در دومین روز از سفر رئیس جمهور و هیات دولت به استان هرمزگان نشست شورای اداری استان با حضور آقای رئیسی در بندرعباس برگزار شد.

رئیس جمهور در این نشست گفت: بمنظور سهولت در واردات و صادرات بخشنامه‌های گمرکی به نصف کاهش یافته و این گام خوبی در این زمینه است.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: نیمی از واردات و صادرات کشور از هرمزگان صورت می‌گیرد.

وی گفت: برای ایجاد ثبات در جامعه باید کار برای واحد‌های صنعتی، تولیدی و کشاورزی آسان‌تر شود.

رئیس جمهور گفت: برای جلوگیری از مهاجرت و رونق اقتصاد روستا، گاز، آب، برق، مدرسه و بسیاری از خدمات فراهم شده است، اما باید اقتصاد روستا بویژه بخش کشاورزی و اشتغال نیز تثبیت شود تا مردم در روستا ها بمانند.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: نیاز امروز کشور رشد تولید و مهار تورم است.

وی گفت: این ماموریت همه دستگاه هاست که در این زمینه تلاش کنند و این دو موضوع در هرمزگان به خوبی صورت گرفته است.

رئیس جمهور گفت: در هرمزگان از نظر زیر ساختی و راه انداختن کارخانجات راکد تلاش بسیاری شده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی گفت: راه اندازی ۲۰۰ واحد صنعتی جدید در هرمزگان می‌تواند تولید، اشتغال، و رشد اقتصادی را در استان افزایش دهد که گام موثری در پیشرفت است.

اشتغال و تولید زمینه ساز ایجاد سرمایه اجتماعی

وی گفت: احیا کارخانه‌ها موجب تولید، اشتغال، افزایش سرمایه اجتماعی و حضور مردم می‌شود.

رئیس جمهور افزود: در نیرو‌های مسلح و سپاه کار‌های علم پایه و فن آوری پایه‌ای صورت گرفته که موجب بالا بردن بنیه

دفاعی، قدرت، توان و عزت کشور و همچنین باز دارندگی در مقابل نیرو‌های دشمن شده است.

وی گفت: امروز در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، باید به دنبال گام‌هایی پیشینیان و موثر باشیم.

رئیس جمهور گفت: برداشتن گام‌های موثر در کشاورزی و صنایع موجب ایجاد ارزش افزوده برای استان و کشور می‌شود.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی با قدردانی از استاندار و مسئولان دستگاه‌های اجرایی در به نتیجه رسیدن مصوبات دور نخست سفر به هرمزگان گفت: ساخت بنادر، فعال شدن بخش‌های مختلفی همچون آب، برق، انرژی و صنایع در استان و توسعه جاده‌های موصلاتی در شهر و روستا، همه از تلاش‌های دلسوزان استان است.

وی گفت: استفاده از ظرفیت‌های کشور و استان باید در جهت بازگشایی گره‌های زندگی مردم، ایجاد اشتغال، رونق تولید، رشد اقتصادی و کار‌های مهم صورت گیرد. رئیس جمهور افزود: پیام دهه فجر، امام و شهیدان وحدت، همدلی، انسجام و ساختن کشور با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات است و باید امید آفرینی به مردم و به ویژه جوانان منتقل شود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: جنگ در فلسطین نشانگر قدرت ایمان بر موشک و سلطه گران است.

رئیس جمهور گفت: یکی از موضوعات مهم این دور از سفر پیگیری مشکل بافت فرسوده بندرعباس و پل خلیج فارس بود که موجب رنج مردم شده بود.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: آنچه سرمایه اجتماعی را در کشور افزایش می‌دهد اقدام به عمل و جهاد تبیین است.

وی گفت: مردم صداقت در رفتار و گفتار را می‌پذیرند و این موجب افزایش سرمایه اجتماعی، مشارکت، نشاط اجتماعی و حضور پررنگ مردم در عرصه‌های مختلف می‌شود.

رئیس جمهور گفت: نکته بسیار مهم در توزیع امکانات توجه به عدالت است که جلب رضای خدا و مردم را به همراه دارد.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: خدمات خوبی در زمینه زیرساخت‌هایی مانند، برق، راه و آب در روستا‌ها ایجاد شده است، اما آنچه موجب ماندن مردم در روستا‌ها می‌شود، توجه به اقتصاد روستا، ثبات کشاورزی، تضمین خرید و ایجاد اشتغال در روستا است.
وی به وجود بیش از پنج هزار کیلومتر نوار ساحلی در کشور اشاره کرد و گفت: اکنون حدود ۳ درصد از تولید ناخالص ملی ما از دریا تامین می‌شود که رقمی پایینی است.

اقتصاد دریا محور باید احیا شود

رئیس جمهور افزود: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب بر توجه به اقتصاد دریا محور، بخش مهمی از سواحل کشور در هرمزگان واقع است و ظرفیت خوبی در این بخش دارد.حجت الاسلام و المسلمین رئیسی گفت: باید یک تلاش جهادی برای احیای اقتصاد دریا در کشور صورت گیرد، زیرا موجب امیدواری جوانان به آینده، ایجاد نشاط و سرمایه اجتماعی می‌شود.

وی افزود: صدرو مجوز‌های صیادی برای ساحل نشینان هرمزگان از دستاورد‌های دولت سیزدهم است که موجب ثبات اشتغال و خشنودی مردم شد.

رئیس جمهور به حضور مرحوم والی در شهرستان بشاگرد اشاره کرد و گفت: جاده‌هایی که در این دو سال در بشاگرد ایجاد شده، به اندازه مجموع جاده‌هایی ست که تا پیش از این در این منطقه ساخته شده بود.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: امروز در هرمزگان دویست مدرسه، و هزار مدرسه در سراسر کشور به بهره برداری رسید که این گونه خدمات موجب افزایش اعتماد و سرمایه اجتماعی می‌شود.

وی گفت: حضور مردم در صحنه و قدرت نظامی از مولفه‌های مهم قدرت ملی ما است.

رئیس جمهور گفت: آغاز ساخت نیروگاه اتمی در سیریک با ظرفیت پنج هزار مگاوات تولید برق از برنامه‌های مهم دولت در بخش انرژی است که برای نخست بار بعد از انقلاب در این مقیاس ساخته می‌شود.

رئیسی افزود: کار‌های مهمی مانند افزایش ظرفیت پرورش میگو به هشت هزار تن در استان، تثبیت مالکیت زمین‌ها و صدور سند با همکاری قوه قضائیه از دیگر اقداماتی است که موجب رضایت مردم شده است.

نیاز آبی هرمزگان تا رفع کامل پیگیری می شود

وی گفت: نیاز‌های آبی استان و رفع کامل این مشکل در اولویت پیگیری دولت است و پنج آب شیرین کن در این سفر به بهره برداری رسید.

رئیس جمهور افزود: هرمزگان در بخش‌های مختلف اقتصادی رتبه نخست را دارد که از استاندار و مسئولان استانی قدردانی می‌کنم.

رئیسی گفت: در این سفر بیش از هزار طرح با اعتبار ۱۰۵ هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسید و در صورت نیاز بیشتر هم اختصاص می‌یابد.

رفع ناترازی بودجه موجب کاهش تورم می شود

وی افزود: تلاش دولت و مجلس با یکدیگر موجب از بین بردن ناترازی و کسری بودجه می‌شود و می‌تواند نقش مهی در ایجاد عدالت اجتماعی، نبود کسری بودجه و کاهش تورم دارد.

رئیس جمهور گفت: باید ریل گذاری در کشور بر مبنای حذف ناترازی بودجه و تخصیص‌ها نیز عادلانه باشد.

رئیسی افزود: باید برای مصارف بودجه ای، منابع واقعی در نظر گرفت تا کسری بودجه نداشته باشد.

وی گفت: یکی از راه‌های امیدآفرینی برای مردم و جوانان در استان، توجه به بومی گزنی در گزینش‌ها است که باید مدنظر همه مدیران قرا گیرد.

رئیس جمهور افزود: مراکز علمی استان می‌توانند در این زمینه راه گشا باشند و ظرفیت‌های مدیریتی هرمزگان را احیا کنند.

رئیسی گفت: توجه به مناطق محروم و ایجاد عدالت در تخصیص بودجه از اهداف انقلاب اسلامی است.

رئیس جمهور گفت: دشمنان با شبیخون فرهنگی به فرهنگ‌ها و خورده فرهنگ‌ها هجوم می‌آورند تا امپراتوری رسانه‌ای خود را به جهان تحمیل کنند و در ذهن‌ها جا دهند.

باید از حریم فرهنگ مراقبت کنیم

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی افزود: امروز وظیفه پاسداران حریم فرهنگ و مرزبانان فرهنگی این است که آسیب شناسی کنند و روی موضوعات اجتماعی حساس باشند.

وی گفت: آموزش و پرورش، دانشگاه ها، حوزه‌ها و رسانه ملی وظیفه دارند برای صیانت از جامعه و جوانان تلاش کنند.

رئیس جمهور افزود: مسئولان باید در حوزه ماموریت خودشان نگاه تحولی داشته باشند و با فقر، تبعیض، فساد و آسیب‌های اجتماعی مبارزه کنند.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی گفت: رونق اقتصادی، تولید و ایجاد اشتغال موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

وی افزود: رشد اقتصادی موجب افزایش امید در مردم می‌شود و هر چه بیکاری کاهش یابد به رفع آسیب‌های اجتماعی کمک می‌کند.

رئیس جمهور گفت: مسئولان باید همه توان شان را برای از بین بردن آسیب‌های اجتماعی و رشد اقتصادی و افزایش تولید بکار بگیرند.

حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی هدف سفر به استان‌ها را رفع موانع تولید و افزایش اجرای طرح‌های اقتصادی عنوان کرد.

استاندار هرمزگان: ۲۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به استان اختصاص یافت

استاندار هرمزگان هم در این نشست گزارشی از اقدامات صورت گرفته از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون در هرمزگان ارائه کرد و گفت: ۵ مشکل کهنه استان با حضور رئیس جمهور تصمیم گیری شد و ۲۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به استان اختصاص یافت.

مهدی دوستی برخی از اقدامات انجام شده را برشمرد و گفت: تامین ۱۲۱ درصدی زمین نهضت ملی مسکن. بهره برداری از ۳۰۵ تخت بیمارستانی، افزایش تولید ماهی در قفس از ۴ هزار و ۲۰۰ تن به ۱۱ هزار و ۴۰۰ تن، راه اندازی دوباره امکان صید در اقیانوس.افزایش ۸۵ درصدی سطح زیر کشت گلخانه ها، احیا، نوسازی و تجهیز ۳ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی به سامانه‌های نوین آبیاری، اجرای خطوط انتقال آب، تخصیص هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بخش درمانو بازگشایی مسیر روستایی استان به طول ۸۸۳ کیلومتربخشی از این اقدامات است.

وی گفت: بازگشایی مسیر روستایی استان به طول ۸۸۳ کیلومتر، راه اندازی نیروگاه برق لارک، ایجاد پنجمین پارک توسعه اقتصاد دیجیتال در استان، کاشت ۵ میلیون نهال، ساخت ۱۱۵ ساره آبخیزداری، جذب سرمایه و بهبود محیط سرمایه گذاری از موارد مهمی است که در استان پیگیری می کنیم.


استاندار هرمزگان همچنین به کاهش نرخ بیکاری از ۱۵ و هشت دهم به ۱۱ و نیم اشاره کرد و گفت: استان هرمزگان رتبه نخست را در حوزه ایجاد اشتغال داشته است.

دوستی در ادامه گزارش فعالیت های انجام شده بین دو سفر هیات دولت به استان افزود: احیای ۶۱۰ واحد راکد تولیدی و کسب رتبه یک در این حوزه، انتقال حساب‌های بانکی برخی صنایع به استان، و فعالیت تا کسب رتبه نخست در حوزه امنیت سرمایه گذاری، و کسب رتبه نخست در تکمیل طرح های سرمایه گذاری هم از دیگر اقدامات انجام شده مدیران استانی در این مدت است.

وی گفت: توسعه صادرات از یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو در سال ۱۴۰۰ امسال به بیش از سه میلیارد یورو می‌رسد.

استاندار هرمزگان با بیان مصوبات سفر دور اول رئیس جمهور به هرمزگان گفت: ۱۲۴ مصوبه قبلی سفر اجرا شده و ۴۵ مصوبه نیز در حال اجراست.


نماینده ولی فقیه در هرمزگان: مدیران به دردل‌های مردم گوش دهند

نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس نیز در این نشست گفت: مدیران با حضور خود در میان مردم و گوش دادن به درد دل‌های آنها ، دستاورد‌های خود را به مردم اطلاع دهند.

حجت الاسلام و المسلیمن محمد عبادی زاده افزود: انقلاب اسلامی ایران دارای زیربنای فرهنگی است و فرهنگ در این انقلاب اولویت دارد و هرچقدر در این حوزه هزینه کنیم از دیگر هزینه‌ها کمتر می‌شود.

وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب به اقتصاد دریا و فرهنگ دریا پایه گفت: ۳۵ درصد کشور ما در سواحل سکونت دارند و توجه به فرهنگ دریاپایه برای مردم ساحل نشین موضوع مهمی است.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان افزود: امروز نیاز به سند فرهنگی و اجتماعی استان‌ها داریم و باید این سند به عنوان نقشه راه آینده تدوین و تصویب شود.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده گفت: امیدواریم تا پایان سال ۱۴۰۳ برنامه‌های فرهنگی مطابق این سند انجام شود.

وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد برای استان می‌تواند در زدودن فقر از جامعه کمک کند گفت: تقاضا می‌کنم با توجه به وجود دو منطقه آزاد در قشم و کیشامکان تردد خودروهای پلاک منطقه آزاد در سراسر استان فراهم شود و این هدیه دولت در این سفر به مردم هرمزگان باشد.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان از رئیس جمهور خواست جوانان استان در کادر مدیریتی استان بیشتر نقش آفرینی کنند و از نقش مدیران پروازی کاسته شود.

ساخت نیروگاه اتمی سیریک با جدیت پیگیری می شود

محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در این نشست گفت: ساخت نیروگاه اتمی سیریک (نیروگاه ایران هرمز) آغاز شده که بزرگترین رخدادی است که در ابتدای انقلاب در حوزه انرژی اتمی رخ داده است.

وی گفت: در تحقق ۲۰ هزار مگاوات اولین منطقه سازگار انرژی در سواحل مکران به دستور رئیس جمهور آغاز شده است و در زمان بندی اجرا می‌شود.

در اجرای نیروگاه اتمی به زیرساخت و تجهیزات و تربیت نیروی انسانی داریم که باید برای بهره برداری از نیروگاه این اقدامات انجام شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی افزود: یکی از معضلات بزرگ هرمزگان افت نخیلات است که در چهار ماه گذشته اولین سامانه پرتودهی برای گرفتن افت از نخیلات رونمایی شده که در این حوزه کمک می‌کند.

اسلامی گفت: در سیریک مشکلات در حوزه زیرساختی و بهداشتی و درمانی داریم که امیدواریم این مشکلات در مصوبات مورد توجه قرار بگیرد.

درخشش دانش آموزان هرمزگانی در کنکور

وزیر آموزش و پرورش هم در نشست شورای اداری هرمزگان گفت: مسأله آب و بیمارستان نیاز جدی و مهم مردم شهرستان بشاگرد است.

رضا مراد صحرایی با اشاره به سفر خود به شهرستان بشاگرد افزود: شمار قابل توجهی از قبول شدگان کنکور در شهرستان‌های بشاگرد و بندرلنگه بودند.

وی گفت: در شهرستان بندرلنگه بیش از ده نفر رتبه‌های زیر ۱۰۰ در کنکور امسال داشتند.

۱۶۰ طرح عمرانی در هرمزگان تصویب شد

معاون اجرایی رئیس جمهور هم گفت: در دور دوم نیز ۱۶۰ طرح عمرانی کارشناسی با اعتبار بیش از ۱۵ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان مصوب شد.

منصوری افزود: مهم‌ترین مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور شامل؛ تکمیل راهگذر نوار ساحلی جنوب کشور، طرح آبرسانی به شهر‌ها و روستا‌های پر تنش، تکمیل خطوط ریلی با هزار میلیارد تومان، تکمیل سد‌های استان و پل خلیج فارس و اختصاص هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان برای طرح‌های آموزش و پرورش است.

وی گفت: از دیگر مصوبات این سفر ۱۸۱ طرح به ارزش ۵۷۷ هزار میلیارد تومان در زمینه‌های نفت، پتروشیمی، زیرساخت، صنعت و معدن، کشاورزی و گردشگری است که ۳۷ بنگاه خصوصی و دولتی اجرای این طرح‌ها را بعنوان سرمایه گذار برعهده دارند.

معاون اجرایی رئیس جمهور با اشاره به مصوبات محتوایی که نقش مهمی در گره گشایی صنعت و معیشت دارند، گفت: رفت و آمد خودرو‌های سواری و عمومی با پلاک مناطق آزاد قشم و کیش با موافقت ریاست جمهوری پیگیری می‌شود.

منصوری افزود: همچنین اختصاص ۳۰ درصد تولید آبشیریکن‌ها به روستا‌ها و شهر‌های پر تنش استان، از دیگر مصوبات دور دوم سفر رئیس جمهور به هرمزگان است.

وی گفت: صدور مجوز تولید در شهرک صنعتی خلیج فارس و ساخت شهرک‌های تخصصی در حوزه‌های مختلف شهرستان‌ها از دیگر مصوبات این دور سفر ریاست جمهوری است.

معاون اجرایی رئیس جمهور گفت: در دور دوم سفر رئیس جمهور به هرمزگان بیش از هزار طرح به ارزش ۱۰۵ هزار میلیارد تومان به بهره برداری رسید که یک رکورد برای استان در زمینه اقتصادی است.

محسن منصوری در نشست شورای اداری هرمزگان افزود: این استان به کارگاه بزرگ سازندگی تبدیل شده که حاصل مصوبات کارشناسی دور نخست سفر ریاست جمهور است.

وی گفت: در دور نخست سفر رئیس جمهور، در حوزه عمران حدود ۲۶ هزار میلیارد تومان به استان پرداخت شد که ۱۵ هزار میلیارد تومان آن بصورت اعتبارات، و بقیه بصورت تسهیلات پرداخت شده است.

معاون اجرایی رئیس جمهور افزود: هرمزگان جزء رتبه‌های برتر در جذب بودجه عمرانی است.

منصوری گفت: مهم‌ترین مصوبات اجرا شده دور نخست سفر ریاست جمهور شامل؛ بهره برداری بیمارستان ۱۱۲ تختخوابی کودکان بندرعباس، بیمارستان فارابی بستک، ۲۰۰ مدرسه در قالب ۸۰۰ کلاس درس، مرحله نخست تصفیه خانه فاضلاب شهرستان‌های میناب و بشاگرد و تکمیل خطوط آبرسانی و سد‌ها است.

وی با اشاره به اینکه در حوزه راهداری، حمل و نقل، حل مشکلات زیر ساخت‌های اقتصادی استان و مزارع پرورش میگو تحولات جدی صورت گرفته است، گفت: بنادر شهرستان‌های بوموسی و سیریک نیز به بهره برداری رسید.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.