سلمان محمدی، مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در نشستی که به منظور برنامهریزی برای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن دانش آموزان استان برگزار شد، با بیان اینکه تلاش در جهت جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن دانشآموزان از اولویتهای دستگاه تعلیم و تربیت استان است، گفت : اجازه نمیدهیم هیچ دانشآموزی در استان به دلیل فقر مالی از درس و تحصیل بازبماند.
محمدی با بیان اینکه نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد، بهزیستی، هلال احمر و ... نیز در راستای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن دانشآموزان پای کار بوده و برنامههای تشویقی در نظر گرفتهاند، افزود: انتظار داریم نهادهای حمایتی و خیریه کمکهای خود را با هماهنگی مجموعه آموزش و پرورش در اختیار دانشآموزان بیبضاعت قرار دهند تا کمکها به صورت عادلانهتری به دست نیازمندان برسد.
مدیر کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه به آمار افراد بازمانده از تحصیل در استان اشاره کرد و گفت: بر اساس آمارها در سال تحصیلی جاری در مجموع ۱۵۰۰ نفر در استان کرمانشاه بازمانده از تحصیل شده بودند که با پیگیریهای صورت گرفته ۱۹۷ نفر آنها جذب مدارس شدهاند.
محمدی ادامه داد: با توجه به آمار جذب ۱۹۷ نفری افراد بازمانده از تحصیل، هم اکنون در استان کرمانشاه ۱۳۰۰ نفر بازمانده از تحصیل داریم که البته این آمار به دلایلی مثل مهاجرت خانواده تعدادی از این دانشآموزان به خارج از استان و یا حتی خارج از کشور، مرگ احتمالی آنها و... خیلی دقیق نیست.
وی با بیان اینکه بر اساس بررسیهای صورت گرفته ۳۸۹ نفر از افراد بازمانده از تحصیل دارای معلولیت هستند، گفت: رویکرد دستگاه تعلیم و تربیت ثبتنام دانشآموزان معلول در مدارس است، چون معتقدیم دانشآموزان معلول هم با تحصیل کردن میتوانند آینده بهتری داشته باشند و نباید بخاطر معلولیت از تحصیل باز بمانند.
محمدی توضیح داد: هماکنون مدارس استثنایی با طیف وسیعی از خدمات آموزشی برای تحصیل دانشآموزان دارای معلولیت، از دانشآموزان دارای معلولیت اوتیسم گرفته تا معلولیتهای جسمی مثل بینایی، شنوایی و دیگر معلولیتها در استان فعال هستند.
وی با اشاره به اجرای طرح «شهید محمودوند» برای جلوگیری از بازمانده از تحصیل شدن دانش آموزان اظهار کرد: در این طرح کودکان بازمانده از تحصیل شناسایی و کد ملی و آدرس آنها جهت پیگیری در اختیار دفتر معاونت آموزش ابتدایی قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه به ازای هر پنج نفر دانشآموزی که در استان بازمانده از تحصیل شده باشند، یک نفر راهبر شامل مدیر یا معاون مدرسه پیگیر بازگردادن دانش آموزان بازمانده از تحصیل به مدارس هستند، تاکید کرد: راهبران آموزشی خانه به خانه به درب منزل دانش آموزان بازمانده از تحصیل مراجعه کرده و پیگیر ثبتنام افراد بازمانده از تحصیل در مدارس میشوند.
محمدی ادامه داد: راهبران آموزشی بعد از شناسایی افراد بازمانده از تحصیل در جهت جذب و ثبتنام آنها در مدارس اقدام کرده و در ادامه پیگیر حضور آنها سرکلاس درس خواهند شد.
محمدی از مردم استان خواست تا اگر در بین اقوام، اطرافیان و یا همسایههای خود فردی را میشناسد که به هر دلیلی از تحصیل بازمانده، نام و آدرس او را برای پیگیری در اختیار آموزش و پرورش قرار دهند .