طی ۴ روز هفتمین مرحله داوری مهر اصالت صنایع دستی با حضور داورانی از کرمان، تهران و سیستان و بلوچستان در کرمان در حال برگزاری است.

ویدا توحدی مدیرکل توسعه و ترویج صنایع دستی وزارت میراث‌فرهنگی عصر امروز در نشست خبری با موضوع رویداد ملی مهر اصالت صنایع دستی مجموعه تولیدات آثار صنایع دستی گفت: ۹۸ درصد از بافندگان و پته دوزان کرمان را زنان و دختران تشکیل می‌دهند که این حاصل از عشق به هنر و فرهنگ اصیل کرمان است.

 
وی با اشاره به اینکه استان کرمان استانی با پیشینه قوی وشهری تاریخی و فرهنگی است، افزود: متاسفانه جایگاه والای استان کرمان آنطور که شایسته و بایسته این شهر باقدمت است، به خوبی به جهان معرفی نشده است و باید برنامه‌های منسجمی برای معرفی صنایع دستی کرمان در پیش گرفت.

توَحدی سیرجان را شهری جهانی خواند و از چیره دستی مردمان شهر دارستان در زمینه بافندگی سخن گفت و ادامه داد: پته کرمان کم نظیر است و خداراشکر شاهد رشد کیفی آن هستیم و اگرچه ایرادات کوچکی در چگونگی باسلیقه کار کردن دوزندگان در خصوص آستر کشی و یا توجه به ریش ریش نشدن کار وجود دارد که باید درجهت رفع آن تلاش شود.

وی با انتقاد به اینکه گلیم چهل ماشوله تاکنون معرفی نشده باتوجه به اسم برازنده‌ای که دارد، لذا همه باید به این اعتقاد برسیم که استان کرمان باید بهتر نشان داده شود و من با تمام قوا برای این معرفی این برند‌های کم نظیر کمک خواهم کرد.

مدیر کل توسعه و ترویج صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی بیان داشت: نسل آینده صنایع دستی ما از کودکان شروع می‌شود و باید به آن‌ها یاد بدیم که هنر دستیمان چگونه است و بدون سرافکندگی درصدد ترویج آن باشیم.

وی با اشاره به فروش محصولات صنایع دستی، افزود: وقتی یک تولید کننده با اعتقاد از محصولات خود استفاده کند بدون شک این احساس رو به یک خریدار می‌دهد که محصول ما در درجه اول مورد پسند ومحبوب خودمان است.

توَحدی عنوان کرد: محصول باکیفیت همیشه خریدار دارد لذا باتغییر نگرش از اینکه در شهر چگونگی جنسی بفروش می‌رود بلکه باید از منکر پسند یک شخص خارجی به کیفیت محصول توجه کرد.

 علیخانی سرپرست معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان در این جلسه به بیان اینکه کرمان به عنوان شهر ملی صنایع دستی در سال ۱۴۰۰ به ثبت رسیده داست، افزود: ۱۰۴ رشته صنایع دستی در کرمان وجود دارد و بیش از ۱۵۰ نفر در استان از طریق هنر‌های دستی ارتزاق می‌کنند.

وی با اشاره به برگزاری هفتمین دوره مهر اصالت در استان با حضور داورانی از تهران وسیستان و بلوچستان ادامه داد: مهمترین ملاک داوران در انتخاب آثار ارسالی در این دوره، سنجش اصالت و حقوق اجتماعی، هویت فرهنگی، طراحی قابلیت دار در تولید انبوه، سازگاری با محیط و بومی بودن، و قیمت مناسب اهمیت داشت.

علیخانی با بیان اینکه استان کرمان قدمت ۶ هزار ساله در زمینه قلم زنی روی مس را دارد، گفت: بدلایلی اکنون استان اصفهان در امر قلم زنی از استان کرمان‌پیشی گرفته است، ولی این هنر ذاتی هنرمندان کرمانی است که هر آن می‌توانند به قدمت خود باز گردند.

وی بیان داشت: خلاقیت و نوآوری یکی از شاخص‌ترین موضوع برای یک اثر در صنایع دستی محسوب می‌شودکه می‌توان دارای مهر اصالت شود.

وی گفت: در دوره داوری مهر اصالت، آثار اصالت سنجی می‌شوند و به غنای آن توجه می‌شود کما اینکه این طرح برگرفته از یک برنامه بین المللی است برای شناسایی صنایع دستی با کیفیت که از ۱۴ سال پیش بصورت ملی انجام شده و براساس آموزش‌هایی که به تولید کنندگان داده شده خوشبختانه در کیفیت بخشی آثار صنایع دستی موثر بوده است.

علیخانی با بیان اینکه در این دوره از داوری ۲۲۰ اثر از کرمان دریافت شده که در داوری استانی ۱۶۰ اثر پذیرفته و وارد داوری ملی شده اند و تا امشب نتیجه ملی آن‌ها هم مشخص می‌شوند، گفت: باتوجه به اینکه ۷ اسفند شروع داوری بوده و تا فردا ادامه دارد و آثار صنایع دستی دریافتی ازسیستان وبلوچستان ۱۰۲ مورد از مرحله داوری استانی وارد هفتمین دوره داوری شدند و تا فردا تعداد دریافتی مهر اصالت آن‌ها مشخص خواهند شد.

وی با بیان اینکه هر اثری که مهر اصالت دریافت کند پکیج زنجیره ارزشی برای یک محصول بحساب می‌آید، افزود: آثار ارسالی بخش عظیمی از رشته‌های صنایع فلزی، چوبی، سنگی، رودوزی‌های سنتی مثل پته، محصولات چرمی بوده اند که در این دوره مشارکت داشتند.

در ادامه مولایی آونجی مدیر گروه حفظ حقوق صنایع دستی که به عنوان ناظر این دوره به کرمان آمده است، گفت: دنبال این هستیم که محصولات صنایع دستی استاندارد‌های جهانی را کسب و به روز رسانی شوند و به سمت این برویم که محصولات را در عرصه جهانی عرضه کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار