کارشناس بازار سرمایه گفت: ضعف زیرساخت معاملات یکی از اصلی‌ترین مشکلات بورس ایران است.

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:  شروع هفته با بالا نیامدن هسته‌ معاملات فرابورس، بازار شکل نیمه تعطیل به خودش گرفت. ضعف زیرساخت معاملات یکی از اصلی‌ترین مشکلات بورس ایران بوده و شرکت فناوری اطلاعات هم نتوانسته است این مشکلات را به خوبی حل کند. روز دوشنبه با بازگشت سامانه‌ معاملاتی فرابورس به مدار، معاملات بازار بهتر شد و با محوریت گروه خودرو و به طور خاص نماد خودرو و افزایش ارزش معاملات بازار رنگ و بوی بهتری گرفت.

او افزود: شفاف سازی بانک تجارت در مورد فروش یک زمین و شناسایی سود، بحث فروش اپال توسط بانک پارسیان و شاراک توسط بانک ملی (وبانک) تحرکاتی در صنعت بانکی ایجاد کرد، اما در مجموع کماکان بورس دچار عارضه‌ ناامیدی از رشد است. پول در گردش بازار کم است و وقتی یک صف خرید عرضه می‌شود، خریداران مجبور به رنج منفی در نماد‌های دیگر می‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: معاملات این هفته بیشتر براساس پیگیری جریان پول بین نماد‌ها بود و نماد‌هایی که مثبت و صف خرید بودند، عمدتا عرضه‌ قابل توجهی داشتند. این هفته نیز شاهد عرضه‌ی حقوقی‌ها بودیم، بخشی از حقوقی‌ها در انتهای سال مجبور به فروش هستند و نقدینگی حاصل را به سهامداران عمده که عمدتا صندوق‌های بازنشستگی و مشابه هستند پرداخت می‌کنند.

او افزود: ظاهرا برخی بانک‌ها علاقه‌ای به تمدید اعتبار کارگزاری‌ها و حتی کاهش دارند. اعتبار کنونی کارگزاری‌ها حدود ۴۰ همت است. این دستور بانک مرکزی با دستورالعمل‌های سیاست‌های پولی و بانکداری کشور همخوانی ندارد و در عین حال منافع بانک‌ها را تهدید می‌کند. منافع کارگزاری‌ها را هم مشخص است که تهدید می‌کند. نرخ دلار نیما برای اولین بار به بالاتر از ۴۰ هزار تومان رسید، اما کماکان فاصله‌ی قابل توجهی بین این نرخ و نرخ دلار در بازار آزاد وجود دارد. نرخ سپرده ۳۰ درصدی تیر خلاصی بود که به سمت بازار روانه شد.

او می‌گوید: جلسه در مورد کاهش مهلت تجدید ارزیابی از ۵ به ۳ سال که می‌تواند به نماد‌های خودروساز کمک کند تا با افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی ترازنامه خودشان را سر و سامان دهند و از بورس اخراج نشوند مشخص نیست برگزار شده یا نه و نتیجه‌ی آن چه شده است. چند روز مانده به پایان سال، دولت ۹۰ همت اوراق حراج کرده است، در حالی که حجم کل انتشار اوراق دولتی (نقدی و غیرنقدی) از ابتدای سال ۱۸۷ همت بود. یعنی به اندازه‌ی نصف کل انتشار از ابتدای سال برای روز‌های پایانی اوراق حراج شده است‌. 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار