علی کریمی آنچه رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در نشست راهبردی شهر هوشمند با اشاره به اهمیت هوشمندسازی گفت: دنیا در حال حرکت به سمت هوشمندسازی پیش میرود و ما بهعنوان سازمان نظام مهندسی ضمن حمایت از این رویداد، باید در هوشمندسازی ساختوساز شهری پیشرو باشیم و زمینههای پیادهسازی آن را برای سرمایهگذاران، مالکان و جامعه مهندسی فراهم کنیم.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: ما در حوزه نوآوری بیش از پیش به یک تحول نیازمند هستیم و برای ارتقای رتبه نوآوری، باید در حوزههای قوانین و مقررات، حمایتها و تکمیل زنجیرههای مختلف، تغییر بنیادی صورت بگیرد.
در ادامه امیدرضا ریاحی عضو هیئتمدیره سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با بیان اینکه در حوزه هوشمندسازی باید تعامل میان نهادها، ارگانها و تشکلها شکل گیرد گفت: در هوشمندسازی در بخش ساختمان باید در مطالعات اولیه، محاسبات و نقشهها لحاظ شود و برای این منظور باید از ظرفیت بزرگ جامعه مهندسی کشور استفاده حداکثری کرد.
وی افزود: پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی شهر هوشمند ایران همزمان با پنجمین نمایشگاه مسکن، شهرسازی و بازآفرینی شهری ۱۰ الی ۱۲ تیر ۱۴۰۳ در مصلای امام خمینی برگزار می شود.
ریاحی اظهار کرد: شهر هوشمند مکانی ممتاز برای توسعه پایدار اقتصادی-صنعتی بوده که در آن به مسائلی مانند مدیریت ترافیک، مصرف انرژی، کنترل آلودگی، بهروزرسانی و بهینهسازی زیرساختهای شهری، بهبود کیفیت زندگی از طریق رویکرد نوآورانه و سیستماتیک، بر اساس ارتباط و تبادل اطلاعات با هدف بهینهسازی فرآیندهای مدیریت شهری پرداخته میشود.
در ادامه این جلسه، غلامرضا رضاییان دبیر اجرایی پنجمین نمایشگاه و کنفرانس بینالمللی شهر هوشمند ایران اظهار داشت: شرکتهای دانشبنیان حوزههای شهری در نمایشگاه شهر هوشمند بهصورت گسترده از کل کشور حضور دارند و بهطورکلی تمرکز نمایشگاه امسال به سمت دانشبنیانها است بهطوریکه با دادن تسهیلات مالی بهصورت بلاعوض توسط صندوق نوآوری و شکوفایی و تسهیلات تا سقف پنج میلیارد ریال از صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته به این شرکتها اختصاص خواهد یافت.
رضاییان تصریح کرد: استارتآپها بهصورت رایگان ثبتنام میشوند و بهطورکلی ما باید به حضور استارتآپها اهمیت داده و با نمایش دستاوردها و توانمندیها نسبت به اقتصاد استارتآپها اقدام کنیم.
همچنین محمد حسنزاده رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) بهعنوان رئیس کمیته علمی رویداد با اشاره به اهمیت شهر هوشمند گفت: بهرهمندی از دیدگاههای دانشگاهیان و خلاقیتهای نسل جوان و نوآور، انتقال درسآموختههای شهرهای مختلف، معرفی و عرضه بهروشها و تجربیات مؤثر کشورهای مختلف ازجمله ویژگیهای این رخداد ملی و بینالمللی است.
وی ادامه داد: پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در نظر دارد با ایجاد ارتباط با جامعه علمی و فناوری کشور فضای هماندیشی و چارهجویی ملی برای چالشهای مرتبط با شهر هوشمند را فراهم کند.