محمد طیب صحرایی استاندار کرمانشاه، در جلسهای با مدیران تشکلهای گردشگری استان کرمانشاه که با حضور مدیرکل دفتر بازاریابی داخلی وزارت میراث فرهنگی و مدیرکل میراث فرهنگی استان برگزار شد، گفت : مرز مشترک ما با کشور همسایه با ویژگیهایی که دارد که برای مردم استان میتواند بسیار اثرگذار و توسعه آفرین باشد.
وی بابیان اینکه باید آرمانی بیندشیم و واقعی عمل کنیم، افزود: ما در استان وارث وضعیتی هستیم که باید در کوتاهترین زمان ممکن از آن به سمت مطلوب عبور کنیم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به مشکلات فرودگاه کرمانشاه که از گذشته به ارث رسیده است، تصریح کرد: در زمان مناسب با حداقل هزینه میتوانستند این پروژه را به سامان برسانند ولی متأسفانه انجامنشده است.
وی ادامه داد: پروژه بازسازی کامل باند فرودگاه در دست انجام است که امیدواریم در آینده نزدیک باند اصلی شروع به فعالیت کند.
صحرایی با اشاره به مشکلات راهآهن کرمانشاه، افتتاح آن را در دولت قبل زودهنگام و پیش از تکمیل پروژه خواند و گفت: برای تکمیل پروژه قطار کرمانشاه و افزایش سرعت آن حداقل هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز هست.
وی به بهسازی راههای استان اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۸۰ کیلومتر از راههای استان به برکت اربعین بهسازی شد و بخش مهمی از نقاط حادثهخیز استان اصلاحشده است.
مقام عالی استان خاطرنشان کرد: در حوزه تقویت مرزها اتفاقات بسیار مناسبی در استان افتاده که سال گذشته مرز مسافری شوشمی نیز بهعنوان یک مطالبه بازگشاییشده است.
وی اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۷۰۰ سرویس بهداشتی در مسیرهای اصلی احداث و بازسازی کامل شده است که به گردشگران و زوار عتبات عالیات خدمات ارائه میکنند.
محمدطیب صحرایی بابیان اینکه در حوزه معرفی استان با مشکلات متعددی مواجه هستیم که میراث فرهنگی باید برای آن چارهاندیشی کند، گفت: از برگزاری رویدادهای شناسنامهدار حمایت میکنیم و با هیچ رویدادی که بانی آن مشخص و تعریفشده باشد مشکلی نداریم.
وی بیان کرد: برنامههای گنگ و بی سند آسیبزا هستند و نقطه قوت گردشگری استان را به ضعف تبدیل میکنند، اما رویدادهای تعریفشده و مشخص مورد تائید همه دستگاهها خواهد بود.
صحرایی با تأکید بر برنامهریزی برای تقویت شورای توسعه گردشگری استان، اذعان کرد: امسال ضمن توجه و تقویت سایر بخشها، با تمرکز بیشتر به گردشگری توجه خواهیم کرد و با یک نگاه وسیع تقویت شورای توسعه گردشگری استان را در دستور کار قرار میدهیم.
وی بابیان اینکه میراث فرهنگی باید در فضای مردمی ما درست و پررنگ معرفی شود، اضافه کرد: یکی از مباحثی که باید به آن پرداخته شود، ورود به مجموعه فعالیتهای فرهنگ گردشگری است.
سکاندار استانداری کرمانشاه با بیان این که در خود استان نیازمند ترویج سفرهای استانی هستیم مطرح کرد: باید کاری کنیم که خود مردم استان با ترویج سفرهای استانی داشتههای ما را ببینند و بشناسند و بهعنوان بهترین مروجان کرمانشاه را معرفی کنند.
وی برپایی هفتههای گردشگری در شهرستانها با انواع مشوقها برای تشویق مردم به سفر را یکی از راهکارهای پیشنهادی عنوان کرد و گفت: توجه به مباحث فرهنگ گردشگری از اهمیت ویژهای برخوردار است، برای مثال اقامتگاههای بومگردی باید بهگونهای عمل کنند که به فرهنگ گردشگری روستاها آسیبی نزند و گردشگران باید متوجه شوند که وارد یک اقلیم فرهنگی میشوند که باید الزامات و بایستههای فرهنگی را پذیرفته و به آن احترام بگذارند.
استاندار کرمانشاه دعوت ملی و بینالمللی را مرحله بعد معرفی استان عنوان کرد و گفت: باید تلاش کنیم با معرفی ظرفیتهای گردشگری استان به زبانهای بینالمللی کرمانشاه را بهخوبی به جهانیان بشناسانیم.
وی توسعه اقدامات گردشگری در مجموعه ادارات، رونق گردشگری کوهستان و گردشگری دفاع مقدس و اربعین را قله گردشگری استان توصیف کرد و گفت: پرداختن به مرز خسروی در طول سال باید موردتوجه رسانهها قرار گیرد و ما بتوانیم برای تردد بیش از ۱۵ هزار کامیون دار از مرز پرویزخان برنامهریزی کنیم که خانوادههایشان بیایند و از کرمانشاه دیدن کنند.
صحرایی با تأکید بر رویکردهای جدید و پرهیز از تکرار کارهای کهنه و کمثمر در حوزه گردشگری، گفت: گردشگری باید با تعریف درست و جذب همراهیهای روزافزون تبدیل به سکه رایج مردم کرمانشاه شود .