روستای ۵۰۰ خانواری نیمدور که در مرز شهرستانهای گچساران و باشت در جنوب کهگیلویه و بویراحمد واقع شده به دلیل قرار گرفتن در ساحل رودخانه شاه بهرام امکان دسترسی به جاده در مسیر شهرستان باشت را نداشت و راه پرسنگلاخ با شیب تند در جاده روستای موگ از سمت شهرستان گچساران هم بسیار سخت بود به همین دلیل اهالی بیش از چهار دهه در حسرت خروج منطقه ابا و اجدادی خود از بن بست ارتباطی ماندند و حالا این مطالبه تحقق یافته است.
از ۴۵ساله گذاشته تاکنون شماری از اهالی روستای نیمدور در حالی که آرزوی دیدن زادگاه خود و احیای باغهای خود را داشتند از دنیا رفتند و تعداد پرشماری از فرزندانشان هم بعد از چند دهه زندگی هنوز سرزمین پدری خود را ندیده اند به همین علت خروج از بن بست این روستا برای آنان آروزیی دست نیافتنی شده بود.
سال ۱۳۹۳ احداث یک دستگاه پل بر روی رودخانه شاه بهرام برای دسترسی به روستای نیمدور به جاده باشت برنامه ریزی شد و امروز این طرح بهره برداری شد.
بهره برداران زمینهای کشاورزی نیمدور که زمانی سرزمین آنان پرجمعیتترین روستای شهرستان باشت بود و تاکستان ها، انارستانها و شالیزارهایشان در استان کهگیلویه و بویراحمد شهره بود و اکنون بخش عمدهای باغ هایشان بر اثر بن بست راههای ارتباطی خشک شده امیدوارند با خروج روستایشان از بن بست ارتباطی بتوانند باغهای خود را احیا و مزارعشان را دوباره آباد کنند.
این روستا که معروف به سرزمین سنگها و چشمه هاست سالها به دلیل نداشتن راه دسترسی از قافله توسعه بازمانده است تا جایی که حالا تقریبا خالی از سکنه شده است.
نیمدوریها میگویند که هر چند امکان بازگشت همه اهالی به روستا نیست، اما بهره برداری از این پل میتواند زمینه سکونت تعدادی از اهالی و توسعه اقتصادی در سایه ظرفیتهای کشاورزی و گردشگری در این روستا را فراهم کند.
نماینده مردم شهرستانهای گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی گفت: این پل به طول ۵۰ متر، عرض پنج متر، ارتفاع ۱۷ تا ۲۰ متر که ۶ متر زیر کف رودخانه قرار دارد، و ۴۰ متر دهانه پل و ۸۰ تن وزن احداث و بهره برداری شده است.
سید ناصر حسینی پور افزود: قرارداد اولیه این طرح در سال ۱۳۹۳ به مبلغ هفت میلیارد ریال منعقد شد.
وی بیان کرد: پل روستای نیمدور با تزریق ۴۰میلیارد ریال از محل مسوولیتهای اجتماعی نفت و سفرهای اول و دوم رییس جمهور در دولت سیزدهم تکمیل شد.
حسینی پور تصریح کرد:با تکمیل این طرح زمینه احیای ۲۵۰هکتار باغ و مزرعه در روستای نیمدور فراهم شده است.
وی یادآوری کرد: با یادآوری اینکه ۲۵میلیارد ریال هم از محل مسوولیتهای اجتماعی نفت برای احداث پمپاژ آب کشاورزی در روستای نیمدور مصوب و پیش از این هم مجوز تخصیص آب زمینهای روستای نیمدور صادر شده چشم انداز توسعه این روستا را روشن ارزیابی کرد.
ساخت پل نیمدور افزون بر فراهم کردن زمینه بازدید اهالی پس از سالها انتظار امکان رونق دوباره تولید محصولات باغی و زراعی در این خطه را فراهم میکند.
روستای نیمدور به غیر از خاک حاصلخیز ظرفیتهای بی نظیری برای رونق صنعت گردشگری دارد که اهالی امید دارند بستر رونق ایرانگردی در این خطه فراهم شود.
یکی از این جاذبهها وجود سنگهای بزرگ و شگفت انگیز در روستاست تا جایی که بسیاری از مکانهای این روستا با نام سنگها نامگذاری شده است به عنوان مثال سنگ کنار مسجد که بسیار بزرگ بوده و به زبان محلی برد کنار مسجد نام دارد و جایگاه خواندن نماز میت بر مردگان قلمداد میشد یا سنگ گله که محل استراحت گلههای گوسفند بوده است.
وجود سه جایگاه بزرگ با نام دو سنگی که برای در امان ماندن چوپانها از باد و باران از آن استفاده میشد از دیگر جاذبههای طبیعی این روستاست.
به طور خلاصه ۲۰ سنگ بزرگ که مهمترین آن به شکل یال اسب است و به زبان محلی برد یال نام دارد در این روستا خودنمایی میکند.
وجود ۲ غار بزرگ که ظرفیت اسکان ۲۰ انسان را دارد و در فصل تابستان به دلیل خنکی هوا در آن استراحت میکردند از شگفتیهای طبیعت در این روستاست.
۱۰ چشمه و آبشار که ۶ چشمه آن دائمی است وجود امامزاده ابراهیم (ع) و امامزاده بی بی خاتون (ع) و قدمگاههایی که مورد احترام مردم بوده از دیگر جاذبههای دیدنی این روستاست.
روستای نیمدور که در ۱۰۰ کیلومتری شمال گچساران و ۳۵ کیلومتری غرب باشت قرار دارد به گفته اهالی بیش از ۵۰۰ سال قدمت دارد البته وجود برخی آثار، چون سنگ نوشتهها تا حدودی این گفته را تایید میکند.
در روزگاران کهن نیمدور به دلیل اینکه تنها نیمی از روستا را آفتاب میگرفت به نیمروز مینامیدند و بعدها به دلیل دور دست بودن به نیمدور تغییر نام یافت.
منبع: ایرنا