قطعی سامانه نسخه الکترونیک بیمه سلامت برای بروزرسانی و ارتقای کیفیت سامانه است و تا رفع این مشکل نسخه‌های چاپی جایگزین نسخه الکترونیکی می‌شوند و این شرایط یک سال پیش به صورت شرایط اضطرار ابلاغ شده است.

 مشکل قطعی نسخه الکترونیک سامانه بیمه سلامت که از تاریخ ۲۶ فروردین سال جاری ایجاد شده است و برای مراجعین و بیماران که تحت پوشش بیمه سلامت هستند؛ باعث سردرگمی و گاها ایجاد هزینه مضاعف شده است.

در این خصوص یکی از بیماران که برای ارائه خدمات درمانی به بیمارستان مراجعه کرده بوده‌اند، بیان کرد: صبح روز شنبه به  بیمارستان مراجعه کردم و چون سامانه بیمه سلامت قطع بود پزشک نتوانست نسخه داروهایم را در سیستم وارد کند و من مجبور شدم به دلیل بیماری و دردی که داشتم نسخه آزاد بگیرم و این مشکل باعث هزینه زیادی برای من شد.

وی افزود: در این خصوص به کارکنان بیمارستان و رئیس بخش داخلی بیمارستان مراجعه کردیم ولی  اظهار داشتند باید با بیمه سلامت هماهنگ کنید و گفتند برای حل این مشکل بیمارستان هیچ تعهدی ندارد و به بیمه سلامت مراجعه کنید.

حسین کوهکن، رئیس اداره نظارت و ارزشیابی اداره کل بیمه سلامت استان بیان کرد: موضوع نسخه‌نویسی الکترونیکی در کشور از دی ماه ۱۴۰۰ برای عام و به صورت فراگیر برای تمام مردم اعلام شده و قبل از دی ماه هم یک سال و نیم تلاش برای پایداری این طرح در استان انجام شده است.

وی افزود: قطعی اینترنت یا کندی اینترنت یا ایجاد شرایط اضطراری این‌ها از مجموعه عوامل ایجاد شرایط اضطراری هستند؛ شرایط اضطراری در دو صورت زرد و قرمز است که در این شرایط اطلاع‌رسانی می‌شود.

رئیس اداره نظارت و ارزشیابی اداره کل بیمه سلامت تصریح کرد: در شرایط اضطرار زرد که اکنون در آن قرار داریم در این خصوص جلساتی با انجمن‌های داروسازان استان، موسسات تشخیصی و درمانی طرف قرارداد، دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان‌های سطح استان و مراکز پاراکلینیک انجام شده است و علاوه بر ارسال نامه، سرکشی مداوم و نظارت و رفتن به این موسسات در راستای پدافند غیرعامل در شرایط اضطراری صورت گرفته است.

وی ادامه داد: در روز جمعه با مسئولان بیمارستان نبی اکرم (ص) به همراه کارشناسان مسئول نسخه الکترونیکی، معاونت‌های کل سلامت و با حضور رئیس بیمارستان و مسئولان نشستی داشتیم و این شبیه سازی مانور را به آنها اعلام کردیم.

کوهکن اظهار کرد: همچنین به بیمارستان‌های امام علی (ع)، بیمارستان علی اصغر (ع)، بیمارستان بوعلی این شرایط اضطراری را شبیه‌سازی کردیم و جلسه گذاشتیم مخصوصاً در بیمارستان امام علی (ع) که قطب بیمارستان استان است.

وی در خصوص اقدامات و تمهیدات که در راستای شرایط اضطرار انجام داده‌اند، افزود: طرح شرایط اضطرار را برای دانشگاه زابل، دانشگاه ایرانشهر و دانشکده چابهار هم ابلاغ کرده و نسخه‌های چاپی را در اختیار این حوزه‌ها در سرتاسر استان قرار داده‌ایم و برای تمام اقدامات خود مستندات داریم.

کوهکن خاطرنشان کرد: با قرار دادن کارشناسان بیمه سلامت که مقیم در بیمارستان هستند با در اختیار دادن نسخه چاپی جایگزین نسخه الکترونیکی و با ایجاد نشست‌ها و جلسات متعددی با شرکای کاری خود و متولیان بزرگ که همان علوم پزشکی و بیمارستان‌ها که سهم بسزایی در این جریان دارند برای رفع مشکل بیمه شدگان اقدام نماییم.

شرایط اضطرار به تمام مراکز و موسسات درمانی ابلاغ شده است

حسین سرحدی، معاون بیمه و خدمات سلامت سیستان و بلوچستان بیان کرد: از دی ماه ۱۴۰۰ طرح نسخه‌های الکترونیکی به صورت قانونی اجرا می‌شود و اگر در شرایط مانند: قطعی برق، سیل، زلزله، قطع اینترنت و یا بروز رسانی سامانه قرار بگیریم در این صورت نسخه‌های الکترونیکی را در اختیار نداریم؛ در همین خصوص شورای عالی بیمه تدابیری اندیشیده است و یک دستورالعملی تحت عنوان دستورالعمل فرمت کاغذی یکسان برای ارائه خدمات در شرایط اضطرار در تاریخ ۲۷ تیر ۱۴۰۲ ابلاغ کرده است.

وی در خصوص متولی اعلام شرایط اضطرار افزود: وزارت ارتباطات متولی این امر است و در مکان‌هایی که اینترنت ناپایدار و یا قطعی برق داشته باشیم که در واقع به زیرساخت‌ها مشکل ایجاد شده باشد در این صورت شرایط اضطرار توسط وزارت ارتباطات اعلام و سازمان بیمه سلامت موظف به اجرای دستورالعمل است.

معاون بیمه و خدمات سلامت استان تصریح کرد: سازمان بیمه سلامت وظیفه دارد اطلاع رسانی را به تمام مراکز درمانی و خدماتی مانند: بیمارستان‌ها، پزشکان، مراکز پاراکلینیک، داروخانه‌ها انجام دهند و شرایط اضطرار را برای این موسسات تعریف کنند.

وی ادامه داد: در خصوص شرایط اضطرار کلاس‌های توجیه آموزشی برای کارکنان این موسسات انجام شده که شرایط اضطراری در ۷۲ ساعت اول چه شرایطی دارد و اگر  شرایط بیشتر از ۷۲ ساعت به طول بکشد چه اقداماتی را برای رفاه حال بیمه شدگان باید انجام دهند.

سرحدی اظهار کرد: سازمان‌های بیمه‌گر این دستورالعمل را به مجموعه‌های استانی ابلاغ کرده‌اند و ما این فرمت کاغذی یکسان را چاپ کرده‌ایم و به صورت نسخه‌های چاپی در اختیار داروخانه‌ها و بیمارستان‌ها قرار داده‌ایم و حتی اگر مراکز خدمات درمانی و موسسات دولتی، غیردولتی و خصوصی این نسخه‌های چاپی را در اختیار نداشته باشند؛ می‌توانند پس از انجام استحقاق سنجی از طریق کد دستوری ستاره ۱۶۶۶مربع که پوشش بیمه افراد است و در صورت اطمینان از اعتبار بیمه‌ای تجویز را به صورت کاغذی و با درج عنوان قطعی سامانه در نسخه خودشان «پزشک معالج» با نوشتن کد ملی، سن، جنس، شماره موبایل، تاریخ مراجعه آن این نسخه را در اختیار بیمه سلامت قرار دهند و اداره کل بیمه سلامت است هزینه سهم سازمان بیمه را پرداخت کند.

معاون بیمه و خدمات سلامت استان در خصوص شرایط اضطرار که شورای عالی بیمه ابلاغ کرده است تشریح کرد: سازمان بیمه سلامت با تمام مراکز و موسسات خدمات درمانی مانند: بیمارستان‌ها، انجمن داروسازان، دانشگاه‌ها، داروخانه، آزمایشگاه‌ها هماهنگی‌های لازم را برای ایجاد کلاس‌های آموزشی و توجیهی برای کارکنان و پرسنل خود انجام داده است و حتی بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مکتوبی برای آنها فرستاده شده و آنها موظف شده‌اند در جهت ایجاد شرایط اضطرار به مردم خدمت دهند.

وی در خصوص تاریخ دقیق تشکیل کلاس‌های توجیهی برای مراکز و موسسات درمانی افزود: در تاریخ ۲۴ دی ماه  ۱۴۰۲ این کلاس‌های توجیه و آموزشی توسط بیمه سلامت برای موسسات طرف قرارداد بیمه سلامت استان انجام شده است در این خصوص تعهدات اداره کل بیمه سلامت استان و یک سری تعهدات مراکز طرف قرارداد دارند؛ وظیفه مراکز و یا موسسات خدمات درمانی این است که در چهارچوب ضوابط بیمه به مردم خدمت بدهند و ما هم هزینه سهم سازمان بیمه را به مراکز طرف قرارداد پرداخت کنیم.

سرحدی با بیان اینکه علت قطعی سامانه بروزرسانی است، عنوان کرد: از تاریخ ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ اختلال و مشکل در سامانه بیمه سلامت به دلیل به‌روزرسانی و ارتقای کیفیت این سامانه ایجاد شده است و سازمان بیمه سلامت استان این موضوع را به تمام مراکز درمانی مانند بیمارستان‌ها، داروخانه‌ها، رادیولوژی‌ها، مراکز پاراکلینیک به صورت پیامک از طریق سامانه پیامکی ۱۶۶ اطلاع‌رسانی کرده است.

 وی خاطر نشان کرد: بیمه سلامت استان به صورت حضوری هم  اعلام کرده است پزشکان، موسسات تشخیصی درمانی طرف قرارداد، داروخانه‌ها و مراکز پاراکلینیک تا زمان رفع مشکل و اتصال سامانه نسخه الکترونیک می‌توانند با ارائه خدمات از طریق نسخه کاغذی اقدام نموده و بیماران را پذیرش کنند تا مشکل برای بیمه شدگان در خصوص دریافت خدمات با پوشش بیمه ایجاد نشود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۳:۱۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۳
سلام خداوند انشاالله حق این مردم همیشه در صحنه وسختی دیده‌ را ازاین مسؤلان نالایق بگیرد به حق آقا امام رضا
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۲۳:۱۰ ۳۱ شهريور ۱۴۰۳
سلام خداوند انشاالله حق این مردم همیشه در صحنه وسختی دیده‌ را ازاین مسؤلان نالایق بگیرد به حق آقا امام رضا
France
مریم شبیری
۱۱:۰۸ ۱۲ تير ۱۴۰۳
حرف مفت نزنید من سه روزه دارم میرم داروخانه هلال احمر تا ساغت 4 میشینم میگن سایت قطعه خدا ازتون نگذره که اینقدر مردم رو اذیت میکنید
France
مریم شبیری
۱۱:۰۶ ۱۲ تير ۱۴۰۳
حرف مفت نزنید من سه روزه دارم میرم داروخانه هلال احمر تا ساغت 4 میشینم میگن سایت قطعه خدا ازتون نگذره که اینقدر مردم رو اذیت میکنید
Iran (Islamic Republic of)
بیمار شیمی درمانی
۱۰:۰۷ ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۳
متاسفم برای این همه دروغ که میگید .چرا خللی ایجاد نکرده .من بیمار هم باید تحمل مریضی رو داشته باشم هم باید دنبال دارو باشم .از ساعت ۷ صبح تا ۴ بعدازظهر در داروخانه هلال احمر بودم و بی انصاف های داروخانه راحت گفتند سیستم قطع است .آزاد دارو بخرید .و آنقدر رفتارشون بد بود و کارشناسان بیمه سلامت هم اونجا بودند اما به ما می‌خندیدند.متاسفم واسه شعور و شخصیت افرادی که نباید در اون جایگاه ها باشند
Iran (Islamic Republic of)
فاضل
۲۲:۰۵ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
این چند وقت هیچ کاری برای بیماران بیمه سلامت انجام نمیدن همش باید آزاد حساب کنیم واقعاً چرا مسولان کاری نمیکنن
Iran (Islamic Republic of)
صفدر زندی لک
۱۳:۱۹ ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۳
با سلام الان دوروز است نسخه بردیم داروخانه میگن بعلت قطعی بیمه سلامت امکان قبت نبیت و ما معطل دارو هستیم .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۱ ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۳
پزشک و کارکنان بیمارستان هیچوقت کار رو برای خودشون به نفع بیمار سخت نمی‌کنند خیلی راحت میگن بیمه قطع هست و آزاد حساب می‌کنند.
الان حدود 10 روز است این وضعیت ادامه دارد چه کسی پاسخگوی این همه ضرر بیمار هست؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۴۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
دروغه
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۷:۵۶ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
فقط میگم خجالت بکشید از این مملکت داریتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳
دروغههههههههه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
چرا دروغ میگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
کی قراره درست بشه ؟؟؟؟
چند روزه ما هر چی دکتر و بیمارستان و داروخونه میریم فقط دارن با نرخ آزاد حساب میکنن نمیشه که اینجور آخه
Iran (Islamic Republic of)
بیمار
۱۷:۱۰ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
متأسفانه امروز از ساعت ۷ صبح مراجعه کردم به داروخانه و گفتند سیستم قطع است و نسخه کاغذی قبول نمیکنن
من بیمار خاص هستم و نوبت شیمی درمانی داشتم واقعا متاسفم برای یک چنین مدیریتی.و چرا باشگاه خبرنگاران جوان خبری با این عنوان که خللی ایجاد نکرده انتشار میده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۰۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
متأسفانه امروز از ساعت ۷ صبح مراجعه کردم به داروخانه و گفتند سیستم قطع است و نسخه کاغذی قبول نمیکنن
من بیمار خاص هستم و نوبت شیمی درمانی داشتم واقعا متاسفم برای یک چنین مدیریتی
Iran (Islamic Republic of)
نعمت اله جوکارنامیوندی
۱۶:۵۵ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
پس تکلیف اون دسته از بیماران که با کدرهگیری قراراست ازمایش انجام بدهند چیه !؟ابه ازمایشگاه مراجعه کردم گفتن چون کد رهگیری دارید سایت بالا نمیاد .متاسفانه امکان مراجعه به پزشک در یک ماه فرصت باقیمانده نسخه الکترونیکی هم مقدورنیست وروزهای پایانی مهلت نسخه الکترونیکی اینجانب هست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۹ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
خدامرگتون بده بااین مملکت داریتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
خاک برسرتمام نظام فاسد ودروغگو بودجه بیمه راخوردید که بسته اید
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۳۷ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
امروز نسخه دارو کاغذی بدست در داروخانه بردیم قبول نکردندسیستم بیمه سلامت قطعه واقعانکه این چه وضعیه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۲۹ فروردين ۱۴۰۳
ینی من چهار تا پزشک و مرکز درمانی مراجعه کردم ،در این خصوص هیچ اطلاع رسانی نشده و پیشنهاد نسخه و داروی آزاد میدادند ینی برای سهمیه انسولین و هزینه ویزیت بنده باید نزدیک یک میلیون بپردازم ،،،البته برای هلن کلر های محترم ،مهم نیست