اگر همسری بددهان و فحاش دارید و دنبال راهکار هستید در مطلب زیر با ما همراه شوید.

وقتی خانم‌ها در فضای درد و دل قرار می‌گیرند شروع می‌کنند از خوبی‌ها و بدی‌های زندگیشان می‌گویند. یکی از موضوعاتی که برخی از خانم‌ها از آن گله دارند بددهان بودن همسرشان است. «نمی دونم چی کارکنم شوهرم جلو بچه‌ها هر چی از دهنش درمیاد میگه! اصلا مراعات تربیت بچه‌ها رو نمیکنه! بیشتر وقتمون تو خونه به جر وبحث سر اینکه هر حرفی رو جلو بچه‌ها نزن می‌گذره» گاهی بعضی آقایان هم از بدکلامی خانوم گلایه می‌کنند. مثلا می‌گویند: «سر هر چیز کوچکی به من وخانواده‌ام توهین می‌کند اصلا کنترلی بر رفتارهایش ندارد با این کارهایش حسابی کلافه‌ام کرده»  حالا چاره کار چیست؟

«علی بورقانی» نویسنده، پژوهشگر خانواده و مدرس مهارت‌های زندگی و تربیت فرزند در این باره چنین می‌گوید:

متاسفانه پرخاشگری کلامی یکی از معضلات و مشکلات روز جامعه ما است که باعث تنش و اختلافات بین خانواده می‌شود. در مواردی حتی این خشونت کلامی تبدیل به یک خشونت فیزیکی می‌شود. سوال اول این است که در این شرایط ما باید چه کار کنیم؟

*فحاشی‌ها هیچ فایده‌ای برای زندگی ندارد!

افراد اول با خود مرور کنند و از خود بپرسند «این دعوا و فحاشی چه فایده‌ای برای زندگی من دارد؟ آیا این بی‌ادبی و توهین کردن مشکل ما را حل می‌کند؟»

مسئله و مشکلتان را حل نمی‌کند که هیچ، تنها باعث فاصله بین شما و همسر و بقیه اعضای خانواده تان می‌شود و حرمت و احترام‌ها از بین می‌رود.

*علت پرخاشگری همسرت ر ا بشناس!

دوم اینکه از خودمان بپرسیم علت فحاشی همسرمان چیست؟ در اصل علت این پرخاشگری و بددهانی‌ها بر می‌گردد به عصبانیت. وقتی افراد عصبانی می‌شوند کنترلی بر خشم خود ندارند و یک مرتبه از کوره در می‌روند. وقتی منشا این فحاشی‌ها را پیدا کردید سعی کنید از کار‌هایی که باعث خشمگین شدنش می‌شود پیشگیری کنید و زمینه عصبانی شدنش را فراهم نکنید. بالاخره زن وشوهر مدتی باهم زندگی کرده‌اند و تا حدودی با روحیات، حساسیت‌ها و سلیقه و قلق‌های هم دیگر آشنا شده اند.

*صحبت کردن دوای هر دردی است بین همسران!

سوم اینکه سعی کنید ارتباطشان را به سمتی ببرید که با هم حرف بزنند. از مشکل شان، علت دلخوری وعصبانیت با هم صحبت کنید و به هم توضیح دهید این رفتار باعث می‌شود روابطمان بدتر شود. نکته خیلی مهمی که وجود دارد این است برای همسرتان آتش نشان باشید نه آتش فشان! بعضی‌ها خودشان به جای خاموش کردن آتش دعوا، می‌دمند در آتش عصبانیت همسرشان و به شعله ورشدنش دامن می‌زنند. گاهی ممکن است عصبانیت با چند تا غرغر و حرف بد تمام شود، ولی یکی از طرفین با بی‌صبری خود باعث می‌شود فحاشی به سمت کتک کاری هم برود.

*اگر فحاشی‌ها شروع شد چه کنم؟

حالا به هردلیلی دعوا شروع شده و همسر شما شروع کرده است به فحاشی و پرخاشگری الان شما چه کار باید کنید؟ اول اینکه به همسرتان باج ندهید که نقطه ضعف شما را بشناسد، دوم اینکه فرار نکنید وسوم اینکه از نصیحت کردن بپرهیزید. این را همیشه یادتان باشد در عصبانیت‌ها توصیه و نصیحت کردن هیچ فایده‌ای ندارد. در مواقع عصبانیت سکوت بهترین راه حل است. اجازه دهید همسرتان آرام شود و بگویید «اجازه بده وقتی آرام شدیم باهم صحبت کنیم» و بعد از اینکه خشمش فروکش کرد، بدون اینکه متهمش کنید شروع کنید با آرامش با او حرف بزنید.

*خانم عزیز اقتدار همسرت را حفظ کن!

اصولا پرخاشگری بیشتر در آقایان دیده می‌شود، ولی در مواردی هم این بدکلامی و فحاشی‌ها از سوی خانم‌ها هم دیده شده است. خانم‌های عزیز بدانیدکه این کار شما درمورد مرد زندگیتان بسیار اقتدار شکنانه هست و باعث می‌شود ابهت همسرتان از بین برود. حتی ممکن است دیگر فرزندتان هم احترام پدرش را حفظ نکند. بی حرمتی‌ها باعث می‌شود در زندگی شما افراد در جایگاه خود نتوانند بهترین نقش خود را ایفاکنند.

*مشکلات سوءمزاجی هم بی تاثیر نیست!

در مواردی مشکلات سوءمزاجی هم باعث عصبانیت می‌شود. آقایان معمولا این مشکل را دارند به خاطر غلبه صفرا در آن‌ها، زود از کوره در می‌روند و بلافاصله بعدش هم پشیمان می‌شوند. آقایان باید سعی کنند با روش‌های طبی خود را به اعتدال مزاجی برسانند.

*الگوی خوبی برای فرزندت باش!

پدر و مادر‌ها برای فرزندانشان ارائه دهنده سبک زندگی هستند و بچه‌های آن‌ها همیشه شاهد رفتار‌های والدین خود هستند. اگر در شرایط بحرانی فقط دعوا و اختلاف و فحاشی بین بزرگتر‌های خود ببیند این هم یک سبک رفتاری برای آن‌ها می‌شود. این که در هر شرایطی با داد و بیداد و دعوا سعی کنند حرف خود را به کرسی بنشانند. پس لطفا خودتان به فکر تربیت فرزندتان باشید.

*همدلی و مدارا را از یاد نبرید!

با همسرتان همدلی کنید و شرایط مختلفش را درک کنید. برای مثال با گفتن حرف‌هایی مثل «می دونم شیطنت بچه‌ها و خانه داری خستت کرده. من درکت می‌کنم! ببخش من رو اگه باهات بد صحبت کردم نمی‌خواستم ناراحتت بکنم» این همدلی و همراهی باعث می‌شود فضای متشنج بین تان فروکش کند و بعدا بتوانید باهمسرتان در آرامش صحبت کنید و از هم دلگیر نباشید.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۰ ۲۸ دی ۱۴۰۲
و سیعلم الذین ظلمو ای منقلب ینقلبون

و آنان که ظلم و ستم کردند به زودی خواهند دانست که به چه کیفرگاهی باز می گردند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۵ ۲۸ دی ۱۴۰۲
برو بابا
از هر ده تا ازدواج ۹ تاش طلاقه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۲۸ دی ۱۴۰۲
اره خانمها فحش پدرمادر هم بشنون باید اتش نشان باشن، مردها اما هرچی خواستن بگن و زن همه چی رو روبراه کنه!
زن آتش فشان باشه چی؟
انگار همه چی وظیفه زن است.
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۶:۵۹ ۲۸ دی ۱۴۰۲
یه جوری متن رو نوشتید انگار طرف صحبتتون فقط با آقایون بوده و همه جا آقایون رو بی اعصاب و شروع کننده سرصدا نشون دادید ؛ نه عزیز من ؛ خیلی راحت صحبت کردید از حل اختلافات ؛ ولی مشکلات زندگی ها فراتر از اینهاست و اجازه فکر کردن به آدم نمیدن ... الان دیگه حرف آخر رو همون اول میزنن