روح الله دهقانی فیروزآبادی معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری گفت: معاونت توسعه اقتصاد دانش بنیان در معاونت علمی، رویدادهایی با عنوان نمادیران را برنامهریزی کرده که قرار است هر دوره آن در یک حوزه خاص برگزار شود که این دوره در حوزه غذا و کشاورزی است.
دهقانی بیان کرد: ستاد غذا و کشاورزی در معاونت علمی یک ستاد تازه تاسیس بوده و نشان دهنده توجه ویژه معاونت علمی در حوزه غذا و کشاورزی است. مسئله غذا با زندگی مردم پیوند خورده است و اگر بتوانیم در این حوزه اثرگذار باشیم به سمت شکلگیری یک جریان مردمی اقتصاد دانش بنیان حرکت خواهیم کرد.
نیاز روزانه ۹۰۰۰ تُن مرغ مصرفی کشور باید در داخل تأمین شود
در ادامه وزیر جهاد کشاورزی گفت: نیاز روزانه مصرف مرغ کشور ۸.۵ تا ۹ هزار تن است و این امکان وجود ندارد که ما از کشورهای اطراف مرغ آماده طبخ وارد کنیم و محصولات غذایی را در داخل تولید می کنیم. مسئولیت بسیار سنگینی متوجه ما است و آن هم در حوزه اجرا و سیاست گذاری برای تامین غذای کافی جمعیت ۸۵ میلیون ایرانی است.
وی تاکید کرد: در تأمین نهادهها و تولید محصولات کشاورزی بسترهای بسیار خوبی وجود دارد و باید فضا به گونهای باز شود که از ظرفیت وزارت جهاد کشاورزی نیز حداکثر استفاده شود و در این زمینه آمادگی همکاری با دانش بنیانها را داریم.بخش کشاورزی نسبت به سایر بخشها دچار عقب ماندگی است و باید هرچه سریعتر این عقب ماندگی جبران شود.
رویداد برترینهای دانشبنیان بخش کشاورزی امروز با حضور روحالله دهقانی فیروزآبادی؛ معاون علمی رئیس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد.
محصولات رونمایی شده در این برنامه به شرح زیر است:
بایوگارد
بایوگارد نام محصول تولیدی یکی از شرکتهای فناور است. میزان نیاز کشور به این محصول ۲ تا ۵ هزار تن در سال و برآورد فروش آن پایان سال ۱۴۰۳، ۱۰۰ تن است.
بایوگارد اولین پروبیوتیک گیاهی (کود-قارچکش) ترکیبی با فرمولاسیون پودر وتابل در کشور است که حاوی فرمولاسیون ویژهای از دو پروبیوتیک مهم گیاهی به نام Bacillus velezensis و Trichoderma harzianum است.
این محصول باهدف بهبود تغذیه و رشد گیاهان و کاهش یا مدیریت خسارت قارچهای بیمارگر خاکزاد در محصولات زراعی، باغی و گلخانهای قابل استفاده است.
هایپرولایف
این محصول از سوی یکی از شرکتها با تولید رسید و میزان نیاز کشور به آن ۵۰۰ تا ۷۰۰ تن در سال است و همچنین فروش آن تا پایان سال آینده بالغ بر ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن برآورد شده است.
هایپرولایف یک پروبیوتیک مقاوم به حرارت است که برای اولین بار در کشور برای صنعت دام و طیور تولید شده است. هایپرولایف حاوی باکتری اسپوردار Bacillus subtilis با قابلیت تولید انواع آنزیمهای گوارشی نظیر پروتئاز، آمیلاز، لیپاز و بتاگالاکتوزیداز است. با استفاده از این محصول، قابلیت هضم پذیری مواد غذایی در روده کوچک افزایش یافته و سبب کاهش ضریب تبدیل خوراک و افزایش راندمان تولید شده و از طریق حذف رقابتی در دستگاه گوارش، از رشد و تکثیر باکتریهای بیماری زا ممانعت بعمل میآورد.
کیدی گارد
این محصول در یکی از شرکتهای داروسازی دانش بنیان زیست به تولید رسید. میزان نیاز کشور ۳۷۰.۰۰۰ جعبه در سال برآورد شده است.
این محصول یرای رفع بوی دهان و عفونت گلو اطفال کار برد دارد.
بایوبیون
از سوی یکی از شرکتهای داروسازی دانش بنیان زیست عرضه شده و میزان نیاز کشور به این دارو ۱.۳۹۰.۰۰۰ جعبه در سال است.
این مکمل آهن و زینک و مولتی ویتامین مصرف عمومی داردو برای کم خونیها به ویژه کم خونیهای شایع بانوان تجویز میشود.
ذرت رقم هیبرید سینگل کراس جوین ۴۵
این محصول با همت یکی از نام شرکتهای کشت و صنعت دانش بنیان آرین تولید شد. میزان نیاز کشور ۱۲۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ تن در سال و برآورد فروش ۲۰۰۰ تن در سال شده است.
این لاین ذرت زودرس است و از قابلیت افزایش بهره بهره وری آب و پتانسیل بالا در تولید دانه برخوردار است.
بلوس الکترونیکی
این محصول در یکی از شرکتهای دانش بنیان به تولید رسید. میزان نیاز سالانه کشور به این محصول ۸۳ میلیون قطعه است و برآورد فروش آن ۱۰ میلیون قطعه خواهد بود.
مصرف این مکمل در دامداریها موجب کاهش هزینههای تا دام تا ۵۰ درصد خواهد شد.