مریم جلالی عصر امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نشست با اعضای کمیسیون فرش، هنر و صنایعدستی اتاق بازرگانی با اشاره به ضرورت تقویت همکاریها بین بخش دولتی و خصوصی اظهار کرد: همکاری اتاقهای بازرگانی و معاونت صنایعدستی در مرحله بسیار خوبی است و این همکاریها بیش از پیش باید تقویت شود.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اشاره به اهمیت صادرات و ظرفیتهای آن افزود: خوشبختانه ما از این مرحله عبور کردیم و اکنون فرصت بهرهمندی از این ظرفیتها است.
او اضافه کرد: بهتر است انسجام بین دولت و بخش خصوصی بیش از پیش تقویت شود چرا که به تعبیر مهندس ضرغامی، سرمایهگذاران و فعالان بخش خصوصی سربازان خط مقدم هستند.
جلالی یادآور شد: اعتقاد من بر این است که صنایعدستی که من اسمش را اقتصاد هویتبنیان گذاشتهام، موانعی پیش رو دارد که باید آنها را برطرف کرد و به اهداف عالی پیش رو فکر کرد و به آن دست یافت.
معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی اضافه کرد: معاصرسازی و تولید بر اساس سلیقه مشتری میتواند باعث شود تا صنایعدستی لوکوموتیو پیشران قطار هنرهای مختلف مانند فرش دستباف در کشور باشد.
او سپس به اهمیت صادرات و برنامهریزی در باره بازارهای بینالمللی اشاره کرد و افزود: ما بازارهای کشف نشدهای داریم که یکی از آنها کشور قطر است و باید بر روی این بازارهای کشف نشده برنامهریزی کنیم.
جلالی به حمایتها از صنایعدستی در اسناد بالادستی اشاره کرد و افزود: در برنامه هفتم موظف شدیم زیستبوم صنایعدستی را تدوین کنیم و ادبیات جدیدی در حکمرانی شکل بگیرد. خوشبختانه قدمهای خوبی در حوزه صادرات صنایعدستی برداشته شده که میتوان به موضوع حذف پیمانسپاری ارزی اشاره کرد. در همین حال خوشبختانه در حوزه نمایشگاهی نیز کارهای خوبی انجام شده و هنرمندان ما در نمایشگاههای مختلف حضوری چشمگیر دارند.
معاون صنایعدستی کشور گفت: مشکل ما این است که در حوزه صنایعدستی و هنر در مرحله توصیف ماندهایم. در حالی که باید از توصیف عبور کنیم و به توزیع بپردازیم و صنایعدستی را بهعنوان صنعتی سبز در بخشهای مختلف تقویت و معرفی کنیم.
او به موضوع معرفی صنایعدستی از زاویه قصه و روایت اشاره کرد و افزود: روشهای قدیمی دیگر برای فروش صنایعدستی و هنر جوابگو نیست. نسل جدید سلیقه دیگری دارد از این رو فروشندگان ما باید ادبیات جدیدی را یاد بگیرند تا شاهد نتایج بسیار خوب در این حوزه باشیم.
معاون صنایعدستی یادآور شد: من فرش دستباف را هنر مادر میدانم چرا نقوش فرش دستباف، دستمایه بسیاری دیگر از هنرهای ما بودهاند.