غلامرضا احمدی گفت: اکنون تنها ۲۰ حلقه چاه غیر مجاز شناسایی شده دراین شهرستان وجود دارد که به تدریج مسدود خواهند شد.
وی گفت : طرح تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی از سال ۱۳۹۹ در اشتهارد آغاز شد که در اجرای این طرح در سال نخست ۱۶۷ حلقه چاه غیر مجاز، سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۷۹ حلقه چاه ، سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۱ حلقه و سال ۱۴۰۲ تعداد ۸۲ حلقه چاه غیر مجاز در این شهرستان شناسایی و رفع اثر شد.
احمدی ادامه داد: در ۲ سال نخست طرح ۷۰ درصد چاه های غیر مجاز اشتهارد مسدود شد.
وی با بیان اینکه این چاه ها در بخش های صنعتی ،کشاورزی ، خدماتی و ویلانشینی مورد استفاده قرار می گرفت، افزود: از این تعداد، هفت حلقه با آبدهی بالا در مراکز صنعتی اشتهارد رفع اثر شد.
هوشمند سازی کنتورهای آب
مدیر منابع آب شهرستان اشتهارد هوشمند سازی کنتورهای آب کشاورزی را برنامه دیگر این اداره ذکر کردواظهار کرد: تاکنون ۹۶ حلقه چاه کشاورزی این شهرستان به کنتور هوشمند آب متصل شده و تنها هفت حلقه آنها باقی مانده است.
وی گفت : تعداد چاه های مجاز شهرستان اشتهارد ۱۹۶ حلقه است که شامل کشاورزی، صنعتی ، شرب و بهداشت می شود.
احمدی اظهار کرد: سالانه چهارمیلیون متر مکعب آب از منابع سطحی و چاهها به سفره های زیر زمینی آب اشتهارد تزریق می شود.
وی ادامه داد: سالانه ۲۴ میلیون متر مکعب آب از دشت اشتهارد استحصال می شود که ۱۴.۵ میلیون مترمکعب برای مصارف بخش کشاورزی، حدود ۲ میلیون متر مکعب صنعت و مابقی در بخش شرب به مصرف می رسد.
مدیرمنابع آب شهرستان اشتهارد با اشاره به اجرا شدن طرح جامع آبرسانی استان البرز گفت: احداث خط انتقال آب از شهرستان نظرآباد به اشتهارد موجب کاهش بار سفره های آب زیر زمینی اشتهارد شده است.
احمدی در خصوص وضعیت سفره های زیر زمینی اشتهارد بیان کرد: میزان دسترسی به بخشی از سفره های زیر زمینی این منطقه به ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر رسیده که درصدد احیای این سفره ها هستیم.
شهرستان ۱۰۰ هزار نفری اشتهارد در ۷۰ کیلومتری جنوب غربی کرج مرکز استان البرز قرار دارد.