اولین پیوند مغز استخوان آلوژن با تلاش پزشکان بیمارستان بعثت سنندج موفقیت آمیز بود.

نخستین پیوند آلوژن مغز استخوان روی کودک ۹ ساله به نام سامیار که به دلیل بیماری عفونی مغز استخوان خود را از دست داده بود در بیمارستان بعثت سنندج انجام شد.

سامیار سلول‌های بنیادی را از سهند برادر ۱۷ ساله خود دریافت کرده است.

برهان مرادویسی فوق تخصص خون و سرطان در سنندج در مورد جزئیات این عمل اظهار کرد: تا این لحظه ۱۰ پیوند اورتولوگ در استان انجام شده است و نخستین پیوند استخوان الوژن هم برای بیمار ۹ ساله که مغز استخوان‌اش به خاطر پروسه عفونی و بیماری‌های ایمولوژی از کار افتاده است انجام شد.

وی با بیان اینکه پیوند آلوژن تقریبا سخت‌ترین نوع پیوند است، گفت:  این پیوند از فردی به فرد دیگر انجام می‌شود و مریض قبل از پیوند باید یک سری دارو‌ها را دریافت تا مریض دچار عوارض جانبی از جمله مشکلات پوستی، گوارشی، کبدی و ... نشود.

این پزشک فوق تخصص بیان کرد: این مریض ۴۵ روز پیش بستری شد و پیوند از کسی دیگر برای بیمار انجام شده و خوشختانه هیچ مشکل خاصی وجود ندارد.

مرادویسی با تاکید براینکه بعد از تعطیلات عید قطعا عمل پیوند استخوان‌های دیگر در سطح استان خواهیم داشت، عنوان کرد: پیوند مغز استخوان کودکان تنها در ۵ تا ۶ نقطه انجام می‌شود در غرب کشور این کار در کرمانشاه و کردستان انجام و دیگر استان‌های غربی پیوند مغز استخوان کودکان را ندارند.

وی خاطرنشان کرد: عمل پیوند مغز استخوان صرفا برای بیماران سرطانی و بدخیم انجام نمی‌شود این کار حتی برای بیماران تالسمی ماژور که زیر ۱۷ سال انجام می‌شود این کار موجب می‌شود تا آخر عمر دیگر نیازی به خون نداشته باشند.

سامیار محمدجانی بیمار مغز استخوان گرفته هم گفت: از زمانی که درگیر این بیماری شدم روز به روز حالم بدتر و مجبور به انجام فرایند شیمی درمانی برای کنترل بیماری شدم.

وی گفت: دوره سختی را پشت سر گذاشتم و خوشبختانه بلاخره به واسطه روحیه خوبی که داشتم توانستم با موفقیت با این بیماری مقابله کنیم.

پیوند آلوژن مغز استخوان روندی مشابه پیوند اتولوگ دارد با این تفاوت که بیمار سلول‌های بنیادی را از یک اهدا کننده دریافت می‌کند. در پیوند آلوژن، سلول‌های بنیادی از فرد (دهنده) گرفته می‌شود که بافت وی دقیقا با بافت بیمار همخوانی دارد (همخوانی HLA).

نوع بافت بر اساس مواد مشخصی (HLA) که بر سطح سلول‌های بدن وجود دارد تعیین می‌شود. این مواد می‌تواند موجب واکنش سیستم ایمنی بر علیه سلول‌ها شود. بنابراین، هر چه بافت دهنده به گیرنده شبیه‌تر باشد شانس گرفتن پیوند و شروع تولید سلول‌های جدید بیشتر خواهد بود.

بهترین دهنده اغلب یک خویشاوند نزدیک بیمار است، مانند خواهر یا برادر وی (اگر سازگاری خوبی داشته باشند). پیوند سلول‌های بنیادی از یکی از بستگان نزدیک، مانند برادر یا خواهر، بیشترین شانس موفقیت را دارد به شرط آنکه بدن شما سلول‌های بنیادی جدید را رد نکرده و با آن‌ها مانند یک عامل مهاجم رفتار نکند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
سید مهدی
۰۲:۳۹ ۰۹ اسفند ۱۴۰۲
انشاالله آقای دکتر همیشه سلامت باشید و برای کردستان مایه افتخار ید
Iran (Islamic Republic of)
سید مهدی
۰۲:۳۸ ۰۹ اسفند ۱۴۰۲
انشاالله آقای دکتر همیشه سلامت باشید و برای کردستان مایه افتخار ید
Iran (Islamic Republic of)
Mp
۲۳:۵۰ ۰۷ اسفند ۱۴۰۲
ان‌شاءالله همیشه سلامت باشن این کودک عزیز ، تبریک به تیم پزشکی ?
آخرین اخبار