قاسم رحیمی نیا، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب کرمان در حاشیه بهره براری از سازه آبخیزداری حوضه آبخیز ساردوئیه گفت: مدیریت جامع حوضه آبخیز ساردوئیه با ۴٠۲ هزار هکتار، شامل دهستانهای رمون، گور، دلفارد و خود بخش ساردوئیه است.
وی با اشاره به اینکه این حوضه آبخیز به عنوان حوضه پایلوت پروژه مدیریت جامع حوضه آبخیز در جنوب کرمان مشخص شده است، افزود: در این حوضه نزدیک به ۱۱ زیر حوضه قرار دارد که در سطح ۲٠٠ هزار هکتار آن مطالعات تفصیلی اجرایی انجام می شود و در دستور کار قرار دارد.
رحیمی نیا با اشاره به اینکه سازمان منابع طبیعی و به تبع آن ادارات کل منابع طبیعی به تنهایی نمیتوانند متولی حفاظت از عرصههای وسیع منابع طبیعی باشند، بیان کرد: حفاظت از منابع ملی، نیاز به همراهی و مشارکت سایر دستگاه ها، نهادها و مردم دارد.
وی با بیان اینکه در این طرح سعی میشود تا با توانمندسازی وابستگی روستاییان به طبیعت را کاهش داد، افزود: سطح حوضه آبخیز ساردوییه ۴۴ هزار هکتار است که مطالعه و عملیاتهای مکانیکی، بیومکانیکی، بیولوژیک و احداث ۱٠٠ سازه آبخیزداری در آن پیش بینی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی جنوب کرمان با بیان اینکه طی سال ۱۴٠۱ و امسال ۱٠ سازه آبخیزداری در این حوضه آبخیز احداث شده است افزود: سازهای که امروز به بهره برداری رسید به نام سازه قدر دارای ۴ متر ارتفاع و با ۴٠٠ مترمکعب حجم و دارای ۱۱ هزار مترمکعب حجم مخزن در رنگوییه احداث شده است.
احمد بلندنظر، فرماندار شهرستان جیرفت نیز ضمن تبریک هفته منابع طبیعی و آبخیزداری از اقدامات موثر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری قدردانی کرد و گفت: مناطق کوهستانی ساردوئیه و جبالبارز به عنوان سرشاخههای هلیل رود محسوب میشود و هرگونه اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری در این مناطق بسیار ارزشمند است و اثرات مثبت آن به مناطق جنوب کرمان خواهد رسید.
وی با اشاره به اهمیت اجرای پروژههای آبخیزداری و آبخوانداری افزود: در تخصیص اعتبارات سال جدید نگاه ویژه تری به حوزه آبخیزداری و آبخوانداری خواهیم داشت.
حجت الاسلام حسینی زاده، مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه، محمدرضا شاهرخی معاون آبخیزداری به اتفاق برخی روسای ادارات ستادی اداره کل، بخشدار ساردوییه و جمعی از مسئولان شهر درب بهشت در این آئین افتتاحیه حضور داشتند.