رضا رضایی عصر امروز، ۱۰ اردیبهشتماه در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته معلم گفت: ۴۳ هزار و ۵۱۹ همکار فرهنگی در استان داریم.
وی افزود: ۲۹ هزار و ۲۷۰ کلاس درس در قالب ۶۰۲۰ مدرسه در استان کرمان فعال است.
رضایی با بیان این مطلب که در برخی مناطق عشایری و روستاهای صعبالعبور کلاس درس با یک دانش آموز و یک معلم داریم، عنوان کرد: معلمان خیّر زیادی در استان داریم که یکی از آنها عطا احمدی که حدود ۲۶۰ مدرسه ساخته است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان از فداکاریهای معلمان سخن گفت و تصریح کرد: «همه ما مدیون تو هستیم» شعار هفته معلم امسال است.
وی با بیان این مطلب که امسال ۱۲ معلم نمونه از استان کرمان معرفی شدهاند، گفت: دیدار با خانواده شهدای فرهنگی و عیادت از معلمان بیمار، غبارروبی مرقد شهدا، به صدا در آمدن زنگ «سپاس معلم» را از جمله برنامههای هفته معلم است.
رضایی حفظ کرامت معلمان و شفافیت در امور استخدامی، اداری و مالی را از جمله اقدامات آموزش و پرورش برشمرد و افزود: دو سال قبل بیش از ۴۰۰۰ معلم در سطح استان جابجا کردهایم و در سال گذشته نیز بیش از ۳۷۰۰ معلم نیز انتقال یافتهاند.
وی مطرح کرد: اجرای طرح رتبهبندی معلم ویژه ۳۹ هزار فرهنگی در استان کرمان و افزایش ۱۰۰ درصدی حقوق فرهنگیان در دو سال اخیر، پرداخت هزینههای درمان، وام بلاعوض برای بیماریهای صعبالعلاج، پرداخت وام قرضالحسنه به فرهنگیان از جمله اقدامات آموزش و پروش استان کرمان هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به کسب رتبه ۲۶ کنکور رشته ریاضی دانشآموز رودبارجنوب که در طول تاریخ این منطقه بینظیر بود و در ادامه کسب رتبه اول کشور در شاخصهای اختصاصی و دوم کشور در کل شاخصها، کسب شش رتبه تک رقمی در کنکور، رشد ۱۰۰ درصدی رتبه زیر ۱۰۰ در کنکور، کسب ۱۲۰ مدال رنگارنگ مسابقات کشوری، کسب ۱۰۷ رتبه برتر کشور توسط معلمان و دانشآموزان استثنایی، میزبانی از مسابقات ورزشی و ... را از جمله عملکردهای آموزش و پرورش استان کرمان برشمرد.
وی از جذب بیش از ۱۵۰۰ دانشآموزان ابتدایی جامانده از تحصیل خبر داد و در ادامه گفت: پایان سنجش دانش آموزان پایه اول دبستان، پایان اردیبهشتماه است.
رضایی با اشاره به مجهز بودن حوزههای امتحان نهایی استان، تصریح کرد: امکان تقلب در امتحانات نهایی به صفر رسیده و برگههای امتحان نهایی دانشآموزان مشخص نیست که در کدام استان تصحیح میشود.
وی با بیان این مطلب که طبق برنامه پنج ساله توسعه، ۵۰ درصد دانشآموزان باید در هنرستانها تحصیل کنند، اظهار کرد: در دولت سیزدهم آموزش و پرورش جازموریان استقلال یافت.
مدیرکل آموزش و پروش استان کرمان با تشریح اقدامات دانشآموزان استثنایی در هنرستانها و درآمدزایی این دانشآموزان در ادامه پوشش ۱۰ هزار و ۷۵ سوادآموز در چرخ سوادآموزی استان، جذب اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان از طریق شرکت گهرزمین، توسعه رشتههای فنی و حرفهای و کار و دانش، ایجاد زمینه ۲۶۰ هزار دانشآموز برای حضور در راهیان پیشرفت، ۱۵۰ هزار دانشآموز برای شرکت در راهیان حاج قاسم را از دیگر اقدامات آموزش و پرورش استان در دولت سیزدهم ذکر کرد.
وی بیان کرد: طی دو سال اخیر بیش از ۵۰۰ مدرسه نیمه تمام به بهرهبرداری رسید و ۱۰۳ مدرسه جدید در حال احداث داریم. همچنین سند ۴۰۵ ملک در سال ۱۴۰۱ و ۳۸۵ ملک را در سال گذشته اخذ کردیم.
رضایی با اشاره به ساخت و تکمیل بزرگترین مجتمع آموزشی کشور با نام سردار سلیمانی در کرمان، تصریح کرد: رشد ۶۹ درصدی فضای آموزشی با اعتباری بیش از ۸۰ میلیارد تومان در قالب طرح شهید سلیمانی داشتهایم.
وی بیان کرد: تکمیل ۴۰۸ کلاس درس که از سال ۹۰ ناتمام بودند که اکنون تجهیز شدهاند، همچنین درآمدهای اختصاصی استان را ساماندهی کردیم.
رضایی با اشاره به اردوگاه شهید سلیمانی تصریح کرد: وزارت نفت موظف است امسال ۱۵ میلیارد تومان برای احداث این اردوگاه اختصاص دهد.
وی درباره دانشآموزان ترک تحصیل در استان کرمان نیز گفت: صعبالعبور بودن برخی مناطق و عدم تمایل خانواده برای تحصیل فرزندانشان از جمله علتهای ترک تحصیل دانشآموزان کرمانی است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان بیان کرد: مرکز آمار تعداد دانشآموزان ترک تحصیل استان کرمان را ۷۵۰۰ نفر اعلام کرده، اما ما این آمار را قبول نداریم.
وی در ادامه از وجود ۳۹ مدرسه نمونه دولتی در استان خبر داد و اظهار کرد: هیچ یک از مدارس نمونه دولتی در دو سال گذشته در استان کرمان تعطیل نشدهاند و دانشآموزان روستایی در این مدارس به صورت شبانهروزی پذیرفته میشوند.
رضایی در پایان تاکید کرد: حقوق معلمان غیر دولتی بر اساس حقوق اداره کار باید باشد.