وزیر فرهنگ و ارشاد در حاشیه حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران از راه‌اندازی سامانه مردمی نظارت بر فضای مجازی خبر داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای چهارمین بار در جریان پاسخگویی برخط هیات دولت به تماس‌های تلفنی شهروندان در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری حضور یافت و پاسخگوی طرح، نظرات، ایده‌ها، شکایت‌ها و درخواست‌های مردم در حوزه مأموریتی خود در این وزارتخانه شد.

شهروندی که از طیف خبرنگاران بود در گفتگو با وزیر فرهنگ حمایت بیشتر از خبرنگاران را خواستار شد و وزیر فرهنگ پاسخ داد: در آغاز به کار فعالیت در این وزارتخانه در دولت مردمی حدود ۴ هزار نفر عضو صندوق اعتباری هنر بودند و امروز بیش از ١٢ هزار نفر عضو این صندوق شدند. یعنی رشد ٢٠٠ درصدی در همین ذیل شماری از خبرنگاران هم بیمه شدند. همچنین در این بازه زمانی حمایت‌های دیگری هم اعمال شده است و در بخش وام هم مطالبه شما پیگیری خواهد شد.

تماس خسرو معتضد با وزیر فرهنگ

همچنین در ادامه خسرو معتضد در تماسی تلفنی با اسماعیلی گفتگو کرد و وزیر فرهنگ به درخواست این تاریخ نگار پاسخ گفت.

شهروندی در آن‌سوی خط نسبت به هزینه عمره مفرده برای هر زائر که ۴۶ میلیون تومان است گلایه کرد و اسماعیلی در پاسخ گفت: متاسفانه در حوزه ثبت نامی‌های حج عمره و واجب با میراث بدی روبرو هستیم. میراث بد اینکه عمره حدود ٩ سال و حج واجب حدود ٢ سال به دلیل کرونا تعطیل شد و یک سال یک سوم اعزام شدند و اختلافاتی که در سال‌های مختلف ایجاد شد و اینکه ثبت نامی‌ها در دهه ٨٠ صورت گرفته بود.

گلایه مردم از قیمت عمره مفرده

وی ادامه داد: بنده و دولت مردمی فعالیت خود را در سال ١۴٠٠ شروع کردیم؛ یعنی ١٣ سال بعد از زمان ثبت نام شما، اقدامی که کردیم این بود با ارز نیمایی این سفر اتفاق بیفتد و در دولت فعلی به تصویب رسید و قیمت حمل و نقل که ١٧ میلیون تومان بود را به ١٣ میلیون کاهش دادیم.

وزیر فرهنگ در ادامه توضیح داد: هزینه ما در کشور مقصد بر اساس ارز است و قرار دادی که آن زمان سازمان با زوار بسته است بر اساس قیمت زمان اعزام است که آن هم ذکر شده و ما به دنبال این بودیم که تسهیلات ویژه برای زوار عمره و واجب فراهم کنیم کما اینکه همچنان پیگیر آن هستیم. ما روز‌ها را کاهش دادیم که قیمت‌ها کاهش یابد و قبول هم داریم که هزینه امروز، هزینه زیادی نسبت به زمان ثبت نام است و ما هم میراث‌دار وضعیت موجود هستیم. اما دولت روی ارز ٣٨ هزار تومان قطعی کرده است.

اعزام حجاج به کجا رسید؟

اسماعیلی درباره اعزام‌هایی که هنوز اتفاق نیفتاده افزود: همه توافقات با کشور میزبان صورت گرفته بود و ٢٨ آذر هتل‌ها از پیش اجاره شده و اکنون در سازمان حج همه اقدامات را انجام داده بودیم، اما در لحظه آخر سازمان هواپیمایی عربستان سعودی با سازمان هواپیمایی ما دچار اختلاف فنی شدند و تلاش زیادی برای رفع آن شده که وزارت خارجه در حال پیگیری است.

وی تصریح کرد: امیدواریم این مشکل را حل کنیم و در عین حال در دولت با بانک‌ها در حال گفتگو هستیم تا تسهیلات ارزان قیمت برای عمره گزاران فراهم کنیم.

برای صدور مجوز نشریات و پایگاه خبری از این پس آزمون گرفته می‌شود

شهروند دیگری در آن‌سوی خط چند پیشنهاد را با وزیر فر هنگ در میان گذاشت که نخست درباره نحوه توزیع یارانه مطبوعات، دوم ارایه خدمات رایگان برای دارندگان هنرکارت در بخش موزه و سینما و سوم سخت گیری به منظور تخصصی‌تر شدن در صدور مجوز نشریات و پایگاه خبری بود.

وزیر فرهنگ هم با دستور بررسی این موارد درباره هنرکارت پاسخ داد: ١۶٠٠ خدمت از طریق هنر کارت در حال ارایه است که در این لحظه مدیرعامل صندوق اعتباری هنری را برای توضیح به خط کرد.

مدیر صندوق اعتباری هنر نیز گفت: هنرکارت ٢ کارکرد اصلی دارد. نخست در حوزه هویتی و به عنوان کارت شناسایی هنرمندان و دیگری خدمات مختلف آن است که بیش از ١۶٠٠ خدمت تخفیف دار فروشگاهی و اقامتی و درمانی را برخوردار است و خود کارت ویژگی منحصر به فرد دارد و آن اینکه برگشت نقدی دارد یعنی هر کسی در دستگاه‌های دور کشور استفاده می‌کند متناسب با سطح کارت درصدی از آن به کارت بازگشت داده می‌شود.

در ادامه وزیر فرهنگ در پاسخ به پیشنهاد آخر این شهروند درباره سخت گیری در صدور مجوز نشریات و پایگاه خبری گفت: از زمان فعالیتم در وزارت فرهنگ در هر چیزی افزایش داشتیم به غیر افزایش مجوز رسانه ها. یعنی در آغاز فعالیتم در وزارت فرهنگ ١٣ هزار و ٩٠٠ مجوز رسانه صادر شده بود که در این مدت ما ٣ هزار تا مجوز صادر کردیم. یعنی این عدد کاهش داشته و به‌شدت در مجوز‌ها سخت گیری می‌کنیم و اخیرا در هیات نظارت تصویب شد تا در این زمینه آزمون گرفته شود.

رونمایی از سامانه نظارت مردمی بر فضای مجازی

همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز سه شنبه در حاشیه حضور در مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری و پاسخ گویی بی واسطه به سوالات مردم، در جمع خبرنگاران از راه اندازی سامانه مردمی نظارت بر فضای مجازی خبر داد و گفت: این سامانه در سه ماه آینده رونمایی می‌شود و در همه حوزه‌ها می‌خواهیم تحول ایجاد کنیم چرا که حکمرانی در حوزه فرهنگی درحال پوست اندازی است و از تصدی‌گری دستگاه‌های حاکمیتی به سوی میدان داری مردم حرکت می‌کنیم.

 اسماعیلی با بیان این مطلب، افزود: در دوسال گذشته در حوزه فرهنگ، هنر و رسانه این سیاست را به خوبی جلو بردیم و در همه بخش‌ها تلاش می‌کنیم مسیر ورود موثر مردم به حوزه مدیریت فرهنگی را تسهیل کنیم.

وی با بیان اینکه در فضای مجازی مردم باید عهده‌دار امر نظارت باشند و برای ارتقای وضع موجود تلاش کنند، ادامه داد: همه دلسوزان در مورد پیام رسان‌های داخلی، خارجی و شبکه‌های نمایش خانگی انتقادات جدی دارند.

اسماعیلی تصریح کرد: در فضای مجازی انسان رسانه‌ها و کانال‌های با بیش از پنج هزار عضو را ثبت می‌کنیم که گام مهمی به‌شمار می‌رود و سامانه آن را نیز طراحی کرده‌ایم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شورای عالی فضای مجازی در این باره مصوبه دارد، تصریح کرد: برهمین اساس این اقدام الزام قانونی دارد و از طرفی هیات نظارت بر مطبوعات، خبرگزاری‌ها و پیام رسانه‌ها نسبت به این موضوع هم مسئولیت دارد.

وی افزود: فرصتی قانونی را تدارک دیدیم تا همه کسانی که در پیام رسان‌های داخلی و خارجی کانال و صفحه شخصی بالای پنج هزار عضو دارند آن را در این سامانه ثبت کنند.

عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی در ادامه تصریح کرد: وزارت فرهنگ مسئولیت نظارت بر همه مجوز‌هایی که در فضای حقیقی برعهده دارد را در فضای مجازی نیز عهده‌دار است، که از جمله آن می‌توان به حوزه نمایش خانگی اشاره کرد.

وزیر فرهنگ گفت: در شبکه‌های اجتماعی و نمایش خانگی چند ده هزار فیلم بارگذاری شده که به‌دنبال تغییر جهت آن هستیم و وضعیت فعلی اصلاح خواهد شد.

وی افزود: مردم از میزان نظارت بر این حوزه گلایه دارند و البته باید توجه داشت در مورد این مسأله مشکل حقوقی وجود داشت؛ نظارت بر این حوزه را در مجموعه سازمان سینمایی متمرکز می‌کنیم که تحولی مهم خواهد بود.

فیلم‌های امیدبخش و آگاهی‌بخش به بخش داوری جشنواره راه پیدا کرد

اسماعیلی در ادامه گفت: ما نسبت به برخی آثار سینمایی انتقاد داریم و رویه در این‌حوزه اصلاح می‌شود.

وی افزود: امسال در جشنواره فیلم فجر همه فیلم‌هایی که به بخش داوری راه پیدا کرده، امیدبخش هستند و در آن‌ها سیاه‌نمایی وجود ندارد و برای مردم امید بخش و آگاهی‌بخش هستند.

اسماعیلی با تاکید براینکه برخی از فیلم‌های این دوره از جشنواره فجر آگاهی نسبت به گذشته تاریخی ایجاد می‌کند ادامه داد: در این دوره از جشنواره فیلم‌هایی درباره مفاخری مانند شهید کاظمی، شهید شیرودی، شهید زین‌الدین و واقعه عاشورا وجود دارد.

وزیر فرهنگ تاکید کرد: جلوگیری از سیاه‌نمایی، خشونت، ترویج بی‌بندوباری و حفظ حریم خانواده برایمان یک مساله جدی است و همکاران من مکلف هستند در این زمینه نظارت کنند و با همکاری اصحاب هنر آسیب‌ها را کاهش دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۱۰ بهمن ۱۴۰۲
درود
چقدر عالی فساد کم می شود.