از قبل از انقلاب تاکنون حدود ۸۱ میلیارد بشکه نفت‌خام در ایران تولید می‌شد از این میزان حدود ۲۸ میلیارد بشکه مربوط به قبل از انقلاب بوده است که این مهم نشان‌دهنده افزایش ۵۳‌میلیارد بشکه‌ای تولید نفت‌خام در ایران است.

امام خمینی (ره) بنیان‌گذار و رهبر کبیر انقلاب اسلامی، از انقلاب شکوهمند اسلامی همواره با عناوینی، چون معجزه قرن و انفجار نور یاد کرده که همین امر عظمت و بزرگی انقلاب اسلامی را برای همگان آشکار می‌سازد. یکی از واضحات شرایط فعلی کشور این است که دشمن به‌وسیله جنگ نرم می‌خواهد با ایجاد یاس و سیاه‌نمایی موضوعات مختلف در بین مردم کشور به‌خصوص نسل جوان و بزرگ کردن مشکلات کشور عظمت انقلاب اسلامی را در نزد آن‌ها کمرنگ کند. این کشور‌ها به‌وسیله رسانه‌های خود ۲۴ ساعته و با زبان‌های مختلف و تلاشی همه‌جانبه سعی دارند جوانان را از درک دستاورد‌های انقلاب اسلامی ناامید ساخته و به اهداف شوم خود برسند. در صفحه امروز قصد داریم به برخی دستاورد‌های اقتصادی بپردازیم و آن‌ها راتشریح کنیم.

این روز‌ها که صحبت از هوش مصنوعی زیاد شنیده می‌شود، بد نیست بدانید که ایران یکی از کشور‌های پیشرو در این زمینه است.

هوش مصنوعی و رباتیک با سرعتی بسیار بالا به زندگی انسان در قرن ۲۱ وارد می‌شود و کشور‌های پیشرفته دنیا بیشترین اهتمام را بر این موضوع دارند. ایران با تنها یک دهه تلاش توانسته خود را در میان مدعیان این حوزه قرار دهد و در امور انفورماتیک از کاربرد‌های آن استفاده کند. آمریکا، چین، انگلیس، هند، آلمان، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، اسپانیا و کانادا از نظر تولید مدارک علمی ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی هستند و در این رده‌بندی ایران در رتبه ۱۳ قرار دارد.

 صعود ایران در شاخص جهانی نوآوری

جمهوری اسلامی ایران در چهاردهمین گزارش شاخص جهانی نوآوری ۲۰۲۱ که توسط سازمان بین‌المللی مالکیت فکری منتشر می‌شود، با کسب رتبه ۶۰، جایگاه خود را هفت پله بهبود بخشید و در بالاترین رتبه خود در این شاخص تاکنون قرار گرفت، این در حالی بود که تا همین یک دهه پیش نیز ایران در رتبه ۱۲۰ شاخص‌های جهانی نوآوری بود.

 رتبه چهارم جهان در فناوری نانو

در جدیدترین رتبه‌بندی دانشگاه جورجیا، ایران رتبه چهارم اثرگذاری در فناوری نانو را کسب کرده است، از طرف دیگر اخیرا بیش از ۴۲ درصد از مقالات منتشر شده در حوزه نانو فناوری دنیا از سوی محققان چینی بوده است که ایران بعد از چین، آمریکا و هند در رتبه چهارم در این حوزه قرار گرفته است. هم‌اکنون ۷۲۵ محصول نانو در بیش از ۱۰ حوزه صنعتی مبتنی بر فناوری‌های داخلی تولید و روانه بازار می‌شود و محصولات نانو ایران‌ساخت تاکنون به ۴۹ کشور از پنج قاره جهان صادر شده‌است.

 افزایش ۵ برابری تولید محصولات کشاورزی

میزان تولید محصولات کشاورزی تا قبل از انقلاب اسلامی به ۲۶ میلیون تن می‌رسید که این میزان در سال زراعی گذشته به حدود ۱۲۵ تا ۱۳۰ میلیون تن رسیده، این افزایش پنج برابری در حالی محقق شده که کشورمان طی ۴۵ سال اخیر با افزایش تنش‌های آبی، خشکسالی، تغییرات آب‌و‌هوایی و سرمازدگی باغات دست‌و‌پنجه نرم کرده‌است.

 افزایش ظرفیت تولیدات پتروشیمی

در مجموع در سال ۱۳۵۷ حدود سه‌میلیون تن ظرفیت اسمی صنعت پتروشیمی کشور بود که از این مقدار، حدود ۶/۱‌میلیون تن معادل ۵۰‌درصد ظرفیت، فعال بوده و محصول تولید شده‌است با این حال ظرفیت نصب شده صنعت پتروشیمی کشور تا پایان سال ۱۴۰۰ با ۶۹ مجتمع فعال بیش از ۹۰میلیون تن رسید و این میزان براساس گزارش وزارت نفت در سال گذشته به ۱۰۴ میلیون تن رسیده‌است.

 افزایش ۱۰۰ میلیارد دلاری صادرات

صادرات کالا‌های ایرانی به سراسر جهان از ۵۰۰ میلیون دلار سال ۱۳۵۷ به ۵۳ میلیارد و ۱۶۶ میلیون دلار در سال گذشته رسید، هر چند که میزان صادرات کشورمان چه اقلام نفتی چه غیرنفتی به بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار رسید.

 افزایش ۷۷ درصدی آبرسانی

قبل از انقلاب فقط ۸ درصد روستا‌های کشور دارای آب سالم و بهداشتی بودند که پس از انقلاب این رقم به حدود ۸۵ درصد رسیده، این در حالی است که در دولت سیزدهم هم برنامه آبرسانی به ۱۰ هزار روستا وجود دارد.

 رشد ۲۳ برابری تاسیسات آب و برق کشور

 از سال ۵۷ تاکنون در حالی که جمیعت کشور چیزی حدود ۳/۲برابر شده است، اما متوسط پیشرفت تاسیسات آب و برق نسبت به ابتدای انقلاب اسلامی بیش از ۲۳ برابر و نسبت به میزان رشد جمعیت کشور نیز بیش از ۱۰ برابر رشد داشته است.

تعداد کل روستا‌های برق‌دار کشور در سال ۱۳۵۷ را ۴۳۶۷ روستا بود که این تعداد در مرداد سال ۱۴۰۰ به ۵۷ هزار و ۸۱۵ روستا و تا پایان آبان امسال به ۵۸ هزار و ۷۶۹ روستا افزایش یافته و هم‌اکنون ۹۹.۸درصد جمعیت روستایی کشور از نعمت برق برخوردارند، همچنین متوسط رشد سالانه برق‌رسانی به روستا‌ها در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۳۵۷ معادل ۶.۴درصد عنوان شده‌است.

ارزش افزوده ذخایر زیر زمینی

از قبل از انقلاب تاکنون حدود ۸۱ میلیارد بشکه نفت‌خام در ایران تولید می‌شد از این میزان حدود ۲۸ میلیارد بشکه مربوط به قبل از انقلاب بوده است که این مهم نشان‌دهنده افزایش ۵۳‌میلیارد بشکه‌ای تولید نفت‌خام در ایران است.

 توسعه و گسترش ۹۳ درصد از میادین گازی و ۵۴ درصد از میادین نفتی بعد از انقلاب آمار‌ها گویای آن است که ۹۳‌درصد از میادین گازی بعد از انقلاب گسترش و توسعه پیدا کرد، از طرف دیگر حدود ۵۴ درصد میادین نفتی ما مربوط به بعد از انقلاب بوده است.

 افزایش ۱۹ میلیون مترمکعبی ظرفیت پالایش گاز

ظرفیت پالایش گاز، پیش از انقلاب روزانه ۳۶ میلیون مترمکعب بود که پس از انقلاب به بیش از یک میلیارد و ۵۵ میلیون مترمکعب در روز رسید، این در حالی است که خطوط انتقال پرفشار گاز که تا پیش از انقلاب، ۲۹۰۰ کیلومتر بود، امروز به بیش از به ۳۸ هزار و ۵۰۰ کیلومتر رسیده است. از طرف دیگر ایستگاه‌های تقویت فشار گاز از هشت ایستگاه به ۸۸ ایستگاه افزایش یافته، ضمن آن‌که پیش از انقلاب ۱۸ نیروگاه از گاز استفاده می‌کردند که پس از انقلاب، این عدد به ۹۹ نیروگاه رسیده است.

منبع: جام جم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
Hossein
۱۰:۴۶ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
نه خداییش پیشرفت داشتیم نمیشه انکارش کرد ،متاسفانه برخی مدیران نالایق و فاسد و فاسق ،نمایندگان خائن باعث پسرفت تو خیلی از زمینه ها شدن .والا ما که ۳۲ سال از خدا عمر گرفتیم یه روز خوش تو زندگیمون ندیدیم ...انشالا که هر چی زودتر بمیریم بلکه بعد از مرگمون راحت بشیم....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۷ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
از افزایش ۹۰۰۰برابری قیمت دلار نگفتید .از افزایش ۵۰۰۰برابری قیمت گوشت هم بگید دست آوردهای......
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۵۹ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
چه فایده مردم ایران در بدترین شرایط اقتصادی و ناعدالتی قرار دارن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۰ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
از برکات و توان ودانش اقتصادی انقلابیون نگو که به وضوح در حال مشاهده هستیم دلار در عربستان سی ساله ی قیمته
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۸:۲۵ ۲۱ بهمن ۱۴۰۲
کسی که این مطلب رو نوشتی واقعا به این ارقام و اعداد باور داری ؟ خواهشاً فقط با وجدان و انصاف به خودت جواب بده.