بر اساس یافتههای جدیدترین تحقیق انجام شده توسط موسسه تحقیقات اقتصادی لاینیتس در دانشگاه مونیخ (IFO)، کشورهای اروپایی عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای رسیدن به سطح استانداردهای دفاعی تعیین شده با کسری بودجه ۵۶ میلیارد یورویی سالانه مواجه هستند.
به گزارش نشریه فایننشال تایمز، بر اساس نتایج این تحقیق، بسیاری از کشورهای اتحادیه اروپا از جمله بلژیک، اسپانیا و ایتالیا که رکورددار بالاترین سطح بدهی و کسری بودجه در میان کشورهای اروپایی هستند، همچنین با بیشترین کمبود و مشکل در خصوص اختصاص بودجه دفاعی مورد نظر ناتو نیز مواجه هستند.
این تحقیق مشخص کرد که در میان کشورهای اروپایی، در سال ۲۰۲۳، آلمان با کسری ۱۴ میلیارد یورویی در صدر لیست کشورهای اروپایی است که در خصوص تامین بودجه دفاعی تعیین شده از سوی ناتو با مشکل مواجه است. کشورهای اسپانیا با ۱۱ میلیارد یورو کسری، ایتالیا با ۱۰ میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورو کسری و بلژیک با ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو کسری به ترتیب در رتبههای بعدی کشورهایی قرار دارند که در سال ۲۰۲۳ با بیشترین کمبود در اختصاص بودجه مورد نظر ناتو در امور دفاعی خود مواجه بودند.
بر اساس نتایج این تحقیق، کشورهایی که سطح بدهی و نرخ بهره بالایی دارند، فرصت زیادی برای افزایش بدهی خود ندارند، بنابراین تنها راه واقعی آنها، کاهش هزینهها در سایر زمینههاست.
به گفته چندین منبع خبری نزدیک به دولت آلمان ظاهرا مقامات این کشور تصمیم دارند سرمایه موجود در صندوق ویژه ۱۰۰ میلیارد یورویی خود برای هزینههای نظامی را کاهش دهند.
صندوق مذکور از سوی دولت آلمان در واکنش به جنگ روسیه و اوکراین برای تامین هزینههای نظامی این کشور از جمله خرید جتهای جنگنده برای بازسازی ارتش تاسیس شده بود.
یک سخنگوی وزارت دفاع آلمان این گزارش را رد نکرده است و میگوید از قبل هم دولت قصد داشته بخشی از پول این صندوق را در راههای غیرنظامی هزینه کند.
گفته میشود وزارت دفاع آلمان تاکنون ۳۳ میلیارد یورو از سرمایه این صندوق را خرج کرده است و قرار است دو سوم از پول صندوق را نیز صرف تجهیزات نظامی کند.
آلمان در نظر دارد در سال ۲۰۲۴ به هدف ناتو برای اختصاص ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی برای هزینههای نظامی عمل کند. این در حالی است که یک منبع خبری نزدیک به دولت آلمان گفت که برلین به طور ضمنی از اجرای این هدف عقب نشینی کرده است.
منبع: ایرنا