رئیس انجمن خرما گفت: امسال در بحث پیشگیری و مبارزه علیه آفت سوسک سرخرطومی باید هزار میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شود.

محسن رشید فرخی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: امسال در بحث مبارزه و پیشگیری آفت سوسک سرخرطومی به هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که انتظار می رود دولت منابع برای اجرای فاز اول مبارزه را در اختیار وزارت جهاد قرار دهد.

به گفته او، بنابر آمار سالانه یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن تولید خرما داریم که با احتساب متوسط نرخ  هرکیلو  یک دلار و ۳۰ سنت، رقمی بالغ بر ۲ میلیارد دلار گردش مالی این محصول است که تزریق این میزان اعتبار در برابر ارزش تولید رقمی نیست که باید تامین شود چراکه خط مشی کار معلوم است و تسریع بخشیدن به آن نیازمند منابع مالی است.

رشید فرخی با بیان اینکه ۱۵ درصد نخلستان ها آلوده است، افزود: آلودگی باغات خرما به آفت سوسک سرخرطومی در سال های نخست اثر بر روی تولید نمی گذارد، اما وقتی درخت مقاومتش را از دست بدهد، از بین می رود که براین اساس ظرف ۲ تا ۳ سال عدم مبارزه با این آفت موجب شده تا کل نخلستان ها را از دست بدهیم.

رئیس انجمن‌ملی خرما ادامه داد: هر درختی که به این آفت آلوده شود، بین یک سال تا ۳ سال زمان می برد که عدم مبارزه بدلیل سرعت همه گیری موجب شده تا نخیلات پس از آلوده شدن ظرف ۲ تا ۳ سال از بین رود.

او گفت: با توجه به آنکه بیشترین آلودگی از حیث انتقال پاجوش های آلوده است، دادستانی های کل کشور برای ۶ استان خرماخیز دستورالعمل دادند که انتقال نخل ممنوع است و باید مجازاتی هم برای این موضوع در نظر بگیرند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۲۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳
خرما = غذا
آخرین اخبار