در پی حادثه تروریستی کرمان و تشکیل تیم‌های مداخلات روانی و اجتماعی، اکنون این خدمات در ۲۷ مدرسه کرمان به دانش‌آموزان، ارائه می‌شود.

نورالله شیخ پور رئیس اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: تیم‌های مداخلات اجتماعی و روانشناسی در سه سطح خانواده و هم‌کلاسی‌های دانش آموزان شهید، دانش آموزان مجروح، دانش آموزانی که والدین و خانواده آن‌ها شهید شده و چهارم دانش آموزانی که به صورت حضوری و یا از طریق رسانه‌ها شاهد حادثه تروریستی بوده اند، تشکیل شده و به افراد خدمات ارائه می‌دهند.

وی به حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان در روز چهارشنبه ۱۳ دی ماه اشاره کرد و افزود: از روز پنجشنبه ۱۴ دی، کمیته مداخلات روانی و اجتماعی آموزش و پرورش استان کرمان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی در این اداره کل تشکیل و مصوب شد، مداخلات روانی اجتماعی برای دانش آموزانی که به نوعی در حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان درگیر هستند از سوی مشاوران آموزش و پرورش انجام شود.

شیخ پور بیان کرد: در این کمیته مصوب شد، مداخلات روانی و اجتماعی برای والدین و خانواده این دانش آموزان نیز از سوی دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی انجام شود.

وی تصریح کرد: همچنین آموزش‌هایی برای مشاوران آموزش و پرورش استان کرمان در روز شنبه با راه اندازی کارگاه مداخلات روانی اجتماعی از سوی دکتر بهرام نژاد به عنوان یکی از روانشناسان مطرح کرمان در آموزش و پرورش برگزار شد که مشاوران آموزش‌های لازم را در مواجهه با این دانش آموزان فرا گرفتند.

شیخ پور تصریح کرد: روز یکشنبه نیز یکی از اساتید بنام کشوری در وبینار یک روزه مشاوران کل استان کرمان، نوع و چگونگی مداخلات روانی و اجتماعی پس از حادثه تروریستی را آموزش داد و به تناسب آمار اولیه ۲۳ دانش آموز شهید ۲۳ تیم مداخلات اجتماعی تشکیل شد که این تیم‌ها از روز شنبه کار مداخلات اجتماعی و روانی خود را در مدارس آغاز کردند.

وی با بیان اینکه تیم‌های دیگری نیز برای مدارس محل تحصیل سه دانش آموز اضافه شده به آمار دانش آموزان شهید حادثه انفجار تروریستی کرمان در حال تشکیل است و به زودی فعالیت خود را در مدارس آغاز خواهند کرد، گفت: مشاوران آموزش و پرورش از روز شنبه کار مداخلات روانی و اجتماعی را به صورت گسترده در مدارس آغاز کرده اند که در این زمینه به صورت روزانه با دانش آموزان تماس برقرار می‌کنند و آموزش‌ها را به صورت گروهی به دانش آموزان ارائه می‌دهند.

رئیس اداره امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان افزود: نشستی نیز در بهزیستی استان کرمان با محوریت مداخلات روانی و اجتماعی تشکیل و مقرر شد با توجه به اینکه آموزش و پرورش یک روانپزشک بیشتر ندارد از ظرفیت دانشگاه علوم پزشکی برای ارائه خدمات روانی و اجتماعی به جامعه هدف و حتی والدین دانش آموزان استفاده شود.

وی اظهار داشت: از طرفی تیم مداخلات روانی اجتماعی در مدارس با محوریت مدیر مدرسه، کار غربالگری دانش آموزان را در چهار سطح انجام می‌دهد که سطح اول شامل مدارسی است که دانش آموز شهید دارند و اولویت نخست هستند.

شیخ پور افزود: سطح دوم شامل دانش آموزانی است که در حادثه تروریستی گلزار شهدای کرمان مجروح، سطح سوم شامل دانش آموزانی است که والدین آن‌ها شهید شده اند و سطح چهارم شامل دانش آموزانی است که به نوعی شاهد حادثه تروریستی بوده اند.

وی تصریح کرد: در کنار مداخلات روانی اجتماعی انجام شده در مدارس، چهار مرکز روانشناختی نیز در استان کرمان، زرند و نرماشیر وجود دارد که متخصصان ما در این مراکز به دانش آموزان خدمات ارائه می‌کنند.

رئیس اداره امور تربیتی و مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به برگزاری مراسم سوگواری برای شهدا در مدارس طی هفته گذشته گفت: از روز شنبه با توجه به اینکه بازگشت به زندگی عادی صورت گرفته، تاکید و سعی بر این است شرایط در این مدارس به حالت عادی برگردد.

 

وی با بیان اینکه به زودی تیم مداخلات روانی اجتماعی برای ۲ دانش آموز اتباع که به تازگی به لیست اضافه شده اند و دانش آموز پیش دبستانی نیز تشکیل و فعال خواهد شد، افزود: کمیته فوریت‌های مداخلات روانی اجتماعی چهار جلسه برای دانش آموزان طی یک ماه با محوریت کنترل افکار مزاحم، بازگویی روانشناختی، اجتناب و بازگشت به زندگی عادی و پیش برانگیختگی برگزار می‌کند.

شیخ پور تاکید کرد: خدمات روانی اجتماعی برای دانش آموزان و والدین تاثیر پذیرفته از حادثه تروریستی ۱۳ دی امسال تا ۶ ماه آینده ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: همچنین خط ارتباطی ۱۵۷۰ برای ارائه مشاوره از ساعت هشت تا ۲۰ آماده پاسخگویی به افراد است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.