ماه رمضان یک دوره استثنایی در زندگی مسلمانان به شمار میرود و با پیشرفت مستمر در عرصه فناوری، فناوری روز و اینترنت نقش عمدهای در تغییر شکل و فضای این ماه پربرکت داشته اند به گونهای که به تقویت ارتباطات اجتماعی و بخشش در این ماه مبارک کمک میکنند. بنابراین فناوری قدرت خود را در افزایش ارتباطات و انسجام در جوامع مسلمان نشان میدهد.
افطار هوشمند:
برنامههای هشدار افطار هوشمند به تعیین دقیق زمان افطار کمک میکنند که به مسلمانان کمک میکند تا بهتر از اوقات شرعی پیروی کنند، زیرا این برنامهها به کاربران اجازه میدهند اعلانهای هشدار افطار را با توجه به زمان منطقه خود تنظیم کنند.
پخش زنده نماز و دروس دینی:
پلتفرمهای پخش زنده آنلاین به مسلمانان سراسر جهان این امکان را میدهد که نماز تراویح و دروس دینی را از هر کجا دنبال کنند، این امر به اتحاد جامعه اسلامی و ایجاد فرصتهایی برای ارتباطات اجتماعی مجازی در این ماه مبارک کمک میکند.
کاربردهای مدیریت زمان و سلامت:
برنامههای کاربردی مدیریت زمان و سلامت ویژگیهایی را ارائه میدهند که به کاربران کمک میکند تا تعادل بهتری بین عبادت و زندگی روزمره داشته باشند. این برنامهها میتوانند زمان خواب و بیداری را تعیین کنند و نکاتی را برای بهبود کیفیت زندگی در این ماه مبارک ارائه دهند.
فناوری در خدمات اجتماعی
رسانههای اجتماعی و اپلیکیشنهای اهدای آنلاین میتوانند برای تسهیل کارهای خیریه و کمکهای مالی در ماه رمضان استفاده شوند و این طرحها به اشتراک گذاری خیر و حمایت از نیازمندان را تشویق میکنند.
منبع: الیوم السابع