سعید چلندری، مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی در نشست خبری امروز خود گفت: فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) امسال بعد از یک سال تحقیق و بررسی محقق شد. تامین منابع این پروژه در قالب کنسرسیوم انجام شد و در سه جبهه کاری فعالیت ها شروع شده است.
وی ادامه داد: فاز دوم شهر فرودگاهی امام خمینی در دو بخش شروع شده و کارهای زیرسازی باندهای جنوبی آماده شده و در حال انجام آسفالت هستیم.
وی افزود: میانگین تاخیر در فرودگاه ها زیر۲۰ دقیقه است و اقدامات خوبی در جهت توسعه پروازها و افزایش کشورهای هدف اتفاق افتاده است.
چلندری با بیان اینکه در بحث سرمایه گذاری با توجه به راه اندازی منطقه آزاد شهر فرودگاهی اقدامات خوبی صورت گرفته است، گفت: ۲۴۰ هکتار از این اراضی را برای هسته پیشران تعریف کرده ایم و از این تعداد ۱۷۰ هکتار به اتمام می رسد.
مدیرعامل شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی بیان کرد: درآمد فرودگاه در سال ۱۴۰۱ هزار میلیارد تومان بود و با اقداماتی که انجام دادیم در خصوص توسعه درآمد تجاری درآمد فرودگاهی از هزار به ۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان طی امسال رسید و پیش بینی می شود در سال آینده به ۸ هزار میلیارد تومان برسد.
وی افزود: فاز دوم ساخت فرودگاه امام بسیار گسترده تر از فرودگاه فعلی است و به نوعی ۱۰ برابر فرودگاه های کنونی کشور است. هزینه های ساخت فرودگاه ها ۲ و نیم میلیارد يورو برآورد شده و طول زمان ساخت این فرودگاه ها حدود ۵ سال زمان می برد و امیدواریم در اسفند ماه سال آینده فاز اول آن به اتمام برسد.
چلندری با بیان اینکه ۴۸ شرکت هواپیمایی در شهر فرودگاهی امام خمینی حضور دارند، گفت: از این تعداد۱۴ شرکت داخلی و ۳۴ شرکت خارجی هستند و این شرکت ها به ۳۲ کشور و در ۷۳ مسیر خارجی پرواز دارند. دو شرکت هواپیمایی از جمله شام وینگز و ماهان به دمشق و لاذقیه پرواز دارند.
وی در خصوص پروازهای نوروزی هم گفت: ۶هزار پرواز نوروزی از سوی شرکت های هواپیمایی برای مسیرهای خارجی درخواست شده و تا به امروز با مذاکرات صورت گرفته با ۴ هزار و۳۰۰ پرواز نوروزی موافقت شده است.
او در خصوص میزان واردات و صادرات کالا از فرودگاه امام خمینی هم گفت: میزان واردات کالا از فرودگاه امام خمینی ۹ و نیم میلیارد دلار بوده و میزان صادرات ما حدود ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.
وی در خصوص مطالبات شرکت های هواپیمایی از فرودگاه امام خمینی هم گفت: به جز ۴ شرکت با تمامی شرکت های هواپیمایی تسویه حساب کردیم و در حال حاضر ۲هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی این ۴ شرکت از جمله ایران ایر، ماهان ، تابان و آسمان بوده است که برای ایران ایر مقرر شده که بخشی از ابنیه ها به عنوان مطالبات ارائه شود.