موسسه «آینده بشریت» نیک بوستروم (Nick Bostrom) برای همیشه بسته شد و به این ترتیب این موسسه که به جنبش بلندمدت گرایی و سایر ایدههای مورد تایید «سیلیکون ولی» مانند نوعدوستی موثر اختصاص دارد پس از ۱۹ سال فعالیت، تعطیل شد. ماسک در سال ۲۰۱۵ از طریق یک سازمان، یک میلیون پوند به این موسسه کمک کرده بود تا در مورد تهدید هوش مصنوعی تحقیق کند. او همچنین ایدههای رهبر آن را برای نزدیک به یک دهه در ایکس منتشر میکرد.
به نقل از گاردین، این مرکز توسط نیک بوستروم، فیلسوف سوئدی الاصل اداره میشد که نوشتههایش در مورد تهدید بلندمدت هوش مصنوعی که جایگزین بشریت میشود، او را به چهرهای مشهور در میان نخبگان فناوری تبدیل کرد و او را در فهرست متفکران برتر جهانی قرار داد. سم آلتمن از شرکت هوش مصنوعی اُپنایآی (OpenAI)، بیل گیتس از مایکروسافت و ماسک، همگی برای کتاب پرفروش او به نام ابرهوش (Superintelligence) در سال ۲۰۱۴ مطالبی را نوشتند.
ماسک در سال ۲۰۱۴ در توییتی نوشت: ابرهوش نوشته بوستروم ارزش خواندن را دارد. ما باید مراقب هوش مصنوعی باشیم. این فناوری به طور بالقوه خطرناکتر از سلاحهای هستهای است.
او گفت که بوستروم پس از بسته شدن این موسسه از آکسفورد استعفا داده است. بسته شدن مرکز بوستروم ضربه دیگری به جنبشهای نوعدوستی و بلندمدت است که این فیلسوف دههها از آن دفاع کرده بود.
بوستروم این نظریه را که ممکن است بشریت در یک جهان شبیهسازی شده زندگی کنند، ترویج داد. ماسک نیز درباره تعطیلی این موسسه صحبت کرد. او کار این مرکز را ستایش کرد، در حالی که میگفت که از سوی آکسفورد و دپارتمان فلسفه آن با «مشکلات اداری» مواجه است.
بوستروم در این مورد میگوید: این مکانی ویژه با فرهنگ فکری منحصر به فرد و بسیار پربار بود. فکر میکنم ما عملکرد خوبی داشتیم.
بیانیهای در وبسایت سازمان آینده بشریت ادعا میکند که آکسفورد جمعآوری کمک مالی و استخدام را در سال ۲۰۲۰ متوقف کرده است و در اواخر سال ۲۰۲۳، دانشکده فلسفه تصمیم گرفت قرارداد کارکنان باقیمانده در مؤسسه را تمدید نکند. آکسفورد و دپارتمان فلسفه به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادند.
نوع دوستی مؤثر، باوری سودمند مبنی بر اینکه مردم باید زندگی و منابع خود را بر روی به حداکثر رساندن میزان خیر جهانی که میتوانند انجام دهند متمرکز کنند، در سالهای اخیر به فلسفهای تبدیل شده است که به شدت ترویج پیدا کرده است.
بوستروم از طرفداران جنبش بلندمدت گرایی بود که معتقدند بشریت باید بیشتر نگران تهدیدات حیاتی بلندمدت مانند هوش مصنوعی و سفرهای فضایی باشد. منتقدان بلندمدتگرایی بر این باورند که این جنبش مشکلات ملموس فعلی مانند تغییرات آب و هوا و فقر را نادیده میگیرد.
بوستروم و جنبش بلندمدت گرایی او طی سالها حامیان قدرتمند متعددی از جمله ماسک و سایر میلیاردرهای فناوری پیدا کردند.
با این حال، چند سال اخیر برای نوعدوستی مؤثر پرآشوب بوده است، زیرا کلاهبرداری چند میلیارد دلاری بنکمن-فرید جنبش را خدشهدار کرد و این اتهامات را مطرح کرد که رهبران آن هشدارهای مربوط به رفتار او را نادیده گرفتهاند. در سالهای پس از سقوط او، نگرانیها در مورد نوعدوستی مؤثر برای بازگرداندن اعتبار بانکمن-فرید، و پرسشهایی در مورد اینکه سازمانهای نوعدوست مؤثر واقعا چه میکنند، افزایش یافت.
منبع: ایسنا