مترجم این اثر گفت: این کتاب تألیف پرفسور جفری واتلز، استاد دانشگاه ایالتی کِنت آمریکا است که به عنوان نامزد با موضوع «اخلاق» در چهل و یکمین جایزه کتاب سال برگزیده شده است.
محمدحسین محمدپور افزود: قاعده طلایی یکی از بنیادیترین قواعد عملی اخلاق است که به دلیل کارایی و قابلیت فراوانش به این عنوان نامور شده است.
وی ادامه داد: صریحترین تعبیر قاعده طلایی را در متون شیعی در نامه ۳۱ نهجالبلاغه میتوان یافت که این توصیه امام علی (ع) از جهات گوناگون اهمیتی راهبردی در رفتار اخلاقی با دیگران دارد.
محمدپور افزود: این قاعده آنچنان بیواسطه، قابل فهم و روشن است که میتوان آن را به نردبانی تشبیه کرد که هر کسی قادر است بیهیچ زحمتی از آن بالا رود؛ «من میدانم که دوست دارم چگونه با من رفتار شود و نیز میدانم که چگونه باید با دیگران رفتار کنم»؛ این قاعده از من میخواهد که ملاحظه حال دیگران را بکنم و خودمدار نباشم.
این پژوهشگر اظهار کرد: پروفسور واتلز در این کتاب کوشیده با رویکردی فرا رشتهای در سه حوزه الهیات، روانشناسی و فلسفه اخلاق و ذکر دیدگاههای متخصصان این سه حوزه، قاعده طلایی را تحلیل و بررسی کند.
وی درباره ۱۲ فصل این کتاب افزود: فصول مختلف این کتاب، قاعده طلایی را در آیین کنفوسیوس، یونان و روم باستان، متون اولیه دین یهود، انجیلهای متی و لوقا، قرونوسطای اروپا و اوایل دوره مدرن و دوران شکوفایی قاعده طلایی بهمنزله شعار متداول در آمریکا در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم، فلسفه قرن بیستم و فلسفه دینی و الهیات، بررسی میکند.
محمدپور خاطرنشان کرد: خواندن این کتاب میتواند برای پژوهشگران حوزه فلسفه اخلاق، الهیات و مطالعات ادیان، و روانشناسی سودمند باشد.