مهران حسین زاده روز سه شنبه گفت: تا قبل از این تعریض و تعیین کاربری بناهای فرسوده مستلزم تسویه حساب کامل عوارض عمران شهری بود، ولی با هدف تشویق مالکان بناهای واقع در محدوده طرح بازآفرینی شهری از این به بعد این استعلام به صورت رایگان صورت میگیرد.
وی گفت: در راستای طرح همیار بازآفرینی شهری که برای نخستین بار در سطح کشور در شهرستان گناباد به اجرا درآمده است، با بستههای تشویقی کالبدی به دنبال شتاببخشی به جریان نوسازی بافتهای فرسوده هستیم.
وی هدف از اجرای سیاستهای بازآفرینی شهری و برنامههای تجدید حیات شهری را ارتقای شرایط کیفی زندگی در سکونتگاهها از طریق ایمن سازی و مقاوم سازی ساختمان ها، توسعه و بهبود زیرساختهای شهری، تأمین خدمات شهری موردنیاز تقویت نهادهای مدیریت محلی و الگوسازی و ترویج قواعد و شیوه نامههای کیفی ساخت و ساز برشمرد.
شهردار گناباد گفت: از مجموع هزار و ۷۰۰ هکتار گستره شهری گناباد ۲۰ درصد، معادل ۳۴۰ هکتار را بافت فرسوده و ناکارآمد شهری تشکیل میدهد که امسال در قالب ۱۴ محله زیر پوشش طرح بازآفرینی شهری قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در راستای طرح بازآفرینی و برای جلب مشارکت مردم در بهسازی بافت فرسوده و ناکارآمد شهری، سیاستها و رویکردهای تشویقی اعمال میشود که از جمله آنها میتوان به تخفیف در صدور پروانه ساختمانی و همکاری در تغییر کاربری ساختمانها اشاره کرد.
وی گفت: در بافت فرسوده به مالکان ساختمانها علاوه بر تخفیفات پروانه ساختمانی یک طبقه تراکم تشویقی داده میشود و با هدف سرعت بخشی در اجرای این طرح، کمیسیون توافقات بازآفرینی شهری هر هفته در شهرداری برگزار میشود.
حسین زاده افزود: همیار بازآفرینی شهری به عنوان نماینده مالکان بناهایی که در طرح بازآفرینی قرار گرفته اند، پیگیر بهسازی بناها و اجرای طرح است.
بازآفرینی شهری به عنوان یک واژه عام مفاهیم دیگری نظیر "بهسازی، نوسازی، بازسازی، توانمندسازی و روان بخشی" شهری را دربرمیگیرد و به مفهوم احیا، تجدید حیات و نوزایی شهری و به عبارت دیگر زنده سازی شهر است.
شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.