اسماعیل زارعی کوشا در جریان این سفر، بلافاصله در شهر هزارکانیان حضور یافت و در مسجد جامع این شهر در راستای دیدار چهره به چهره با مردم، بررسی مشکلات و درخواستهای مردم این شهر، میز خدمت برپا کرد.
در این سفر یک روزه، هیاتی از مدیران کل ستادی استانداری کردستان و مدیران کل دستگاه های اجرایی برای بررسی وضعیت شهرستان دیواندره و روستاهای تابعه و برپایی میز خدمت به این شهرستان سفر کرده اند.
استاندار کردستان در این سفر در جمع مردم بخش سارال دیواندره در مسجد جامع شهر هزارکانیان به حوزه زیرساخت اشاره کرد و گفت: در این حوزه در ۲ سفر استانی رییس جمهور ظرفیت خوبی برای استان فراهم شد و جزو استانهایی بودیم که که مصوبات و اعتبارات خوبی برای آن تصویب شد، ضمن اینکه استان اول در جذب تخصیص های سفر اول نیز بودیم.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: ۱۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال مصوبه اختصاصی سهم دیواندره از ۲ سفر استانی رییس جمهور به کردستان است که می تواند باعث تحول در این شهرستان شود.
وی افزود: بی شک خدماتی که در این منطقه و استان ارائه شده است، کفایت نمی کند و این استان را از محرومیت خارج نکرده است؛ چرا که هنوز در برخی شاخصها به میانگین کشوری دست پیدا نکرده ایم.
استاندار کردستان اذعان کرد: با توجه به جلساتی که در روزهای اخیر در تهران داشتیم با صندوق شستا(شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی) توافق شد که یک تا ۲ مجموعه کارخانه داروسازی در کردستان احداث شود.
زارعی کوشا افزود: تلاش می کنیم سرمایه گذاری برای اولین کارخانه و ظرفیت داروسازی در استان در بخش سارال باشد و بتوانیم از ظرفیت گیاهان دارویی این منطقه استفاده کرده و این مزیت و ظرفیت برای تمام استان در نظر گرفته شود.
وی به تلاش برای مجوز احداث مسیر دیواندره- مریوان اشاره کرد و گفت: این پروژه مهم نیاز به مجوزهایی در سطح ملی و مصوبه مجلس دارد که امیدواریم بتوانیم در این دولت مجوز آن را بگیریم و خلا ارتباطی این مسیر رفع شود.
زارعی کوشا ادامه داد: در ۲ سال گذشته در حوزه راهسازی ۳۸ کیلومتر در شهرستان دیواندره راه احداث شده است که این میزان میانگین احداث راه روستایی در کل استان در دورههای قبلی است.
وی با بیان اینکه شهرستان دیواندره در زمینه راه روستایی از میانگین استانی بالاتر است، گفت: بخش سارال با توجه به اینکه نسبت به سایر نقاط این شهرستان زمستان سختی دارد انتظار می رود در اولویت باشد و روستاها و بخشهایی که تاکنون در زمینه اسفالت و بهسازی راه روستایی اقدام نشده است در اولویت قرار گیرند.
استاندار کردستان یادآور شد: شهرستان دیواندره در مسیر کریدور شمال غرب- جنوب غرب قرار گرفته است و این پروژه مطالبه اصلی ما است و با جدیت دنبال خواهد شد.
زارعی کوشا اضافه کرد: بخش باقی مانده کریدور در استان که تفریبا ۱۵۰ کیلومتر است معادل ۱۱۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که براحتی تامین نمی شود و بدنبال آن هستیم که مسیرهای مختلف مالی آن را تامین کنیم.
وی یادآور شد: در حال حاضر، قطعاتی که در محدوده سقز- دیواندره- سنندج قرار دارد، فعال است و مشکل ما در مسیر سنندج- کامیاران است که تلاش می کنیم آن را رفع کنیم.
زارعی کوشا در ادامه سخنان خود به بحث انتخابات پرداخت و گفت: نرخ مشارکت مردم شهرستان دیواندره در انتخابات میانگین بالایی بوده است و این مهم جای قدردانی و مباهات برای ما است و یقین دارم در انتخابات امسال نیز مشارکت مردم، مشارکتی حماسی است.
فرماندار شهرستان دیواندره نیز گفت: امروز دیواندره در مسیر توسعه گام برداشته است و این مهم نتیجه تلاش، کوشش و مجاهدت جوانان خلاق و کارافرینی است که برای آبادانی و عمران شهرستان گام بر می دارند.
سید جواد حسینی اظهار کرد: اگر شهرستان دیواندره امروز به عنوان قطب ادوات کشاورزی و تولید محصولات لبنی مطرح است و این مهم بخاطر وجود جوانان با استعداد و خلاقی است که کمر همت به توسعه و آبادانی این شهرستان بسته اند.
استاندار کردستان در ادامه سفر یک روزه به شهرستان دیواندره با استقبال جمعی از مردم روستای شهید پرور گاوشله، با حضور در گلزار شهدای این روستا به غبارروبی مزار شهدا پرداخت و با نثار فاتحه به مقام شامخ شهدای این شهرستان ادای احترام کرد.
استاندار کردستان همچنین با حضور در منزل شهیدان سرافراز، ابراهیم و پرویز کاکسوندی در روستای گاوشله با خانواده این شهیدان والامقام دیدار کرد.
روستای گاوشله از توابع شهرستان دیواندره، درجریان پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، ۱۶ شهید والامقام تقدیم انقلاب کرده است.
شهید «پرویز کاکسوندی» از شهدای شاخص کردستان است که پس از سالها مجاهدت در کسوت فرماندهی پیشمرگان مسلمان کرد، سرانجام روز هجدهم آبان سال ۱۳۶۳ حین درگیری با گروهک ضد انقلاب در روستای «برده رش» از توابع شهرستان دیواندره به شهادت رسید.
اسماعیل زارعی کوشا همچنین در جمع مردم روستای گاوشله خدمات نظام و دولت های مختلف را قابل تقدیر خواند و افزود: دیواندره از لحاظ جمعیت شهرستان هشتم استان اما به لحاظ وسعت، سوم استان است و مراتع و ظرفیت های کم نظیری دارد که باید از آن برای توسعه بهره گرفت.
زارعی کوشا از عقد تفاهم نامه بنیاد تعاون بسیج با سازمان جهاد کشاورزی استان در بهمن ماه امسال خبر داد و اضافه کرد: امیدواریم در قالب این تفاهم نامه، از ظرفیت دامپروری و مراتع شهرستان دیواندره برای ایجاد شغل، درآمد و ثروت استفاده کرد.
استاندار کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود به مشکلات جاده و آسفالت برخی روستاهای دیواندره اشاره داشت و اظهار کرد: طی ۲ سال گذشته، ۳۷۰ کیلومتر راه روستایی در استان احداث شد که ۳۸ کیلومتر آن مربوط به دیواندره بود.
زارعی کوشا با بیان اینکه در بحث طرح هادی کارهایی باقی مانده که باید انجام شود، افزود: طی همین مدت، ۱۵۰ هزار مترمربع آسفالت در روستاهای دیواندره انجام شده است.
استاندار کردستان به احصای ۹۳ پروژه برای تخصیص اعتبار در قالب این سفر به شهرستان دیواندره اشاره کرد و گفت: راه روستای گاوشله نیز بهسازی خواهد شد.
زارعی کوشا به طرح نهضت ملی مسکن نیز پرداخت و افزود: توانستیم مشکل تامین زمین را تا حدودی در استان رفع کنیم و این مهم در دیواندره نیز انجام شده است.
وی تاکید کرد: پیگیر هستیم پروژه های مسکن ملی در دیواندره آماده سازی و بعد از واریز آورده متقاضیان، بانک ها تسهیلات را پرداخت کنند.
استاندار کردستان با بیان اینکه در دیواندره بیش از جمعیت آن برای مسکن ملی ثبت نام کرده اند، گفت: برخی از روستاییان نیز در شهر برای مسکن ملی ثبت نام کرده اند که قابل قبول نیست و سیاست نظام، تقویت روستاها و مهاجرت معکوس است.