نادر محمدی معاون گردشگری و سرمایه گذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین گفت: با توجه به ابلاغ دستورالعمل ثبت رویدادها در تقویم رویدادهای گردشگری کشور از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی پس از برگزاری کمیتههای مرتبط، بیش از ۳۰ رویداد گردشگری استان شامل آیینهای تاریخی و مذهبی، مراسم سنتی و جشنهای برداشت محصول شناسایی و تعدادی از آنها برای ثبت در تقویم و سامانه رویدادهای گردشگری کشور انتخاب شدند.
وی ادامه داد: با توجه به نقش و تاثیر رویدادهای برنامه ریزی شده در رونق گردشگری استان، ۱۰ پرونده شامل آیینهای سمنوپزان، پنجاهبدر، تعزیهخوانی، سوم امام، سوگواری زنانه حسینیه آقا سیدجمال، آیین تشتگذاری الوند، آیین مافی زیاران، جشن فندق، شور زرآباد و جشن سماق منطقه الموت تهیه و اطلاعات آنها در سامانه مربوطه بارگذاری شد.
به گفته وی، تاکنون سه پرونده موفق به دریافت گواهی ثبت رویداد شده و مابقی پروندهها نیز در دست بررسی هستند.
محمدی ادامه داد: از دیگر رویدادهای شناسایی شده میتوان به جشن انگور تاکستان، جشن زیتون و انار منطقه طارم سفلی، جشن پسته و گل محمدی بویینزهرا، جشن گیلاس و زغالاخته منطقه رودبار الموت اشاره کرد که با همکاری دستگاههای ذیربط قابل معرفی و ثبت هستند.
وی گفت: برجستهسازی رویدادهای بومی و محلی قزوین میتواند در هدفمندسازی سفر گردشگران به استان نقش مهمی داشته باشد و موجب سودآوری بیشتر برای حوزه گردشگری، به ویژه در مناطق روستایی شود.
معاون گردشگری و سرمایهگذاری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قزوین افزود: همشهریان و هم استانیهای عزیز میتوانند برای معرفی رویدادهای گردشگری محل سکونت خود که حداقل سه دوره برگزار شده باشد به سامانه http://events.mcth.ir مراجعه و نسبت به معرفی رویداد اقدام نمایند.