جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در نخستین همایش منطقهای پدافند غیرعامل در حوزه سلامت در استان یزد، با اشاره به وقوع اکثر بلایای طبیعی شناخته شده دنیا در ایران و بلاخیز بودن کشورمان در سطح آسیا و جهان اظهار کرد: ایران وقوع ۳۰ بلا از مجموع ۵۰ نوع بلایای طبیعی را تجربه کرده است.
او با اشاره به تهدیدات متعددی که کشور در تمام عرصهها طی سالیان گذشته با آن دست به گریبان بوده است، افزود: افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدها و اقدامات نظامی دشمنان در موضوع پدافند غیرعامل حائز اهمیت و تداوم اقدامات ضروری، از اهمیت بیشتری برخوردار است.
میعادفر با اشاره به حادثه تروریستی کرمان و حریق اخیر در بیمارستان گاندی، اهمیت مدیریت حوادث در جریان پدافند غیرعامل را متذکر و یادآور شد: وقوع عوارض ناشی از بلایای طبیعی از یک طرف و جنگهای پیرامون کشورمان از سوی دیگر، امروزه چهره متفاوتی از مدیریت بلایا و پدافند غیرعامل را شکل داده است.
او با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی و پیشرفتهای علمی و نظامی کشورمان میتواند دلیلی برای توجه و تهدید سایر کشورها باشد، افزود: توسعه سریع شهرنشینی، تغییرات اقلیمی به خصوص تغییرات آب و هوایی، آلودگی هوا و گسترش سرزمینی گرد و غبار، کم بارشی، فرونشست زمین، پایین بودن سطح دانش خانوادهها از دیگر تهدیدات در حوزه پدافندغیرعامل کشورمان است.
رئیس کمیته پدافند غیرعامل وزارت بهداشت عنوان کرد: البته دشمنان در سالهای اخیر از طریق جنگ هیبریدی و ترکیبی هم کشورمان را مورد تهدید قرار داده اند.
او با اشاره به اهمیت حفظ مراکز حیاتی و حساس در کشورمان از جمله انتقال خون و انستیتو پاستور و برخی بیمارستانهای کشورمان در راستای کاهش آسیبپذیری با افزایش ضریب ایمنی آنها تاکید کرد: خوشبختانه پدافند غیرعامل در حوزه بهداشت، اقدامات زیادی را صورت داده که از جمله این اقدامات میتوان به ارزیابی و پایش مستمر دانشگاهها و سازمانهای زیرمجموعه در قالب برنامه عملیاتی ستاد پدافند غیرعامل اشاره کرد.
نخستین همایش منطقهای پدافند غیرعامل در حوزه سلامت در پردیس بین الملل دانشگاه علوم پزشکی یزد با حضور مدیران و کارشناسان پدافند غیرعامل دانشگاههای علوم پزشکی قطب هفت کشور از دانشگاههای علوم پزشکی اصفهان، شهرکرد، کاشان و یزد برگزار شد.