علی اکبر محرابیان در آیین گشایش رسمی مجمع خیرین آبرسان کشور گفت: مجمع خیرین آبرسان یکی از نهادهای بسیار مهم در صنعت آب کشور است که آبرسانی به روستاها و مناطق محروم کشور را هدفگذاری کرده و از این حیث از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی با اشاره به اینکه حمایت از تامین آب شرب روستایی و توسعه آن در کانون توجه مجمع خیرین آبرسان قرار دارد، ادامه داد: حفظ روستاهای کشور و کمک به توسعه آن از طریق تامین آب پایدار به معنی حفظ اقتصاد ملی، افزایش تولید، افزایش اشتغال و تضمین معیشت جامعه است و در این بین آبرسانی به این روستاها با توجه به اقلیم متنوع کشور و پراکندگی موجود، کار بسیار دشواری است که در این زمینه استفاده از ظرفیت و همراهی خیرین ضرورت دارد. شرایط اقلیمی و بارشی کشور میطلبد که موضوع آبرسانی به یک امر مستمر و دائمی تبدیل شود و همواره مورد توجه قرار گیرد.
او گفت: تشکیل مجمع خیرین آبرسان گامی بلند در مسیر آبرسانی به روستاهای محروم کشور است که با همتانسانهای بزرگ به جریان افتاده و امیدواریم آثار مطلوب آن در حوزه توسعه روستاهای کشور روز به روز بیشتر نمایان شود.
محرابیان در ادامه تصریح کرد: فعالیت خیرین آبرسان باید به خوبی اطلاع رسانی شود تا همگان حتی ایرانیان ساکن در خارج از کشور که توسعه مناطق محروم برایشان مهم است، از اهمیت این اقدام با خبر و برای کمک به این مجمع پیشقدم شوند.
محرابیان با تاکید بر اینکه کلیه ارکان دولت، وزارت نیرو و آب و فاضلاب کشور در خدمت مجمع خیرین آبرسان خواهند بود، ادامه داد: ما به عنوان مسئولان آبرسانی کشور وظیفه داریم انجام چنین فعالیتهایی را ارج نهاده و از آن پشتیبانی کنیم تا آبرسانی به پروژهها در بهترین حالت ممکن انجام شود.
وزیر نیرو با بیان اینکه فعالیت مجمع خیرین آبرسان باید فراگیر شود، افزود: روستاهای زیادی در کشور وجود دارد که نیازمند اجرای پروژههای آبرسانی با هدف تامین آب پایدار هستند و برای تحقق این هدف مهم نیاز داریم از ظرفیت خیرین سراسر کشور حتی شهروندانی که کمکهای اندکی میتوانند برای این پروژهها اختصاص دهند، بهره ببریم.
محرابیان در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به هدفگذاری دولت سیزدهم برای آبرسانی به ۱۰ هزار روستا گفت: این گام بلند با همکاری بخشهای مختلف از جمله خیرین آبرسان در جریان است و اقدامات بسیار ارزشمندی در این حوزه رقم خورده است که نیاز است با همکاری و تعامل همه بخشها در مدت کوتاه به پایان برسد.
او در همین خصوص اظهار داشت: اگرچه آبرسانی به ۱۰ هزار روستا اقدام بسیار ارزشمندی است، اما مهمتر و ارزشمندتر از آن استمرار و دائمی شدن پروژههای آبرسانی است که میتواند تضمین کننده تامین آب پایدار در مناطق مختلف کشور با توجه به شرایط اقلیمی و بارشهای موجود باشد.
وزیر نیرو در بخش پایانی سخنان خود با مقایسه گستردگی و نسبت دسترسی به آب شرب سالم در ایران و میانگین جهانی بیان کرد: بر اساس گزارش مجامع بینالملی جایگاه شاخص آبرسانی در ایران نسبت به بسیاری از کشورهای جهان از گستردگی و کیفیت بالاتری برخوردار است، ولی بر اساس معیارهای داخلی تا نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم که لازم است تلاشهای بیشتری انجام دهیم تا سطح رفاه و رضایت عمومی را در این حوزه افزایش دهیم.