سید حمید حسینی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران در درباره ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز که در برنامه هفتم مصوب شده است گفت: در برنامه هفتم چند گشایش انجام شده است که اگر نهایی شود و به سرانجام برسد قاعدتاً میتواند کمک زیادی به ما بکند. یکی از این بندها در برنامه هفتم این است که سرمایهگذار میتواند در میادین نفت و گاز بدون توجه به اینکه نفتی یا گازی باشد، سرمایهگذاری کند.
وی در ادامه بیان کرد: بخش خصوصی با ورود به توسعه میادین نفت و گاز و سرمایهگذاری در این حوزهها میتواند برای تامین خوراک مورد نیاز خود در دوران پیک مصرف که با ناترازی انرژی مواجه می شویم نیز استفاده کند.
این عضو اتاق بازرگانی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکتهای پتروشیمی گازی نیز میتوانند تلاش کنند که میادین نفتی و گازی را توسعه دهند تا به این وسیله هم شاهد تحول در این حوزه باشیم و هم اینکه بخش خصوصی بتواند سرمایه خود را در این حوزهها ورود دهد و به سود برسد.
این فعال بخش خصوصی بیان کرد: بخش خصوصی می تواند به این وسیله نیاز خودش به سوخت را تامین کند و همچنین می تواند سرمایهگذاران خارجی را به این وسیله به کشور وارد کند، زیرا همکاری با بخش خصوصی ایران برای سرمایهگذاران خارجی دارای جذابیت است.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر برای توسعه میادین مشترک، اجازه مشارکت در تولید در این میادین مشترک نیز در برنامه هفتم در نظر گرفته شده است، که تاکنون بخش خصوصی به این حوزه ورود نکرده بود و قراردادهای نفتی و گازی با بخش خصوصی فقط خدماتی بود. ولی در برنامه هفتم امسال زمینه چینی شده که بخش خصوصی در تولید در میادین مشترک نیز شرکت کند.
این فعال بخش خصوصی در ادامه افزود: ما تاکنون اجازه مشارکت در تولید را به بخش خصوصی نداده بودیم. قراردادهای ما با بخش خصوصی عمدتاً خدماتی بود ولی در حال حاضر علاوه بر ورود سرمایه بخش خصوصی اجازه مدیریت نیز به آنها داده شده تا بعد از ورود سرمایه خود سود نیز از این خدمت بردارند.
به گفته حسینی، صادرات قیر در۷ ماهه امسال ۳ میلیون و ۳۳۹ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۲۸۴میلیون بوده که رشد ۱۴درصدی نسبت به مدت مشابه را نشان می دهد.
دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق افزود: با در نظر گرفتن این بند دست بخش خصوصی باز می شود تا با کشورهای همسایه توافقهایی انجام دهیم و به این وسیله میادین نفت و گاز را توسعه دهیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران و ایران در ادامه بیان کرد: از سوی دیگر به شرکتهای بخش خصوصی E&P اجازه داده شده که مستقیماً از وزارت نفت برای سرمایهگذاری و توسعه در بالادست که هم اکنون در انحصار شرکت نفت است مجوز بگیرند. حتی درصد هم تعیین شده بود که ظاهراً حذف شده است.
حسینی ادامه داد: چهارمین کاری که انجام شده به صندوق توسعه ملی اجازه داده شده که منابعش را در حوزه نفت و گاز و در بالادست ورود دهد و از آن محل ضمن اینکه تولید را افزایش دهد، می تواند طلبش را نیز برداشت کند که قطعاً این امر مشکلات را برطرف می کند.