رییس اداره جهاد کشاورزی ساوه گفت: خدمات قابل توجهی به بخش کشاورزی این شهرستان در دوران انقلاب اسلامی ایران ارایه شده که افزایش صنایع خرد روستایی با محوریت این بخش از جمله این خدمات است.

علیرضا طهماسبی رییس اداره جهاد کشاورزی ساوه در تشریح خدمات انجام یافته به بخش کشاورزی شهرستان در دوران انقلاب اسلامی اظهار کرد: قبل از انقلاب در شهرستان ساوه هیچ زمین کشاورزی به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز نشده بود اما بعد از انقلاب و در طول سالهای متمادی در حدود ۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به این سیستم تجهیز شده است.

وی یادآور شد: بعد از انقلاب در حدود سه هزار و ۶۷۰ هکتار از اراضی زیر دست شبکه سد الغدیر طرح تجهیز و نوسازی اراضی شامل تسطیح اراضی، شیب بندی، احداث کانال‌های آبرسان مزرعه و انهار زهکشی انجام شده است که در صورتی که قبل از انقلاب چنین طرحی وجود نداشت.

رییس جهاد کشاورزی ساوه یادآور شد: قبل از انقلاب مطالعات احداث سد الغدیر انجام شده بود ولی بعد از آن سد تکمیل و به بهره برداری رسید و پس از احداث شبکه اصلی (کانالهای درجه ۱ و ۲) حدود ۱۳۷ کیلومتر از کانال های درجه سه و چهار توسط جهاد کشاورزی احداث و به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: در موضوع انتقال آب با لوله مزارع و تعاونی های تولید بعد از انقلاب حدود ۱۴۵ کیلومتر لوله گذاری انجام شده و این در حالی است که قبل از انقلاب اجرای چنین طرحهایی در شهرستان ساوه بی سابقه یا کم سابقه بود.

طهماسبی خاطر نشان کرد: احیاء، لایروبی و مرمت قنوات قبل از انقلاب به عهده بهره برداران قنوات بود و دولت کمکی در این راستا به کشاورزان نمی کرد ولی در طول سالهای بعد از انقلاب در شهرستان ساوه ۲۷۱ رشته قنات با اعتبارات دولتی لایروبی و مرمت شده است.

وی افزود: در سالهای پس از انقلاب حدود ۱۲۲ کیلومتر از انهار عمومی زیر دست منابع آبی رودخانه ها، قنوات و چشمه های شهرستان ساوه به طریق لوله گذاری و یا احداث کانال بتنی بهسازی و ایزوله شده است.

رییس جهاد کشاورزی ساوه یادآور شد: در سالهای بعد از انقلاب چهار هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی ملی جهت فعالیت های غیر کشاورزی (ماده ۳۲) و یک هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی فعالیتهای کشاورزی ( ماده ۳۱) واگذار و علاوه بر آن ۱۰ هزار و ۴۰۰ هکتار از اراضی در قالب توسعه اراضی کشاورزی و زیر نظر هیات هفت نفره به اشخاص یا شرکت های تعاونی واگذار شده که این در حالی است که در سالهای قبل از انقلاب این مهم فقط به شهرک صنعتی کاوه محدود می شده است.

وی با اشاره به اینکه توسعه صنایع روستایی نیز یکی از مهمترین خدمات انجام شده در این مدت است افزود: قبل از انقلاب به صنایع کوچک اهمیتی داده نمی شد ولی در سالهای اخیر جهت استفاده بهینه از تولیدات کشاورزی بیش از ۲۵۰ واحد صنایع روستایی پروانه تاسیس و ۵۸ طرح زیر بنایی از جمله سیلو های ذخیره و سردخانه پروانه بهره برداری دریافت کرده و در حال حاضر در جهت تامین نیاز های کشاورزان و جامعه بهره برداری می شود.

رییس اداره جهاد کشاورزی ساوه، توسعه سطح باغات انار شهرستان از ۶ هزار هکتار به ۱۰ هزار و ۵۰۰ هکتار، باغات پسته از ۲ هکتار به سه هزار و ۵۰۰ هکتار و احداث ۷۰۰ هکتار باغ پسته،‌ افزایش سطح گلخانه ها از ۱.۵ هکتار به ۳۰ هکتار، توسعه گیاهان دارویی از سه هکتار به ۴۵ هکتار از دیگر خدمات انجام یافته در این مدت است.

افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان ساوه وجود دارد که ۲۱ هزار هکتار آن باغات و ۱۱۴ هزار هکتار دیگر را زمین های زراعی شامل می شود.

سالانه در شرایط نرمال اقلیمی و بارش‌ها امکان تولید بیش از ۹۳۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان ساوه وجود دارد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار