ماهواره ثریا، رکورد قرارگیری ماهوارههای ایرانی در مدار را شکاند و به مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین رسید. این ماهواره، ماهوارهای برای سنجش از راه دور است و از سری ماهوارههای تحقیقاتی SRI محسوب میشود که توسط پژوهشگاه فضایی ایران ساخته شده است. با پرتاب چنین ماهوارهای، زیرسیستمهای توسعهیافتهشده توسط پژوهشگاه فضایی تست شده و میتواند راه را برای توسعه سریع صنعت فضایی بومی ما هموار کند.
سید محمدنوید قریشی، عضو هیات مدیره انجمن هوافضا و عضو هیات علمی پژوهشگاه فضایی ایران در گفتگو با اشاره به اینکه ماهواره ثریا، ماهوارهای مخابراتی است، گفت: «این ماهواره وزنی حدود ۵۰ کیلوگرم دارد که در مسیر دستیابی ایران به ماهواره مخابراتی مدار ژئو قرار دارد و به عنوان نقطه صفر دستیابی در این مسیر ماهواره طراحی شده است. با استفاده از این ماهواره ما توانستیم پرتابگر قائم ۱۰۰ که توانایی حمل ۱۰۰ کیلوگرم محموله تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری داشت را موفق تست کنیم.» عضو هیات مدیره انجمن هوافضا در خصوص اهمیت مدار ژئو افزود: «یکی از اصلیترین کاربردهای ماهوارههای این مدار، دیتای تصویربرداری برای شبکههای تلویزیونی است. این مدار در ارتفاع ۳۶ هزار کیلومتری از زمین قرار گرفته و نمیتوان یک ضرب به این مدار رسید و باید چند گام میانی را تعریف کرد و آرام آرام به آن رسید.» قریشی در مورد پرتابگر قائم ۱۰۰ گفت: «این پرتابگر بومی و سوخت جامد است و قابلیت حمل محموله تا ۱۰۰ کیلوگرم و تا ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری را دارد. اما اگر جرم محموله کاهش پیدا کند، این امکان وجود دارد که ارتفاع پرتاب افزایش یابد. در پرتاب ماهواره ثریا نیز شاهد این موضوع بودیم.» او در ادامه با تاکید بر اینکه پرتابگر توانست ماهواره را در ارتفاع ۷۵۰ کیلومتری قرار دهد که رکوردی برای ایران محسوب میشود، افزود: «ایران تا قبل از این نتوانسته بود به این ارتفاع مداری دست پیدا کند.
ویژگی اصلی که این ماهواره را متمایز میکند، وزن آن است. ماهواره ثریا از نظر وزن نسبت به ماهوارههای قبلی وزن بالاتری دارد و هر چه وزن و ابعاد آن افزایش پیدا کند، ماهواره میتواند قابلیتهای بیشتر و سرویسهای بیشتری را به کشور ارائه دهد.» عضوهیات علمی پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص قرارگیری ماهواره در مدار ۷۵۰ کیلومتری عنوان کرد: «۱۰ کشور در دنیا هستند که کل پروسه طراحی و ساخت و پرداخت ماهواره را میتوانند طی کنند. ایران یکی از آن ۱۰ کشور است که تمام این پروسه را طی کرده است. ماهواره ثریا هم از طراحی تا ساخت کاملا بومی بود و پرتابگر آن نیز توسط سپاه طراحی و ساخته شد. تا پیش از این ماهواره ما حداکثر تا ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری بودیم، اما این بار توانستیم ارتفاع را افزایش دهیم که مزیتهای مختلفی دارد.» او در ادامه درباره یکی از مهمترین مزیتهای مدار ۷۵۰ کیلومتری اظهار کرد: «این مدار باعث میشود طول عمر ماهواره افزایش پیدا کند که از اهمیت بسیاری برخوردار است.»
منبع: روزنامه فرهیختگان
اگه همه مردم دستورات شرعی اسلام رو رعایت کنند مخصوصا در مورد اقتصاد، همه از نظر معیشت در یک طبقه قرار میگرند
پیشرفت در فناوری کشور ربطی به معیشت نداره هر چیزی جای خودش رو داره
به امید تبدیل شدن به قدرت اول اجتماعی
به امید تبدیل شدن به قدرت اول فرهنگی
به امید تبدیل شدن به قدرت اول هنری
به امید تبدیل شدن به قدرت اول نظامی
به امید تبدیل شدن به قدرت اول فضایی
همه باید با هم پیش رود وگرنه محکوم به شکست هستیم.
نمونه اش درخواست شاه ایران محمد رضا شاه برای خرید موشکهای حتی چند صد کیلومتر بود که پست رد به سینه اش زدند با اینکه نوکر و متحدشان هم بود و همچنین کشورهای دیگر جهان
هفتاد سال پیش ماهواره ساختن و ما هنوز نمیدونیم چجوری ساختن
داریم خودمون یاد میگیریم
بعد توقع داری بیان و بگن این ایستگاه فضایی بین المللی رایگان مال شما
عجب حماقتی
تو دلت میاد ماشینت یا خونت یا کار و درآمد ت رو رایگان بدی به بقیه ؟؟؟
بعد توقع داری اونا رایگان که عمرن اگه بدن
ولی با میلیاردها دلار پول هم یه تکنولوژی در این سطح رو به ما بدن ؟
یارو خودش میزد پس کله ش و برمیگشت میگفت کیه ؟
تو همونی
عقل نداری راحتی دیگه
آقای محترم لطفاً به سبک بربر ها تحلیل نکن
من یه کارگرم
خداییش کارگرم
به والله کارگرم
ولی به تو ربطی نداره
تو بشین اختلاس تو بکن
اگه نون نداری چرا نت داری
چرا وقت آزاد داری بیای اینجا
چرا نمیری سر کار
چرا روی مبل لاکچری نشستی
چرا پنکیک با عسل میخوری
چرا تو یخچال خونت پر گوشته
چرا جمعه ها میری پیکنیک
چرا ماشینت سالم و گرونه
چرا حرف یاوه میبافی
چرا خاموش نمیشی
چرا
آخه چرا ساکت نمیشی اجنبی
ان شاالله همیشه موفق باشید.
شما بهتره براعصبانیتت به دکترمراجعه کنی البته با کارت هدیه که انداختن جلوت