نرخ ارز در هفتههای اخیر با نوساناتی همراه بود که با حمله اسرائیل به سفارت جمهوری اسلامی ایران این نوسانات شدت بیشتری هم به خود گرفت به طوری که هر میزان ریسک سیستماتیک خارجی افزایش یافت نوسانات نیز صعودیتر شد.
التهاب بازار ارزی که با سر زدن به میدان فردوسی و خیابان منوچهری و... قابل ملاحظه بود که پیش بینی اکثر دلالان رسیدن نرخ دلار به عدد ۷۵ هزار تومان است نرخ دلاری که شب قبل از پاسخ محکم ایران به اسرائیل هم حوالی ۷۰ هزار تومان را لمس کرد، اما صبح شنبه برخلاف پیش بینیها ورق برگشت و نرخ دلار با تغییر فاز در مدار نزولی قرار گرفت.
بررسی میدانی باشگاه خبرنگاران جوان از میدان فردوسی هم گواه این بود که پس از پاسخ تنبیهی ایران به اسرائیل و کاهش ریسکهای سیستماتیک حالا این دلالها هستند که برای عقب نماندن از رقبا با نرخهایی به مراتب کمتر از فضاسازیهای ایجاد شده به دنبال مشتری هستند.
در ادامه هم سیاوش غیبیپور استاد دانشگاه و کارشناس اقتصادی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان با تاکید بر روند نزولی نرخ دلار گفت: نرخ ارز به سبب عوامل مختلفی تحت تاثیر قرار میگیرد و هر کدام از این فاکتورها تاثیر گذاری متفاوتی بر روند قیمتی دارند یکی از مهمترین فاکتورهای موثر بر نرخ دلار بحث هیجانات روانی و ریسکهای بیرونی است البته بماند که در کشور ما به سبب برخی از شیطنتهای مجازی و به اصطلاح کانالهای تلگرامی این نرخ تحت تاثیر عوامل درونی و شخصی هم قرار میگیرد!
این کارشناس اقتصادی در ادامه بیان کرد: چندین روز بود که به سبب ریسکهای نظامی و دیگر عوامل نرخ ارز روند صعودی داشت و برخی هم به این روند دامن میزدند، پیش بینیها هم متاسفانه از تداوم این روند صعودی خبر میداد.
او گفت: اما با توجه به این که مسئولان مربوطه کشور دائم اعلام میکردند به اسرائیل پاسخ خواهیم داد همه چشم به پاسخ ایران دوخته بودند همانطور که اکنون قابل مشاهده است با پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی برخلاف انتظارات بسیاری از سودجویان به سبب نمایش اقتدار آمیز نظامی کشور هیجانات و بار روانی منفی کاهشی شد و این سر آغازی برای شروع روند نزولی نرخ ارز بود.
او افزود: همواره نمایش اقتدار نظامی سبب حس پیروزی، اعتماد و شکل گیری آرامش در بازارهای مالی میشود موضوعی که امروز در بحث نرخ دلار شاهد آن هستیم در گذشته هم هنگام زمان جنگ ایران و عراق با پیروزی ایران در جبههها چینن موادری قابل لمس بود.
روند نزولی نرخ ارزی که بسیاری از کارشناسان معتقدند حالا با کاهش هیجانات منفی حتی میتواند ادامه دار هم باشد. در نهایت هم باید اشاره داشت بنابر گفته محمد رضا فرزین رئیس بانک مرکزی، هیچ نیاز کالایی قانونی در کشور وجود ندارد که ارز آن با نرخ بازار غیررسمی تامین شود و هرکس نیاز قانونی به ارز داشته باشد با نرخ مرکز مبادله به نیاز او پاسخ داده خواهد شد.
درحال حاضر نرخ دلار تقریبا 66000 تومان هست .
به گمانم در توجیه سیر نزولی نرخ دلار در این مقاله که نویسنده محترم آنرا یک دستاورد فرض نموده است ، رسیدن نرخ دلار از 27000 تومان تا 66000 تومان در دوسال ونیم ریاست دولت آقای رئیسی ، نویسنده گرامی یااصلا اقتصاد نمیداند، یااینکه خود را به کوچه علی چپ زده است .
یه خسته نباشیدهم بگیم به آقای رئیسی و همکارانش که این هنر رو داشتند ، تا قیمت دلار رو به 66000 تومان برسانند .
آخه این مسئله هم هنر میخواهد ، هم توانایی . زندگی مردم هم به...
ده هزار تومن میره بالا هیچی نمیگن
این گونه سخنان نظرات حرف ها نشان از روی شکم سیری بودن آدماست
والا کسی که با دخل خرج افزایش قیمت های روزانه کالاهای اساسی دسته پنجه نرم می کنه از این حرفا نمی زنه،
بالای شصت ظلمه
خدا شاهده برای ملت ظلمه
اگر اسرائیل یک سنگ به سمت ایران بیاندازد، یقین کند که پاسخ بعدی ایران، فتح حیفا و تل آویو است. امتحانش مجانی، تماشایش اختیاریست. تمام.
دولت قبل با صادرات نیم میلیون بشکه نفت در روز چطور قیمت دلار کنترل می کرد که به این قیمت ها نرسید!؟
با تشکر از جواب قانع منطقی استاد یکم امید بده به ملت،