سید اسماعیل علوی مدیر جهاد کشاورزی ساری گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۰۵ مورد مجوز برای فعالیت شالیکوبی و سورتینگ برنج در این شهرستان صادر شد.
او افزود: این مجوزها شامل مجوز تاسیس و توسعه و پروانه بهره برداری متقاضیان این صنعت بود.
علوی با بیان اینکه برنج از جمله مواد غذایی اصلی در کشور است، ولی فرایند نامناسب در شالیکوبیها در برخی روشهای سنتی هر ساله موجب تلفات زیاد در این بخش میشود، گفت: این شهرستان دارای ۹۴ واحد فعال شالیکوبی با ظرفیت تولید سالانه ۱۱ هزار و ۳۵۷ تن و ۶۸ واحد دارای مجوز و درخور حمایت برای فعالیت در این صنعت است.
او افزود: عملیاتی شدن ۴۳ صدور مجوز واحد سورتینگ برنج با ظرفیت سالانه یک میلیون و ۷۸۵ تن و اشتغالزایی ۴۸۳ نفر مورد تاکید این مدیریت است.
علوی گفت: ضایعات بالای برنج در مرحله فرآوری یکی از مهمترین عوامل بالا رفتن قیمت تمام شده این محصول بوده و استفاده از تکنولوژی جدید در کاهش ضایعات و ناکارایی خط تبدیل برنج سفید موثر است.