محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم کشور گفت: اهداف کشور در زمینه تولید علم تنها ارتقای رتبه تولید علم و تدوین مقاله از جایگاه ۱۵ دنیا نیست؛ بلکه منظور و برنامه ریزی مراجع علمی کشور تبدیل مقاله به محصول و تولیدات صنعتی در کشور خواهد بود.
او بیان کرد: یکی از برنامه های کشور تامین چرخه فناوری و تجاری سازی محصولات است. زنجیره علم و فناوری مدنظر مراجع علمی کشور است و هر کدام از زنجیره های علم و فناوری مانند مقاله و محصول هر یک ارزش خاص خود را خواهند داشت.
رئیس فرهنگستان علوم تاکید کرد: گنجینه علمی بسیار خوبی در کشور داشته و دانشمندان با ضریب هوشی بالایی در ایران داریم و باید از این ظرفیت ایران که دارای نیروی انسانی فراوان و متخصص است به بهترین نحو ممکن در زمینه ارتقای سطح علمی و جهش علمی استفاده کنیم.
مخبر دزفولی ادامه داد: امروز در زمینه ثبت اختراع، تجاری سازی و تولید علم، وضعیت خوبی در کشور داریم.
رئیس فرهنگستان علوم گفت: حضور در مستندات علمی و فعالیت در حوزههای علمی جزء حضور ایران در عرصههای علمی به حساب میآید. دانشمندان ایرانی در میان افراد پراستناد قرار دارند.
رئیس فرهنگستان علوم افزود: هفت هزار انجمن علمی در دانشگاههای وابسته به وزارت علوم فعالیت میکنند. تعداد قابل توجهی از انجمن های علمی در دانشگاههای علومپزشکی و آزاد فعالیت میکنند. گروههای علمی متعددی در فرهنگستان علوم مشغول به فعالیت هستند. همچنین تلاشهایی برای ایجاد گروه های جدیدی در رشتههایی مانند هوش مصنوعی و زیستپزشکی در فرهنگستان علوم در حال انجام است.