جمیل علی زاده شایق در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: با توجه به آب بر بودن کشت برنج و محدودیت منابع آبی، افزایش سطح زیرکشت برنج راهکار خودکفایی نیست.
به گفته او، توسعه کشت ارقام پرمحصول و کیفی سازگار با ذائقه ایرانی به جای ارقام محلی و اصلاح الگوی تغذیه راهکار دستیابی به خودکفایی برنج است.
علی زاده ادامه داد: با اصلاح الگوی تغذیه و جایگزینی حبوبات و دیگر اقلام که متناسب با الگوی غذایی است، می توان به خوداتکایی برنج دست یافت و تنها این امر مستلزم برنامه است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان برنج با بیان اینکه سالانه ۳میلیون تن برنج مورد نیاز کشور است، گفت: بنابر آمار با احتساب تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن برنج در داخل، کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود.