ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران در خصوص هماهنگی دیپلماسی و میدان در عملیات وعده صادق، اظهارداشت: متعاقب اقدام جنایتکارانه رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق که طبیعتا رخدادی غیرقانونی، نقض فاحش مقرارت بین المللی، کنوانسیونهای وین و البته نقض تمامیت ارضی یک کشور عضو سازمان ملل بود، مورد محکومیت ایران قرار گرفت.
وی گفت: ایران در حوزه دیپلماتیک و در قالب دو و چندجانبه مورد پیگیری قرار داد و دستگاه دیپلماسی به صورت حرفهای پیگیریهای لازم را انجام داد و اینکه کمتر از ۲۴ ساعت این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل به بحث گذاشته شد نتیجه اقدامات دیپلماتیک ایران بود. ایران نیز نشان داد که به سازوکارهای بینالمللی احترام میگذارد، اما به رغم اقدامات حرفهای ایران، آمریکا، انگلیس و فرانسه با مداخله در وظیفه قانونی شورای امنیت مانع تصویب قطعنامه در محکومیت رژیم صهیونیستی شدند و این حداقل اقدام شورای امنیت میتوانست باشد.
کنعانی افزود: ایران مصمم بود نقض فاحش کنوانسیونهای وین را تبیین کند و دستگاه دیپلماسی در دیپلماسی فشرده و سنگین در تماسهای متعدد و دو سفر وزیر امور خارجه و البته مکاتبات صورت گرفته با مجامع بینالمللی و اقدامات زیادی که از سوی سفارتخانههای ایران صورت گرفته، نشان از تلاش دستگاه دیپلماسی برای تبیین اقدام ناقض قوانین بینالمللی رژیم صهیونسیتی دارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: هماهنگی میان دستگاه دیپلماسی و ستاد کل نیروهای مسلح نتیجه بسیار درخشانی را برای دولت ایران در سطح جهانی به ثبت رساند. ایران به عنوان عضوی پایبند به منشور ملل اثبات کرد که میخواهد متجاوز به تمامیت ارضی خود را در سازوکارهای بینالمللی تنبیه کند، اما متاسفانه با دخالت آمریکا و چند کشور دیگر شورای امنیت از انجام وظیفه خود بازماند.
وی گفت: در نهایت جمهوری اسلامی ایران در اقدامی مشروع و قانونی، دو مقر نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد تا متجاوز مورد تنبیه قرار گیرد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اقدامات در قفقاز جنوبی بیان کرد: امنیت در قفقاز جنوبی در کل منطقه موثر است و ما اعلام کردیم که حضور نظامی خارجی در منطقه کمکی به صلح و ثبات نمیکند و موجب پیچیدع شدن شرابط منطقه خواهد بود. گمان ما بر این است که کشورهای منطقه مایل به شکل گیری ساز و کارهایی برای پیچیدگی اوضاع نیستند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره فعالیت شرکت هواپیمایی هما در روسیه بیان کرد: این فعالیت صرفا در راستای انتقال محمولههای تجاری تحت قوانین حاکمیتی اتحادیه اروپا و دیگر ساز و کارهای بین المللی است و در هیچ یک از مسیرهای ادعایی که میشود نبوده است. جمهوری اسلامی ایران پایبند به قوانین بین اللملی در حوزه هوانوردی است.
وی درباره تحریمهای جدید بیان کرد: اگر این اتفاق بیفتد در اصل پاداشی به رژیم متجاوز دادند در برابر کشوری که در صدد بازدارندگی در برابر یک رژیم متجاوز بود، عجیب است که اتحادیه اروپا در برابر قتل عام و وحشیگری بیش از هفت ماهه رژیم صهیونیستی سکوت میکند، رژیمی که بیماران و پزشکان را در بیمارستان اعدام میکند حال اتحادیه اروپا صحبت از تحریم کشوری میکند که جز در متن قوانین بین المللی عمل نکرده است این اقدام غیرقانونی و شرم آور است.
کنعانی در پاسخ به سوالی درباره حج بیان کرد: این جزو اولین تلاشها در زمینه از سرگیری روابط دیپلماتیک بین ایران و عربستان بود که به دلیل وقفه چند ساله طرفین با برخی از نارساییها مواجه بودند که در مرحلهای هم که قرار بود انجام شود با وقفه مواجه شدیم، اما در راستای گفت و گوهای دو طرفه این موانع برطرف و شاهد آغاز عملیات انتقال حجاج بودیم، امیدوارم شاهد مناسک خوبی باشیم.
وی درباره حادثهای که در فرانسه در برابر سفارت کشورمان رخ داد بیان کرد: اخیرا اقدام فردی در ورود به بخش کنسولی ایران در پاریس را داشتیم که آن فرد اقدامی نگران کننده انجام داد که گویا این فرد دچار اختلالات روانی بوده و لوازم همراه وی نیز لوازم انفجاری نبوده و با مداخله خود اعضای سفارت و همکاران ما در کنسولگری ایران، این فرد محل را ترک کرد.
وی گفت: انتظار این بود که نهاد قضایی فرانسوی باتوجه به سابقهای که این فرد داشته نسبت به ایجاد فضای امن به منظور انجام وظایف دیپلماتیک کنسولگری ایران انجام دهد. بلافاصله پس از این حادثه نیز کنسولگری ایران در پاریس به فعالیت خود ادامه داده است.
کنعانی ادامه داد: سفر بسیار مهمی را آقای رئیس جمهور به پاکستان و در ادامه به سریلانکا آغاز کردند که در چارچوب دعوتی رسمی انجام شده از سوی روسای جمهوری دو کشور بوده است و البته در راستای فعالیتهای ایران در چهارچوب سیاست همسایگی و گسترش مناسبات و همکارهای با کشورهای دوست و همسو در سطح منطقهای به حساب میآید.
سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: هر دو کشور جایگاه بالایی در سیاست خارجی ایران دارند، پاکستان از کشورهای مهم و اثرگذار در همسایگی ایران است که اشتراکات تاریخی، دینی، مذهبی و فرهنگی با ایران دارد و انتظار این است که روابط اقتصادی دو طرف همپای روابط سیاسی توسعه پیدا کند. علاوه بر تعمیق پیوندهای سیاسی میان دو طرف امیدواریم تحرکی جدی در حوزه تجاری از جمله در زمینههای انرژی، نفت و گاز، حمل و نقل و گسترش بازارهای مرزی دو کشور صورت گیرد.
وی ادامه داد: باتوجه به اهمیت توسعه تجاری برای دولت سیزدهم هدفگذاری ارتقای مناسبات تجاری میان ایران و پاکستان به سقف ۱۰ میلیارد دلار یکی از اولویتهایی است که محل توجه دو کشور است.
سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: سفر به سریلانکا هم مهم است و آقای رئیس جمهور به دعوت رسمی همتای سریلانکایی خود عازم این کشور خواهد شد. روند همکاریهای سیاسی میان دو طرف وجود دارد. همچنین زمینه همکاریهای تجاری خوبی میان دو طرف وجود دارد. علاوهبر افتتاح پروژه انتقال آب که توسط نیروهای فنی مهندسی ایران انجام شده مذاکرات هیاتهای عالی رتبه دو کشور را خواهیم داشت. در هر دو سفر اسناد و توافقاتی آماده امضا شده است.
کنعانی در پاسخ به سوالی درباره قطار بین ایران و افغانستان این خبر را تکذیب کرد.
وی درباره دیدار وزیر خارجه با همتای اردنی خود بیان کرد: اردن با توجه به مواضع مشترک در زمینه توقف حملات نظامی رژیم صهونیسنی گفت گفتگوهای مشترکی را با کشورمان داشت. اتفاق نظر بر این بود که وضعیت جاری باید به سرعت مدیریت شود. ما خود را درگیر مسائل حاشیه ای نخواهیم کرد ایران اعلام کرد که فلسطین برای ما در اولویت اول است و همانطور که مقام معظم رهبری هم اعلام کردند اگر از همان ابتدا کشورها شریان حیاتی این رژیم را قطع میکردند رژیم صهیونیستی قادر به ادامه جنایت نبود. اقدام جمهوری اسلامی ایران اقدامی مشروع در جهت بازدارندگی بود. رژیم صهیونیستی مایل است که با دامن زدن به فضای وحشت میان کشورهای اسلامی برای خود فضای حیات ایجاد کند، رژیم صهیونیستی تهدیدی برای کل بشریت است و جمهوری اسلامی ایران در بازی رژیم صهیونیستی وارد نخواهد شد.
وی تاکید کرد: دکترین هسته ای جمهوری اسلامی ایران واضح است و ما انرژی هسته ای را حق مسلم خود میدانیم و همکاری ها در چهارچوب موافقت نامه جامع پادمان خواهد بود .
کنعانی درباره مواضع کشورها در زمینه عملیات وعده صادق بیان کرد: بسیاری از کشورها مواضع حمایتی خود را در این زمینه بیان کردند و کشورهایی که ما را به خویشتنداری دعوت کردند عموما کشورهایی بودند که درهفت ماه جنایت رژین صهیونیستی دست به حنایت آن زدند طبعا این روکردهای دوگانه مبتنی بر هیج قوانینی نیست و ایران اقدام قانونی خود را انجام داد و اکنون ایران به اهداف خود دست یافته است، آنچه در هفت ماه گذشته سازمان ملل شاهد بود این است که این رژیم تمامیت خواهی است که هیچ حقی در هیچ درجه ای برای ملت فلسطین قائل نیست. مسئله فلسطین جز با پایان اشغالگری ممکن نیست.
این دیپلمات کشورمات درپاسخ به سوالی درباره تکذیب احضار سفیر سوئیس به سپاه گفت: کشور سوئیس مهمترین کانال انتقال پیامهای دیپلماتیک بین ایران و آمریکا بوده و ارتباطات مستمری بین دستگاه دیپلماسی با سفیر سوئیس در ایران وجود دارد. دستگاه دیپلماسی در این زمینه به صورت حرفهای و در چارچوب دیپلماتیک عمل کرده و میکند.
ایران به اقدام غیرقانونی رژیم صهیونیستی علیه مقر دیپلماتیک خود در دمشق پاسخی مشروع و قانونی داد و اعلام کرد که از نظر ما عملیات خاتمه یافته است، اما اگر رژیم صهیونیستی اقدام دیگری کند پاسخ سختتری خواهیم داد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سیاست تحریم شکسته خورده است، برای ما اذیت و آزارهایی دارد اما برای تحریم کننده هم هیچ منفعتی نخواهد داشت و نتایج این اقدامات را دیدهاند. آنها که از تحریمهای فلج کننده صحبت میکردند امروز از پیشرفت های ایران در حوزههای فناورانه حیرت کردهاند و باید از تجارب گذشته درس بگیرند.
وزیر دفاع فرانسه جنایتکار اگر نگران ثبات منطقه بود مقابل جنایات اسرائیل و متحدانش در غزه سکوت نمی کرد.
وزیر دفاع فرانسه جنایتکار اگر نگران ثبات منطقه بود مقابل جنایات اسرائیل و متحدانش در سوریه سکوت نمی کرد.
وزیر دفاع فرانسه جنایتکار اگر نگران ثبات منطقه بود مقابل جنایات آمریکا و انگلیس در یمن سکوت نمی کرد.
وزیر دفاع فرانسه جنایتکار اگر نگران ثبات منطقه بود مقابل جنایات تروریسم، القاعده، تکفیری ها و سایر گروهای تروریستی مورد حمایت آمریکا، کشورهای اروپایی، عربستان سعودی، امارات، ترکیه و اسرائیل از سال 2001 تاکنون در افغانستان، عراق و منطقه خاورمیانه سکوت نمیکرد.
.
رژیم صهیونیستی طی ۲۴ ساعت گذشته ۵ قتل عام جدید در غزه انجام داد که بر اثر آن ۴۸ شهید و ۷۹ مجروح برجای گذاشت. تلفات تجاوزات رژیم صهیونیستی به غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۳۴ هزار و ۹۷ شهید و ۷۶ هزار و ۹۸۰ مجروح رسیده است سوال اینجاست که پس مدعیان دروغین حقوق بشر کجا هستند.
هر 10 دقیقه یک کودک در غزه کشته میشود. سوال اینجاست که پس مدعیان دروغین حقوق بشر سگ دست نشانده رئیس حقوق بشر سازمان ملل متحد کجا هستند؟ در این مدت 60 روز هیچ کاری، اقدامی و اعتراضی به این تجاوزات، جنایات وحشیانه، وحشی گری و غیرانسانی اسرائیل و مزدورانشان نمی کنند، خفه خون گرفتند و سکوت اختیارکرده اند چرا؟
کمک، حمایت و پشتیبانی آمریکا جنایتکار، کشورهای اروپایی جنایتکار و برخی کشورهای عربی جنایتکار از رژیم کودک کش صهیونیستی غیر قانونی و هم نقض قوانین بین المللی بوده است.