نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس گفت: از راه‌های توسعه خراسان جنوبی اصلاح ساختار مالیاتی و برگشت درصد بیشتری از مالیات دریافت شده استان است.

اسحاقی نماینده مردم شهرستان‌های قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی در برنامه رادیویی میز خبر صدا و سیمای استان گفت: وجود کارخانه در هر استانی باعث اشتغال زایی می‌شود، اما نکته‌ای که در این مورد وجود دارد این است که مالیات‌هایی که کارخانه‌ها می‌دهند باید نقش مستقیمی در توسعه همان منطقه داشته باشد و اینکه درصد زیادی از مالیات‌های اخذ شده از کارخانجات به خزانه کل کشور می‌رود و در آنجا بین استان‌ها توزیع می‌شود که باعث آسیب رسیدن به استان ما که کمتر توسعه یافته است می‌شود.

او افزود: راهکار و خواسته ما این است که طوری مدیریت شود که در یک بازه زمانی کوتاه به طور مثال یک تا ۳ ساله، کل مالیاتی که از کارخانجات استان اخذ می‌شود به خود استان برگردد و برای توسعه استفاده شود که اجرایی کردن این خواسته در دست دولت است.

اسحاقی بیان کرد: از دولت سیزدهم که دولتی عدالت محور است خواسته‌ایم تا قانون اصلاح ساختار مالیاتی را تأیید کنند تا نه تنها مردم استان ما بلکه کل کشور از مزایای آن بهره‌مند شوند.

نماینده مردم شهرستان‌های قائنات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نسبت به پرداخت مالیات و یا تخصیص مالیات در استان گله‌ای نداریم؛ گلایه اصلی ما این است که چرا باید ۵ تا ۱۰ درصد از مالیاتی که اخذ می‌شود در استان بماند و بخش زیادی از آن به خزانه برود در حالی که ما خود استان کمتر توسعه یافته و در اولویت توسعه هستیم و حقمان است که بدانیم این مالیات برای کدام استان‌های اولویت‌دار دیگر هزینه می‌شود.

او عنوان کرد: در قانون بودجه امسال، مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد رسیده است و باید قبول کنیم که افزایش حقوق‌ها بر مبنای تورم نبوده و در جلسه بعدی صحن علنی مجلس نسبت به افزایش بیشتر حقوق کارگران نیز ورود جدی خواهیم کرد و عقیده مان این است زمانی باید مالیات بگیریم که این مبلغ در توسعه همان منطقه دیده شود.

اسحاقی تصریح کرد: اگر می‌خواهیم فساد و فرار‌های مالیاتی نباشد ابتدا باید اعتماد مردم را جلب کنیم و نشان بدهیم که مالیات اخذ شده برای سلامت معیشت و اشتغال مردم هزینه می‌شود و اگر بتوانیم جلوی فرار‌های مالیاتی را بگیریم هیچ نیازی نداریم که مالیات بر ارزش افزوده را به ۱۰ درصد برسانیم که البته رئیس جمهور، وزارت اقتصاد را مکلف کردند که تمام راه‌هایی که باعث فرار مالیاتی می‌شود را شناسایی کرده و در جلوگیری از انجام این تخلفات به طور جدی ورود پیدا کنند.

در یازده ماهه پارساال ۴۳۳ میلیارد تومان توزیع عوارض داشتیم

کریمدادی مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی گفت: در بحث توزیع عوارض در شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، روستا‌های فاقد دهیاری و مناطق عشایری در سال ۱۴۰۱، ۲۷۵ میلیارد تومان توزیع عوارض داشتیم، اما این مبلغ در ۱۱ ماهه پارسال به ۴۳۳ میلیارد تومان رسید.

او افزود: سهم شهرداری‌ها ۲۴۴ میلیارد تومان بود که از این مبلغ ۱۱۴ میلیارد تومان به شهرداری بیرجند تخصیص داده شد؛ از مبلغ کل ۱۳۲ میلیارد تومان به دهیاری‌ها، ۱۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به روستا‌های فاقد دهیاری و ۴۳ میلیارد تومان توزیع عوارض به مناطق عشایری داشتیم.


بیشتر بخوانید


کریمدادی بیان کرد: یک درصد از ۹ درصد مالیات مربوط به بخش بهداشت و درمان است که ۱۶۳ میلیارد تومان به حساب بهداشت و درمان استان واریز کرده ایم.

مدیرکل امور مالیاتی خراسان جنوبی ادامه داد: ۹۰ درصد توزیع مالیات در اختیار اداره کل امور مالیاتی و بر اساس سرانه جمعیت است و ۱۰ درصد از طریق وزارت کشور بر اساس شاخص‌های توسعه نیافتگی و پراکندگی کشور است که در مجموع از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان بهمن ۵۱۴ میلیارد تومان از طریق وزارت کشور و اداره کل امور مالیاتی توزیع عوارض داشته ایم.

او عنوان کرد: توزیع عوارض برای استان بر اساس سرشماری سال ۹۵ است و، چون استان کمتر توسعه یافته هستیم می‌بایست شاخص‌های محرومیت و پراکندگی جمعیت نیز در توضیح عوارض لحاظ شود که از نمایندگان تقاضا می‌کنیم نسبت به رفع این موارد اقدام کنند.

کریمدادی تصریح کرد: در بحث مالیات‌ها از ۹ درصد، ۵ درصد به صورت مستقیم به استان برمی‌گردد و ۴ درصد دیگر در قالب طرح‌های سرمایه‌ای، دستگاه‌های خدمات رسان، حقوق و دستمزد و طرح‌های عمرانی برمی‌گردد و خواسته ما این است که سهممان در توزیع عوارض از سمت کشور بیشتر شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار