آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز شنبه گفت: در ماههای آینده «فرصتی فوقالعاده» برای اسرائیل جهت عادی سازی روابطش با همسایگان عرب خود وجود خواهد داشت.
این مقام ارشد آمریکایی روز شنبه در میزگردی در کنفرانس امنیتی مونیخ افزود که تلاشهای واقعی به رهبری کشورهای عربی برای احیای تشکیلات خودگردان فلسطین در حال انجام است تا نماینده موثرتری برای فلسطینیان باشد.
بلینکن ادعا کرد: «تقریباً هر کشور عربی اکنون واقعا خواهان ادغام اسرائیل در منطقه است و ایجاد روابط عادی و ارائه تعهدات و تضمینهای امنیتی است به طوری که اسرائیل احساس امنیت بیشتری کند.»
وی افزود: «به نظر من، ضروریتر از هر زمان دیگری، اقدام به تشکیل کشور فلسطینی که امنیت اسرائیل را نیز تضمین میکند، است.»
وزیر خارجه آمریکا ادامه داد که واشنگتن متعهد به حفظ امنیت اسرائیل است و تضمین میکند که عملیاتی مشابه طوفان الاقصی دیگر تکرار نشود.
بلینکن ادعا کرد: «اسرائیل اکنون امنتر شده است.»
دولت بایدن در تلاش است تا توافقی را تضمین کند که شاهد عادی شدن روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل باشد، اما گفته میشود، عربستان و سایر کشورهای عربی به دنبال ایجاد یک کشور فلسطینی به عنوان بخشی از توافق هستند.
واشنگتن همچنین در تلاش است به توافقی برای آزادی سایر اسرای اسرائیلی در دست حماس دست یابد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سر گرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
منبع: ایرنا