرفیت ۲۰۰ هزار و ۴۴۸ قطعه به عنوان چهارمین واحد پرورش مرغ تخمگذار در سطح استان فارس به شمار میرود.
او ادامه داد: این واحد، تمام مکانیزه بوده و در زمینی به مساحت ۱۸ هزار و ۷۴۳ متر مربع راهاندازی شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه سرمایهگذاری این واحد تولیدی با مبلغ هزار میلیارد ریال و توسط مجری طرح انجام شده است، تصریح کرد: با بهرهبرداری از این واحد تولیدی زمینه اشتغال ۱۵ نفر فراهم خواهد شد.
جوکار یادآور شد: با تکمیل این طرح تا پایان امسال، تولید تخم مرغ در شهرستان کوار به ۳ هزار تن در سال خواهد رسید.