عبدالرزاق نژاد رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه مسمومیت با گاز منوکسیدکربن یکی از مرگبارترین انواع مسمومیت ها تلقی می شود گفت: مهمترین اماکن شایع تجمع گاز منوکسیدکربن در حمام، کابین وسایل نقلیه، چادرهای مسافرتی و مکان های سرپوشیده و فاقد تهویه مناسب است.
وی ادامه داد: لازم است قبل از راه اندازی وسایل گرمایشی گاز سوز و نفتی منزل، جهت پیشگیری از مسمومیت با گاز منوکسیدکربن از نصب صحیح و کارکرد مناسب دودکش ها اطمینان حاصل کنیم، همچنین از وجود جریان هوای کافی در محیط نیز مطمئن شویم و از بکار بردن وسایل گرمایشی در محیط های بسته و فاقد جریان هوا خودداری کنیم.
دکتر عبدالرزاق گفت: گاز منوکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو و بدون طعم است که در اثر سوختن ناقص سوخت های فسیلی مثل نفت، گاز، بنزین و ذغال حاصل می شود.
وی افزود: علائم مسمومیت با گاز منوکسید کربن شامل سردرد، سرگیجه، حالت تهوع، درد شکمی، بیهوشی، تشنج، اغما، سفتی عضلات، افزایش تعداد تنفس، کاهش فشار خون و در برخی موراد تنگی مردمک چشم است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: هنگامی که فردی دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می شود لازم است مصدوم به هوای آزاد منتقل شود و در صورت قطع تنفس بیمار مسموم؛ احیای قلبی عروقی باید آغاز شود و با مرکز اورژانس 115 تماس گرفته شود.