غلامرضا سرگزی اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون قریب به 9 میلیون راس دام علیه بیماریهای دامی و بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان به طور رایگان واکسینه شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: ماموریتهای دامپزشکی در راستای صیانت و حفاظت از سرمایههای دامی، مبارزه با بیماریهای دامی و بیماریهای قابل انتقال بین انسان و دام، تضمین سلامت مواد غذایی ارتباط مستقیمی با دولت کار و فعالیت و دولت امیدآفرینی دارد.
وی افزود: همچنین همزمان با دهه فجر، رزمایش جهاد دامپزشکی با محوریت واکسیناسیون علیه بیماریهای دامی در سطح استان در حال اجرا است.
سرگزی خاطرنشان کرد: دامپزشکی برای حراست از سرمایه دام کشور برنامه گسترده و متنوعی را به اجرا گذاشته که از جمله مهمترین آن ها میتوان به پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر دام از طریق انجام واکسیناسیون، پیشگیری و مبارزه با انواع بیماریهای مشترک بین انسان و دام، شناسایی مستمر کانونهای بیماری دامی از طریق مراقبت فعال و غیر فعال، مبارزه با انگلهای خارجی دام که ناقل بیماریهای خطرناک مانند تب کریمه کنگو و تشخیص و شناسایی عامل بیماری در جهت اقدامات واکنش سریع اشاره کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان سیستان و بلوچستان گفت: دلیل دیگری که در رابطه با اهمیت واکسیناسیون دام مطرح میشود پیشگیری از تلفات دامی و ضررهای اقتصادی است. بسیاری از بیماریها، در صورت واکسینه نشدن دامها به سرعت منتقل میشوند. در نتیجه باعث تلفات دامی به صورت گسترده خواهد شد به ویژه در بره، بزغاله و گوسالهها که به تبع آن میتواند امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار دهد.
وی افزود: همچنین جهت مبارزه با انگلهای خارجی ناقل بیماریهای دام، بیش از پنج میلیون مترمربع از جایگاه نگهداری دام و بیش از 300 هزار راس دام به صورت رایگان سمپاشی شدهاند.