بیستونهمین دوره تجلیل از خادمان قرآن کریم شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳ با حضور آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سیدمحمد هاشمی جانشین وزیر، شبیر فیروزیان معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یازدهمین روز از برگزاری سیویکمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در مصلای امام خمینی (ره) برگزار شد.
محمدمهدی اسماعیلی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری با هدایت کشتی انقلاب با تمسک به قرآن کریم به راه ادامه دادند، گفت: کدام اندیشمند، نظریهپرداز و تحلیلگری پیشبینی میکرد رئیس جمهور انقلابی در صحن سازمان ملل، قرآن کریم را به دست بگیرد و از هدایتهای قرآنی سخن بگوید، غرب را با استناد به قرآن استیضاح کند. به همین دلیل فضا و برکت نام قرآن است که در سراسر کشور میدرخشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ نمایشگاه بینالمللی قرآن در اولین روز فروردین آغاز به کار کرد، ادامه داد: این مساله زیبایی و نکات برجستهای دارد و فرصت نیست به همه اشاره کنم. در ۳۰ استان هم زمان در روزهای ماه مبارک این نمایشگاه برگزار شد. در آخرین آمار از حضور قرآن پژوهان مطرح شد نزدیک به ۳ میلیون نفر در نمایشگاه حاضر شدند.
به گفته اسماعیلی، در بیش از ۸۰ هزار مترمربع موضوع نشر و پوشش اسلامی در نمایشگاه قرآن مطرح شد. علاقهمندی مردم به حفظ هنجارها خود منجر به استقبال بینظیر از این نمایشگاه شد و با حجم انبوه متقاضیان مواجه شد. در این نمایشگاه بخش غزه شکوه بسیار داشت همچنین در بخش بینالملل از ۲۸ کشور حاضر بودند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این دوره از نمایشگاه قرآن بیش از ۱۰۰ عنوان کتاب از اندیشمندان غیرمسلمان که در خصوص خاندان آل الله نوشته شده بود رونمایی شد. تا پایان دوره ۴ ساله هر ۱۰۰ کتاب به بازار ارائه خواهد شد.
او با تاکید بر اینکه مصلی را به محل حضور خانوادهها تبدیل شده است، افزود: خانواده در فرهنگ ایرانی اسلامی جایگاه بالایی دارد به همین دلیل خواسته و تلاش غرب اضمحلال خانواده بوده است. در سال گذشته برنامههای متعددی را برای این موضوع در جشنوارههای ملی و بینالمللی ترتیب دادیم.
اسماعیلی با اشاره به توجه به بحث نهجالبلاغه در نمایشگاه قرآن، بیان کرد: در این فرصت دو ساله ۱۲ هزار نفر از اصحاب قرآن عضو صندوق هنر و از همه مزایای آن بهرهمند شدند.
شبیر فیروزیان نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را بزرگترین رویداد قرآنی کشور خواند و ادامه داد: در آستانه ۱۲ فروردین روز جمهوری اسلامی هستیم که بر پایه مبانی قرآنی شکل گرفته است. این دولت مردمی است و نمایشگاه قرآن را هم نمایشگاه مردمی برگزار میکنیم. اکثر بخشهای نمایشگاه توسط گروههای مردمی هدایت میشود، اگر قرآن با جذابیت هنری به مردم ارائه شود حتما مردم از آن استقبال میکنند.
رئیس سیویکمین نمایشگاه قرآن کریم با تاکید بر اینکه معاونت قرآنی یکی از راهبردیترین معاونتها است، گفت: پسوند اسلامی در تنها وزارتخانهای که این صفت را دارد بیان کننده این است که همه بخشهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید بر پایه اصول قرآنی فعالیت کند.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه ۲۹ دوره از خادمان قرآن تقدیر شده است، بیان کرد: این استمرار نشان دهنده اهمیت این موضوع برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. بیش از ۳۰۰ خادم قرآن در کارگروههای تخصصی تشکیل جلسه دادند. رییس جمهور گفت نمایشگاه قرآن باید به استانهای مختلف برود در راستای شعار عدالت، نمایشگاه قرآن را در ۳۰ استان کشور گسترش دادیم.