سید اسماعیل علوی مدیر جهاد کشاورزی ساری گفت با بیان اینکه به طور معمول کشت برنج با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از اسفندماه آغاز میشود و در اواخر فروردین ماه به مرحله نشا میرسد، گفت: ۳ هزار و ۱۲۲ هکتار از شالیزارهای این شهرستان تاکنون شخم و شیار شده است.
او افزود: زیر خاک بردن پوشش کاه و کلش با انجام شخم زمستانه موجب بهبود کیفیت خاک شالیزاری، کاهش مصرف کود و افزایش تولید در کشت بعدی میشود.
علوی با بیان اینکه تاکنون ۳۰۰ هکتار از این اراضی آب تخت شد، گفت: شخم و شیار زمستانه و آب تخت کردن اراضی موجب افزایش حاصلخیزی خاک و صرفهجویی در میزان مصرف آب است.
او با اشاره به اینکه شهرستان ساری دارای ۲۵ هزار و ۳۳۲ هکتار اراضی شالیزاری است، افزود: برنجکاری یکی از مهمترین فعالیتهای کشاورزی و منبع مهم درآمد کشاورزان ساروی است.