علی محمدبیگی رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی شروع شده، گفت : متقاضیان تا ۳۱ خرداد مهلت دارند، متقاضی جهش تحصیلی شوند و باید تا این تاریخ تقاضای خود را برای جهش تحصیلی به اطلاع مسئولین مدرسه برسانند.
محمدبیگی با بیان اینکه درخواست والدین و دانش آموزان برای جهش تحصیلی در وهله اول از سوی شورای معلمان مورد ارزیابی قرار میگیرد، گفت: شورای معلمان با توجه به مدارک تحصیلی سنوات گذشته دانش آموز و مستندات مربوط به هوش او در مورد صلاحیت داشتن یا نداشتن دانشآموز متقاضی جهش تحصیلی تصمیم گیری و اعلام نظر میکنند و در صورت داشتن صلاحیت، دانشآموز باید ابتدا در آزمون سنجش هوش شرکت کرده تا در صورت قبولی در این آزمون برای شرکت در آزمون تحصیلی به مناطق مربوطه ارجاع شود.
به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی اداره کل آموزش و پرورش استان کرمانشاه، جهش تحصیلی از پایههای اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکانپذیر است.
وی ادامه داد: جهش تحصیلی در مقطع متوسطه اول و دوم هم اتفاق میافتد که معاونت آموزش متوسطه عهده دار انجام آن است.
محمدبیگی با تاکید بر اینکه جهش تحصیلی مورد تایید اساتید و صاحبنظران حوزه روانشناسی تربیتی و تحصیلی نیست، گفت: جهش تحصیلی دانشآموزان از نظر علمی توصیه نمیشود، چون ممکن است سن هوشی دانشآموزی بالاتر از همسن و سالهای خودش باشد، اما از نظر سن عاطفی و تربیتی قطعا از دانش آموزان بزرگتر از خودش عقبتر است، لذا درصورت جهش تحصیلی ممکن است از نظر عاطفی و روحی آسیب ببیند.
محمدبیگی با بیان اینکه تجربه نشان داده که بیشترین درخواستها برای جهشی درس خواندن دانش آموزان ریشه در چشم و هم چشم بین خانوادهها دارد، گفت: خانوادهها دقت داشته باشند جهشی درس خواندن در اکثر موارد خروجی خوبی نداشته و مورد تایید کارشناسان آموزشی نیست. بهتر است خانوادهها فرزندان خود را برای جهشی درس خواندن تحت فشار قرار ندهند و بگذارند دانشآموزان فرآیند عادی تحصیلی خود را سپری کنند.
وی با بیان اینکه سال تحصیلی گذشته ۳۷۰ دانش آموز در استان کرمانشاه متقاضی جهش تحصیلی شده بودند، گفت: در نهایت ۱۴۲ نفر از این دانش آموزان واجد شرایط شرکت در آزمون جهش تحصیلی شناخته شدند .