محمد رضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی گفت: شکل گیری انتظارات فعالان اقتصادی در کوتاه مدت نمیتواند بر شکل گیری شاخصهای اقتصاد و به خصوص تورم بیاثر باشد. از دهه ۱۳۵۰ تاکنون با وجود اینکه اقتصاد با صعود و فرودهایی مواجه بوده اما همواره نرخ رشد نقدینگی بالایی داشتهایم. از دهه ۵۰ وارد تورمهای بالا شدیم و پس از آن نرخ تورم کشور همواره بالا بوده است. تعادل بودجهای و برخورداری از منابع نفتی نقش موثری در کاهش و افزایش تورم داشته است.
او گفت: از مهم ترین ویژگی نظام بانکی ایران در حال حاضر گستردگی خدمات بانکی است به گونهای که تقریبا با برخورداری از بالای ۸۹ درصد پوشش جزء بالاترین سطح پوشش در میان کشورهای منطقه است یعنی به خوبی خدمات پوشش داده شده است.
او افزود: در زمینه استفاده از خدمات صنعت پرداخت الکترونیکی یکی از ۵ کشور نخست دنیا در حال حاضر هستیم. درحال حاضر بیش از ۵۰ میلیون از جمعیت ایران دارای کارت بانکی بوده و رتبه ۳۴ دنیا را داریم.
فرزین گفت: اسکناس و مسکوت به نقدینگی در ایران به زیر ۲ درصد رسیده که از بهترینها در دنیا محسوب میشویم.
او بیان کرد: موضوع تورم در اقتصاد ایران، موضوعی تاریخی و مزمن است. در دورهای مختلف عوامل تورم با هم متفاوت بوده است. در دهه ۹۰ ناترازی سهم بیشتری را به خود اختصاص داده است. منظور از ناترازی، مجموعهای از ناترازیهای انبار شده در ترازنامه بانکها و در تعادل بودجهای و بانگاههای اقتصادی است و افزایش بانکها منجر به تشدید فشار تورمی و خلق نقدینگی درون زا در نظام پولی کشور شده است.
در حوزه تنظیم گری بازار سال آینده عرضه طلا افزایش خواهد یافت
رئيس بانک مرکزی میگوید: در حوزه تنظیم گری بازار سال آینده عرضه طلا افزایش خواهد یافت. طلا مهم ترین جایگزین ارز است و ما نمی توانیم بدون اینکه وارد بازار طلا شویم ارز را کنترل کنیم. تلاش ما استفاده از ابزارهای مختلف بازار محور در این مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود. ما باید بتوانیم مرکزی داشته باشیم تا برای هدایت بازار و مردم آنها بتوانند مرجع باشند.
نمی توانیم به مدیریت بازار ارز و نرخ ارز بی توجه باشیم
او گفت: در خصوص سیاست ارزی همچنان بانک مرکزی به سیاست حضور فعال در بازار ادامه خواهد داد. نمیتوانیم به مدیریت بازار ارز و نرخ ارز بی توجه باشیم به دلیل اینکه می تواند انتظارات تورمی را تشدید کند و با ایجاد اختلال در عرضه کالاهای اساسی عوارض رفاهی و اجتماعی ناگواری برجای گذارد.
فرزین اظهار کرد: به ۸ بانک برنامه اصلاح ناترازی دادهایم و این موضوع را پیگیری میکنیم و در صورتی که بانکی اصلاحپذیر نباشد به سمت ادغام یا انحلال برده میشود.
طبق آمار خودتان نرخ رشد نقدینگی 25/7 درصد در دی ماه بوده برای نقدینگی های قبل
الان با انتشار اوراق خاص سپرده با سود 30 درصدی
جمع این دو میشه حدود 56 درصد میانگین آن در ماه میشه 28 درصد
با یک حرکت حضوری نرخ رشد نقدینگی طی یک ماه 2 درصد اضافه شد!!!!!
کلا مسئولان استعفا بدهند کاری نکنند بازار و جامعه عرضه تقاضا خودش راهشو بلده خودشون بلدند چکار کنند نیازی به تلاش شماها نیست،
خاندوزی یه روزی میاد میگه اجازه افزایش قیمت نان به بعضی استان ها داده شده
فرداش رئیس اتحادیه میاد تکذیب میکنه
اینطور حرف زدنا می دانید چقدر به تلاطم بازار لطمه می زنه!؟
برای مسائل مهم پرونده های فساد سکوت
برای برهم زدن نظم جامعه زندگی و بازار همش حرف حرف حرف
دلار از 49 رفت تا 60
الانم زیر 54 نیامده!!
4_5 هزار تومان توی بیست روز
راستی الان دلار چند!؟