حجت الاسلام و المسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین در نشست صمیمی با جمعی از ائمه جماعات استان قزوین گفت: خدا را شاکریم که هر روز بیشتر از گذشته شاهد فعالیتهای ائمه جماعات و خلاقیتهای جدی و اثرگذار آنان که دل رهبر حکیم انقلاب و دل امام زمان (عج) را شاد میکند هستیم.
وی ادامه داد: فعالیتهای شما بسیار امیدوارکننده و شوقآور است و به همت شما شاهد تحول جدی در عرصه مساجد هستیم، هر کدام از شما یک نوع خلاقیتی دارید که خوب است از این تجارب استفاده شود.
امام جمعه قزوین عنوان کرد: خدای متعال در آیه ۱۸ سوره توبه میفرماید «إِنَّمَا یَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللَّهِ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْیَوْمِ الْآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّکَاةَ وَلَمْ یَخْشَ إِلَّا اللَّهَ فَعَسَى أُولَئِکَ أَنْ یَکُونُوا مِنَ الْمُهْتَدِینَ»، یعنی (آباد کردن مساجد خدا فقط در صلاحیت کسانی است که به خدا و روز قیامت ایمان آورده و نماز را بر پا داشته و زکات پرداخته و جز از خدا نترسیدهاند؛ پس امید است که اینان از راه یافتگان باشند).
نماینده ولی فقیه در استان قزوین بیان کرد: چه کسی میتواند مسجد را زنده و آباد کند؟ آیا پول، مدرک، شهرت، قدرت و نفوذ میتواند مسجد را آباد کند؟ خیر اینطور نیست، آن چیزی که مسجد را آباد میکند آدمی است که به خدا و روز رستاخیز ایمان داشته باشد و در یک کلام مؤمن باشد.
وی عنوان کرد: یعنی در حقیقت خداوند در این آیه به امامان جماعت میگوید باید مؤمن باشید و به خدا، روز رستاخیز، وحی، نبوت، ولایت و امامت ایمان داشته باشید، آن کسانی که با شما همکاری میکنند نیز باید اینگونه باشند.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی تأکید کرد: آن کسی که میآید به شما کمک میکند، معاون شما میشود، خیّر است، مدیریت بلد است، تجربه دارد، نفوذ مردمی دارد، او هم باید مومن باشد، یعنی حقیقتا به خدا و روز رستاخیز یقین داشته باشد.
امام جمعه قزوین گفت: ممکن است کسی بیاید بگوید من به مسجد شما فلان مقدار کمک میکنم، شما باید از او بپرسید که آیا وجوهات شرعی را پرداخت میکنی؟ اگر پاسخش منفی بود، اصلاً دیگر نباید به پول او طمع کرد، چون پولی که وجوهات شرعیاش پرداخت نشده باشد، ارزشی ندارد و بیبرکت است.
وی یادآور شد: اگر هنر داشته باشیم این فرد را متقاعد کنیم که وجوهاتش را بپردازد، سپس پولش را به مسجد کمک کند، این خیلی شیرین میشود، در غیر این صورت پول او بیارزش است، چرا که این فرد به خدا، قرآن و ائمه (ع) ایمان ندارد، زیرا قرآن و ائمه (ع) از وجوب پرداخت وجوهات شرعی سخن گفتهاند.
نماینده ولی فقیه در استان قزوین اظهار کرد: اگر کسی وجوهات شرعی خود را پرداخت نکند و در فکر ساخت مسجد باشد، این مسجد نیست، سالن است، سالن ممکن است زرق و برق داشته باشد، اما معنویت در آن جریان ندارد.
حجت الاسلام و المسلمین عابدینی عنوان کرد: بنابراین اگر کسی ایمان به خدا و روز رستاخیز داشت، میتواند مسجد را آباد کند، هر چند پول نداشته باشد و دستش خالی باشد، برخی مساجد ساده هستند و امکانات ندارند، اما سرشار از برکت و تأثیرگذاری هستند، باید سراغ عنصر و اکسیر تأثیرگذار روی مساجد برویم، این هم بدون ایمان خالص و بدون مخلصانه عمل کردن امکان ندارد.
وی بیان کرد: خدای متعال در آیه ۹۷ سوره نحل فرموده است «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»، یعنی (هر کس از مرد یا زن کار شایسته کند و مؤمن باشد قطعاً او را با زندگى پاکیزهاى حیات حقیقى بخشیم و مسلماً به آنان بهتر از آنچه انجام مىدادند پاداش خواهیم داد).